10.8.18

Alex Jonesin alkutaival eli Bohemian jekutus

Alex Jones on ollut otsikoissa rasittavuuteen asti. Miehen puheet, eli huutamiset, ohjelmassaan pääsivät jo siihen pisteeseen jossa hän epäsuorasti toivoi kuolemaa Robert Muellerille. Jopa aseen ampumista elehtien. Jonka jälkeen se vertauskuvallinen kamelin selkä lähti kiropraktikolle, eli Alex Jones sai häädön usealta Facebookin, Applen, Spotifyn, ja YouTuben palveluista. Jonesin InfoWars sivusto saa tietenkin jatkaa. Kuten sen kuuluukin saada jatkaa. Taitavana median pyörittäjänä Jones lypsää ohjelmissaan kaiken irti uhriutumisestaan. InfoWars App saa valtavasti uusia käyttäjiä.

Mutta kaiken tuon kohun ja uutisoinnin kohdalla päädyin muistelemaan mikä alunperin edes nosti Jonesin tuntemattomasta teksasilaisesta outojen juttujen radio- ja tv-juontajasta nykyiseksi kymmeniä miljoonia kuulijoita kerääväksi mediapersoonaksi.

Se oli Bohemian Club salaseurasta kertovan Dark Secrets: Inside Bohemian Grove dokumenttielokuva. Seura viettää kesäisin kahden viikon pituisen biletyksen Sonoma piirikunnan metsässä. Jäseniä on parisen tuhatta. He ovat taiteilijoita, poliitikkoja, kirjailijoita, toimitusjohtajia. Jäseneksi pääsee vain peniksellä varustettuja ihmisiä. Alkoholi virtaa ja verkostoitumista tehdään äijämäisen menon seassa.

Jones oli ensimmäinen joka sai salakuvattua videokameralla seuran kesäjuhlien avajaisrituaalia, joka suoritetaan Cremation of Care -seremonian aikana. Jones oli tuon kaksi tuntisen elokuvan ohjaaja ja käsikirjoittaja. Se julkaistiin vuonna 2000, mutta on vieläkin ahkerasti jaossa huuhaa sivuilla. Sillä perusteellaan salaisen maailmaneliitin todellisuutta.

Jones esittää videossaan useita väitteitä. Hän väittää paljastavansa uutta tietoa Bohemian Grovesta. Hän väittää seuran palvovan Moolok jumalaa, jota edustaa metsässä sijaitseva valtava pöllöpatsas. Hän väittää rituaalissa poltettavan hahmon olevan lapsi. Bohemian Club oli vastuussa ja johti Manhattan-projektia. Seuran turvajärjestelyt ovat hurjia. Mm. Bill Clinton on seuran jäsen. Ja niin edelleen.

Väitteet eivät vaan pidä paikkaansa. Tai sitten ns. paljastukset olivat jo tiedossa kauan ennen Jonesin elokuvaa.

Pöllö ei ole symbolisoinut Moolok jumalaa. Jones teki Bohemian Clubin symbolista Moolokin, koska se sopi paremmin miehen narratiiviin lapsiuhreista. Metsässä oli ennen nykyistä pöllöpatsasta mm. Daibutsu Buddha patsas ja pelkkä puinen alttari.

Kuvissa ja silminnäköijöiden kuvauksissa rituaalissa poltetaan aikuisen kokoinen puu-ukko. Missään Creamation of Care rituaalista paljastuneista teksteistä ja valokuvasta ei  mainita, että lavalla poltetaan lapsi.

Bohemian Club oli aivan liian pieni 1930-luvulla voidakseen vaikuttaa useissa osavaltioissa toimivien Manhattan-projektin tutkimus- ja kehityslaistosten toimintaan.

 Bohemian Groven turvajärjestelyt ovat olleet jopa hellyyttävän huonoja. Sanomalehtien toimittajat ovat päässeet paikalle pelkästään kävelemällä sinne konservatiivisen rikkaan miehen rennolla kesäpukeutumisella varustautuneina. Ajotiellä on tarkastuspiste, jossa yksi sheriffi tarkistaa saapuvien tiedot. Ei aitoja. Ei kameravalvontaa. Vasta salaliittoteorioiden riehuessa netissä ja illuminaatteja jahtaavien protestoijien ilmestyessä seura on joutunut palkkamaan oikeita turvamiehiä.

Bill Clinton ei ole Bohemian Clubin jäsen.

Alex Jonesin temppuna on esittää jokin väite samalla esittäen kameralle jotakin printattua nettiartikkelia tai kuvia kirjan sivuista. Mutta kyseisissä artikkeleissa tai kirjoissa ei ole sitä väitettä jonka Jones esitti. Videoita katseleva ei välttämättä vaivaudu ja jaksa tarkistaa lukeeko Jonesin esittämissä papereissa sitä mistä Jones puhuu. Tällä taktiikalla hän on saanut puheilleen painoarvoa.

Ne asiat joita videolla näytetään rituaalista vahvistavat vain sen mikä oli jo julkista tietoa. Rituaaliin osallistuvien kaapujen värit ja kuviot oli tiedossa. Rituaalissa käytettävät sanat olivat luettavissa. Tapahtumat täsmäsivät kuvauksiin siitä mitä rituaalissa tapahtuu. Jones onnistui vain vahvistamaan sen mitä Bohemian Clubista tietäneet tiesivät.

Mutta sellaisella sanomalla ei saisi samalla tavalla katsojia. Siksi oli mediaseksikkäämpi salaseuran pimeitä voimia palvova uhrijuhla sopi paremmin Jonesin uran alkuvaiheisiin. Varsinkin kun väitteiden tarkastamiseen menisi valtavasti aikaa ja energiaa. Se vaatisi vanhojen sanomalehtien selaamista ja useiden aiheeseen liittyvien kirjojen lukemista.

Onneksi yksi mies jaksoi tehdä tuon urotyön, jota vertaisin Augeiaan tallit puhtaaksi kiillottavan talonmiehen minimipalkkaiseen työhön.

YouTubettaja NumberOneSon on jaksanut käydä  Dark Secrets: Inside Bohemian Grove sisältämät väitteet. Hän perehtyi aiheesta aikaisemmin kirjoitettuihin uutisiin ja kirjoihin. Sekä Bohemian Clubin vaiheisiin ennen salaliittoteorioiden ilmestymistä. Video osoittaa millaisilla tempuilla Alex Jones loihti uransa ensimmäisen tarkoitusperäisen kohun. Siitä lähtien Jones on vain hionut esiintymistaitojaan ja ottanut entistä suurempia vihjailuja osaksi repertuaariaan.2 comments:

Anonymous said...

En ole kuullutkaan kyseisestä henkilöstä!

MrrKAT said...

Alex Jones on varmaan valtayleisöllemme täysin outo ja tuntematon. Hänen Infowars-sivustnsa on netti-ihmisille ehkä hiukan tunnetumpi kun hörhöt pukkaa linkkejä sinne sun tänne. Hänestä ja infowarsista löytyy juttua MV-lehdestä, magneettimediasta, rokotevastaisilta ym hörhö- sivustoilta jne.