21.11.18

Antti Pekola vs Homo-oppi

Antti Pekola on Kokoomuksen kirkkovaltuutettu. Sen lisäksi hänellä on mielipiteitä. Eikä hän pelkää sanoa niitä ääneen omalla nimellään. Kotikaupungissaan hänet tunnetaan mielipiteitään aktiivisesti paikallislehtiin lähettävänä miehenä. Onhan Pekola Porin kirkkovaltuuston, Porin yhteisen kirkkoneuvoston sekä Keski-Porin seurakuntaneuvoston jäsen.

Ylen radio-ohjelma Horisontti haastatteli hieman Pekolaa. Se antaa ainutlaatuisen silmäyksen miehenpään sisälle. Kurkistetaan rohkeasti sisälle! Tällaisia ihmisiä oli nimittäin ehdolla äskettäin järjestetyssä seurakuntavaaleissa.

Aiheena on Pekolan pelkäämä "homo-oppi." Pekola on huolestunut herkässä iässä olevien nuorien hämmentymisestä. Tai oikeastaan siitä, että Pekolan oma hämmennys on tulkittu tarkoittavan myös muiden ihmisten oletettua hämmenystä samasta aiheesta. Hämmennys leviää rippikouluissa, kun Setan edustaja vierailee nuorten parissa. Se on kiusaamisen vastaista työtä ja valistusta nuorten oikeasta elämästä ja suhtautumisesta toisiin ihmisiin.

Pekola ei kestä sitä miten avioliitto on nykyään sukupuolineutraali. Hänen mielestään se on pelkästään miehen ja naisen välinen liitto. Periaate on tuttu eduskunnassa käydystä kinastelusta sukupuolineutraalin avioliittolain ajoilta.
"Keksiköön jonkun toisen nimen" on tuttu perustelu, jolla samaa sukupuolta olevian avioliitto kyllä olisi periaatteessa ok, kunhan sitä kutsutaan eri tittelillä.

Samoin Pekola ihmettelee miksei nuorten homoseksuaalien eheyttämisestä voida puhua avoimesti.

"Kuka siinä häviäisi?" hän kysyy. Aivan kuin nuorten itsemurhia lisäävä eheyttäminen ja sen toistuva epäonnistuminen sekä sitä antavan Exodus Internationalin lopettaminen eivät olisi kantautuneet kirkkovaltuutetun trimmatuista korvista sisään? Jos et huomannut, niin joitain vuosia sitten eheytyshoitoa antavien järjestöjen kattojärjestö lopetti anteeksipyynnellen toimintaansa ja virheitään. Exodus Internationalin tilalla on muita jatkajia. Restored Hope on yksi monista. He jatkavat eheytyksen antamista ei-heteroille, välittämättä eheytyshoitojen haitoista ja vaaroista. Kun ymmärrät noiden järjestöjen motiivin ymmärrät miksi he eivät välitä ex-gay ihmisten itsemurhiasta. Heille on tärkeämpää yrittää pelastaa homon sielu kuin homon elämä.

Tämän takia haluaisin päästä kysymään Pekolalta, onko sillä hänelle mitään välitä, että eheyttämisen yrittäminen lisää homoseksuaalin itsemurhariskiä. Vastaus paljastaisi paljon miehen moraalista. Tai sen puutteesta.

"Ei se ole mikään otsaan lyöty leima ole, että minä olen homo maailman tappiin asti. Kyllä ihminen voi kehittyä."

Aivan. Heteroudestakin voi parantua.

Pekola ei sentään ole väittämässä, että seksi kuuluu pelkästään avioliittoon. Hyvä. Se olisi fundamentalismia. Pekola kertoo käyneensä naisissa avioliittonsa päättymisen jälkeen. Joten tietenkään se mitä hän on tehnyt ei ole väärin.


Viikonlopun seurakuntavaaleissa Pekola keräsi 58 ääntä kirkkovaltuuston vaaleissa ja 59 ääntä seurakuntaneuvoston vaaleissa Keski-Porin alueella. Sillä hän pääsi mukaan kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoon. Ottaen huomioon seurakuntavaalien äänestysprosentit jopa pienellä fanijoukolla pääsee pitkälle. Olen pitkään ajatellut, että seurakuntalaisten kannalta ei ole niin tärkeää ketkä siellä ovat tekemässä päätöksiä. Kunhan on olemassa jonkinlainen kirkko. Miksi muuten valtava enemmistö äänioikeutetuista jättäisi äänestämässä?


4 comments:

Anonymous said...

Seurakuntien jäsenet ovat niin passiivisia, etteivät viitsi lähteä äänestämään, kun siitä ei tule edes ilmoitusta kotiin niinkuin valtiollisissa vaaleissa, jossa ilmoitetaan henkilön olevan äänioikeutettu seurakuntavaaleissa.

Anonymous said...

Seurakuntavaalit: demokraattisesti äänestetään, kuinka noudattaa ehdotonta Jumalan sanaa

Anonymous said...

Valtuustoissa pitää olla myös kovan linjan fundamentalisteja, että tasapaino säilyy!

MrrKAT said...

Sukulaisen kanssa kun käytiin äänestämässä niin laskin että me äänestettiin noin 24:n henkilön puolesta. Kun väki kopeissa vähenee niin äänenvoimakkuus vaan vahvistuu. ;D