16.4.20

Homeopaatit VS Covid-19, osa 2

Homeopaattien ihmevesi ja taikavoimilla varustetut sokeripallot ovat sitkeästi käytössä pandemianvastaisissa toimissa. Näin ainakin homeopaattien mukaan. Edellisestä osasta tuttu homeopaatti Camilla Holmström jatkaa kirjoitteluaan. Homeopatiaa tyrkytetään uudelleen Covid-19 hoitomuoksi.

Tuttuun tyyliin Holmström ei erehdy väittämään, että homeopatia pystyy hoitamaan virustauteja. Sellainen kirjoittelu aiheuttaisi ongelmia homeopatialle. Siis, sellaisen kirjoittaminen julkisesti kaikkien luettavaksi aiheuttaisi ongelmia homeopatialle.

Nämä ohjeet ovat suuntaa antavia, ja perustuvat kliiniseen näyttöön. Tieteellistä tutkimusnäyttöä ei ole. Konsultoi aina myös lääkäriä, ammattihomeopaattia ja muita terveydenhuollon ammattilaisia, mikäli sairastat influenssaa tai mikäli epäilet koronavirustartuntaa. Edelleen tulee muistaa seurata viranomaisten suosituksia suojautumisesta ja tarkasta hygieniasta.

Tuon jälkeen alkaa tuttu selittely siitä miten homeopatia auttaa pandemian aikana. Se ei ole hoitomuoto, vaan "tukihoitoa" koronaviruksiin.

 Homeopatia on kautta aikojen käytetty vakavien tartuntatautien ehkäisemisessä ja hoitamisessa. Se on ikävä kyllä unohdettu ja vaiettu fakta. 

Homeopatia on unohdettu, koska sen hoitoteho jäi jälkeen oikeista lääkkeistä. Lumevaikutuksilla on rajansa.

Kirjoitan myöhemmin postauksen tästä aiheesta, nyt mennään suoraan COVID-19-aiheiseen asiaan. Koronavirus voi aiheuttaa vakavan hengitystien tulehduksen ja se voi iskeä myös muihin elimiin, kuten sydämeen ja maksaan. Kansainvälinen homeopaattiyhteisö haluaa jakaa kaiken sen tiedon, joka on kerätty COVID-19 epidemian parantuneiden sairaustapausten myötä.

Nyt alkoi kuulostamaan mielenkiintoiselta!

Tiedot koronaepidemiaan tehokkaimmista lääkeaineista ovat lähtöisin homeopaatti Jeremy Sherrin kootun aineiston yhteenvedosta. Hän on analysoinut satoja potilastapauksia, joilla on ollut varmistettu koronaviruksen tartunta, ja jotka ovat parantuneet homeopatialla. Koko aineisto on dokumentoitu ja tarkkaan luokiteltu. Potilastapaukset ovat peräisin maailmanlaajuiselta homeopaattiyhteisöltä.

Homeopaatti Jeremy Sherr on tuttu Afrikassa tehtyjen aids-kokeiden takia. Hän oli auttamassa aids-potilaita, milläs muulla kuin homeopatialla. Mutta tietenkin vain täydentävänä hoitomuotona. Näin vältyttiin eettisiltä riidoilta.

Huomioi, että Homeopatia ja COVID-19-tiedot päivitetään sitä mukaa kun uusia tapauksia liitetään tietokantaan ja aineistoa analysoidaan. Jeremy Sherrin mukaan aineisto on kuitenkin tässä vaiheessa jo niin kattava, että se antaa hyvän pohjan oheiseen ohjeistukseen.

No mitä kaikkea homeopaatit ovat huomanneet asiakkaistaan koronapandemian aikana?

COVID-19 ja tärkeimmät homeopaattiset lääkeaineet

Koronavirus COVID-19-tartunnan saaneille taudinkuvaan kuuluu kolme vaihetta, tässä lyhyt yhteenveto niistä:
Vaihe 1: Yleiset flunssa- ja influenssatyyppiset oireet kuten esimerkiksi kurkkukipu ja lihassärky.
Vaihe 2: Korkea kuume, kuiva yskä, lihassärky, kova päänsärky, syvä väsymys, raskas olo, hengenahdistus, pahoinvointi, oksentelu
Vaihe 3: Vakava keuhkokuume, sydänlihastulehdus, monielinhäiriö, kollapsi

Tämänhetkisten tietojen perusteella parhaat ennaltaehkäisevät homeopaattiset lääkeaineet COVID-19-viruksen tartuntaan ovat:
ACONITUM  (ihan ensimmäisiin oireisiin)
PHOSPHORICUM ACID (kirjoitetaan myös Acidum phosphoricum)
PHOSPHORUS
BRYONIA
ANTIMONIUM TARTARICUM
Tartunnan saaneille eniten käytetyt ja parhaiten toimineet lääkeaineet ovat tähän mennessä olleet:
ACONITUM (Vaihe 1) PHOSPHORUS ja PHOSPHORICUM ACID (Vaihe 1-3) MERCURIUS (Vaihe 2) -kaikki mercuriukset (merc sol. merc. vivus, merc-i-r merc-i-f) BRYONIA (Vaihe 1-3) ANTIMONIUM TARTARICUM (Vaihe 2-3)
Mikäli haluat käyttää homeopatiaa, suosittelen, että hankit ainakin nämä kuusi lääkeainetta kotiin. Etenkin vanhuksille ja riskiryhmässä oleville suosittelisin, että Antimonium tartaricum löytyisi lääkeainevalikoimasta.

Saan päänsärkyä tuosta "lääkeaine" ja "ennaltaehkäisevät" sanojen käytöstä. Kerrataan vielä millä perusteella homeopaatit päättelevät jonkin aineistaan liittyvän erilaisiin oireisiin. Homeopatiassa ei välitetä viruksista, bakteereista, parasiiteista tai perinnöllisistä sairauksista. Patogeenit ovat yhdentekeviä homeopatiassa. Tautien aiheuttajia ei tunnettu homeopatian alkuaikoina. Eikä niitä ole lisätty oppeihin lääketieteen kehityksen mukana.

Homeopatian ilmestymisen aikoihin ei pystytty seuraamaan tai löytämään patogeenejä. Siihen ei ollut vielä tarvittavaa teknologiaa. Sen sijaan pystyttiin seuraamaan ja luettelemaan sairastuneiden ihmisten kokemia oireita.

Nuo luetellut "lääkeaineet" on valittu niiden aiheuttamien oireiden perusteella. Jos aineen aiheuttama oire sattuu täsmäämään viruksen aiheuttamaan oireeseen, niin homeopaattinen aine liittyy sitä kautta sairauteen.

Mutta mihin nämä tiedot ja tulokset sitten perustuivat? Eivät mihinkään systemaattiseen tai hoitotehoa mittaavaan tutkimukseen. Holmströmin lähteenä on nimittäin vain Jeremy Sherrin webinaari. Kestoa on yli kaksi tuntia. Vain täysin tylsistynyt ja elämäänsä tuhlaava luuseri vaivautuisi katsomaan sen. Kuka oikeasti käyttäisi vapaa-aikaansa sellaisaan? Ilman maksua?

Eli minä katsoin sen!

Kuuntelin kärsivällisesti Jeremin puhetta. Samalla maalailin Warhammer-miniatyyrejäni.



Kontrolliryhmiä tai satunnaistamista ei ole näkyvissä. Tiedot ovat homeopaattien kuuluisia "keissejä" eli kokemuksia asiakkaiden ilmoittamista tuloksista.

Homeopaatit etsivät erilaisia oirekokonaisuuksia, joiden perusteella pystyttäisiin jäljittämään yleispäteviä homeopaattisia aineita. Sherr esittelee eri homeopaattien lähettämiä viestejä. He ovat haastatelleet Covid-19 sairastaneita asiakkaitaan. Sherrin listalle on kertynyt näistä viesteistä 348 erilaista oiretta. Tunnetilojen vaihteluita. Ruokahalujen muutoksia. Myös se mihin aikaan päivää tai yötä homeopaatin asiakas on tuntenut oireita on merkittty. Tai millaisia unia asiakkaat ovat nähneet. Tai minkälaisia asioita on nähty, kun silmät suljetaan. Joku kuvaili näkevänsä veitsiä.

Näistä pyritään havaitsemaan merkityksellisiä ja yleisiä oireita. Sekä jollakin merkittävällä tavalla kokonaisuuksista poikkeavia oireita. Kun löydetään niihin sopiva ja kattava homeopaattinen aine, eli sellainen joka on "proovauksessa" aiheuttanut samanlaisia oireita, niin homeopaatit hihkaisevat innosta.

Tämä oireisiin uppoutuminen on se homeopatian ydin. Se saa homeopaatit tuntemaan, että he tekevät jotain järjestelmällistä ja hyvin perusteltua. Samanlaista järjestelmällisyyttä löytyy myös astrologiasta. Homeopatiassa katsellaan tähtikuvioiden sijaan oirelistoja.

Näiden perusteella Sherr on valinnut nuo aineet, joita Holmström esittelee kirjoituksessaan. Mitään hoitotehoa ilmoittavia vertailuja ei ole tehty. Vain vertailua ja arvailua siitä onko lukemattomilla erilaisilla oireilla jonkinlaisia yhteyksiä joihinkin homeopaattisiin valmisteisiin. Ja näin homeopaatit myyvät niitä sokeripallojaan pandemian aikana. Ihan vaan "ennaltaehkäisyyn" virusta vastaan.

Aivan bloggauksena loppuun Holmström muisti laittaa vastuuvapauslausekkeen:

Tässä kirjoituksessa annettuja tietoja  ovat viitettä antavia eikä niitä ole tarkoitettu korvaamaan lääkärin diagnoosia tai lääkärin määräämiä lääkityksiä, virallisen terveydenhuollon ohjeita, vastaanottoa tai hoitoa. Kirjoituksen tarkoitus on lisätä homeopatian tietoisuutta.

Totean vielä jotain Sherrin kommenteista tuolla webinaarissa. 1h03min kohdalla hän alkaa puhumaan Britannian homeopatiajärjestöjen Covid-19 tietosivusta. Sherr ei ole ollenkaan tyytyväinen poliittisesti korrektiin sivuun. Siinä kun ei nosteta homeopatiaa heti hoitokeinoksi, vaan luetellaan ensin kaikki muut asiat. Kuten käsien peseminen, sosiaaliset etäisyydet ja muut keinot.

"We deserve more." 

"Now is the time to get over the victim mentality."

Sherr tietää, että tuollainen löysä sivu johtuu homeopatiaan kohdistuvasta vainosta. Tuhmat skeptikot ovat aiheuttaneet ongelmia ja viranomaisten huomion kääntymistä homeopaattien vahvoihin lupauksiin. Pandemian aikana homeopaattien pitäisi julistaa entistä enemmän ja avoimemmin homeopatian käyttämisestä. Sherrin mielestä he ovat muuten tuhlanneet aikaansa ja rahaansa homeopatiaan. On aika näyttää allopatian huonous homeopatiaan verrattuna!

Apteekkeihin on saatava homeopaattisia paketteja, mutta kutsukaa niitä joksikin muuksi kuin koronaviruspaketeiksi, Sherr neuvoo.

Ehkä homeopaattien kannattaisi tehdä jotain, jolla pystyisi saamaan tutkittua tietoa homeopatian hoitotehosta.

No comments: