19.8.18

Saatana saapui Little Rockiin

Baphomet. Joillekin se on pelottava nimi. Toisille iloinen sana jolla trollata ja osoittaa uskonnollisuuden ja lainsäädännön kietoutumisen toisiinsa. Kietoutuminen tapahtuu yleensä juuri tietyllä tavalla. Kaupungin tai osavaltion tontille halutaan pystyttää uskonnollinen teos. Se rikkoo Yhdysvaltojen lainsäädännössä olevaa rajausta uskonnon ja valtiovallan välillä. Yleinen tapa on vaatia kaupungintalolle tai oikeussaliin joko kymmentä käskyä esittävää kivipaasia tai jotain Jeesukseen tai Raamattuun liittyvää koristetta.

Näin tapahtui Arkansasin osavaltiossa kesällä 2017, kun osavaltion pääkaupunkiin pystytettiin Vanhasta testamentista tutut 10-käskyä. Suoraan hallintorakennuksen tontille. Uskonnollinen patsas julkisella tontilla houkutteli myös niitä, jotka haluavat osoittaa miksi lainsäädännössä on se ero uskonnon ja valtion välillä. Toki raamatullisten patsaiden puolustajat vetoavat siihen, ettei kymmenen käskyä edes ole uskonnollinen asia. Se on historiallinen otos muinaisten heprealaisten lainsäädännöstä, joka vain satutaan mainitsemaan Vanhassa testamentissa. Eikä siis ole sinällään uskonnollinen patsas. Samalla argumentilla on puolustettu virsien ja rukouksien sanoituksien esilläpitoa kouluissa. Huonolla menestyksellä.

 Jekkuna on muistuttaa siitä, että jos juutalaiskristillinen patsas saadaan pystyttää tuollaisiin tiloihin, niin samalla periaatteella kaikkien uskontojen patsaat saavat samanlaisen pystytysoikeutuksen. Se on vain tasa-arvoa.

Ja näin sekularistit, ateistit, agnostikot ja uskovaiset uskonnon ja valtiovallan erottamisen puolesta päätyvät samaan leiriin. He keksivät nimetä toimintansa Saatanallisen Temppelin toiminnaksi. Ja patsaaksi ehdotettiin pukkipäistä Baphometia. Ystävällisyyttä patsaaseen saatiin kahden lapsen myötä.


Saatanallisen Temppelin IG-tilillä oli edustava kuva patsaasta.

Baphomet pystytettiin ja paljastettiin yleisölle 16.8.2018. Hallintorakennuksen tontilla. Luonnollisesti sitä vastustettiin fundiskristillisten suunnalta rukoustaistelun muodossa. Ja mielenosoituksella. Ja "Honk AGAINST Satan!" tempauksella. Ehkä jotkut patsasta kauhistelevat ymmärtävät miksei julkiseen tilaan kannata päästää uskonnollisia patsaita. Luultavasti he vain ajattelevat, että julkiseen tilaa saisi päästää vain juutalaiskristillisiä patsaita.

Baphomet viipui Little Rockissa vain kolme tuntia. Se siirrettiin talteen tuntemattomaan varastoon, jotta patsas pysyisi ehjänä seuraavaan tempaukseen jonkun toisen hallintorakennuksen pihalla.

Vuodesta 2014 lähtien tuo patsasprojekti on pyörinyt ympäri Yhdysvaltoja. Little Rock ei ollut ensimmäinen kaupunki, jossa Baphometia yritettiin pystyttää ja onnistuttiin pystyttää. Hienoa, että se sai onnellisen päätöksen. Sitä tullaan tarpeen mukaan siirtämään uusiin tiloihin. Sopivasti kymmenien käskyjen viereen.

No comments: