18.5.06

AForce1 ja ajatuksen voima

Vuonna 2000 James Randi Education Foundationin keskustelufoorumille ilmestyi AForce1 nimimerkillä varustettu henkilö, jolla oli yliluonnollinen kyky(MIMD=Mind Interaction Making Difference), ainakin omien väitteiden mukaan. Hän kykeni vaikuttamaan nyrkkeilijöiden kykyihin, eli parantamaan tietyn nyrkkeilijän suoritusta kehässä. Ja mikä hienointa, hänen kykynsä toimi television välityksellä. Tietysti JREF:n skeptikot olivat heti valmiita suorittamaan kunnollisen tieteellisen kokeen tarkkoine parametreineen. Valitettavasti AForce1 ei ollut kovin halukas sellaiseen testiin. Toki hän jaksoi toistaa jokaisessa viestissä, että hänellä on todisteita paranormaalista ilmiöstä. Meidän pitäisi vain avata silmämme sille.

Esitimme kuitenkin listan kysymyksiä, joihin hän ei oikein pystynyt/kerinnyt vastaamaan, mutta hänellä oli todisteita paranormaalista ilmiöstä. Meidän piti vain katsoa nauhalta tiettyjä nyrkkeilymatseja ja huomata kuinka tietty nyrkkeilijä tekee hyvän suorituksen tietyssä erässä. Jostain mystisestä syystä AForce1 ei suostunut kertomaan ennen matsia kumpaa nyrkkeilijää hän psyykkaa aivojensa avulla. Vasta otteluiden jälkeen saimme kuulla missä erässä ja ketä hän oli auttanut paranormaalilla kyvyllään.

Tämä tuo mieleen sen pointin, että miten me voimme tietää ettei AForce1 vain totea ottelun jälkeen tietyn erän menneen tietyllä nyrkkeilijällä hyvin, ja sitten vain väittää tämän erän olleen se, jossa hänen kykynsä oli käytössä. Emme koskaan saaneet selvää vastausta miksi hän kertoi nämä kriittiset asiat vasta otteluiden jälkeen, eikä etukäteen, jolloin kyvyn varmistaminen olisi helppoa. Mutta hänelle oli todisteita paranormaalista kyvystä, herätkää pahvit!

Tässä vaiheessa AForce1:en kärsivällisyys meitä skeptikkoja kohtaan alkoi haihtua. Meidän olisi pitänyt hyväksyä hänen kykynsä ilman näitä ärsyttäviä, huijaukset eliminoivia, testejä. Jankkaamista kesti pari päivää, kunnes AForce1 siirtyi foorumille jossa oli ymmärtäväisempiä ihmisiä.

Www.unexplainedphenomenon.com ei ole enää toiminnassa, mutta silloin siellä oli väkeä jotka harjoittelivat psi-pallojen tekemistä. Sitä voisi kuvata parhaiten DragonBallZ:sta (ei sano mitään? Lucky you) tuttuina energiapalloina joita muodostettiin kämmenten väliin ja sitten heitettiin kohdetta kohti. Näitä psi-palloja harrastivat koulukiusatut lapset. Ei siitä sen enempään.

AForce1 sai oman alueen tältä foorumilta, ja todisteli taas yliluonnollista kykyään, samalla todeten, että oli nöyryyttänyt skepttikoja randi.orgin forumilla. Anyways, nyt hän listasi otteluita joita ESPN-urheilukanava esitti. Kyselimme taas kohteliaasti miten hän voisi soveltaa tieteellistä metodia kykynsä testaamiseen. Mikä parasta, meille selvisi että AForce1 käyttää kykyjään live-otteluissa, mutta eräs asia oli hänelle uutinen. Kaikkia ESPN lähetyksiä lähetetään pienellä viivellä, jotta mahdolliset rivoudet ja liiat raakuudet voidaan sensuroida. Kerran yleisössä levinnyt tappelu viivytti ottelua, mutta lähetysaika ei kuitenkaan kärsinyt. Tätä tekniikkaa käytetään lähetyksissä USA:ssa. Jopa jotkut radiolähetykset lähtevät viivellä, jotta kirosanat keritään piippaamaan pois. Noh, miten ihmeessä AForce1:sen ajatukset saavuttavat nyrkkeilijän lihakset ja hermoston etuajassa? Signaali lähtee matsista, matkustaa hänen televisioon, Aforce1 päättää lähettää apua tietylle nyrkkeilijälle. AForce1 ei pannut pahitteeksi tätä faktaa. Me olimme väärässä, sillä live-lähetykset ovat salamannopeita. Hänen perusteli tätä sillä, että eräässä tennisottelussa oli areenan ulkopuolella tv-ruudut joista voi seurata kuinka lyöty pallo osuu mailaan samaan aikaan itse kentällä ja ruuduilla. Mitään viivettä ei siis ole! Siitäs saitte "skeptijerkit!"

AForce1:sen väittelytaktiikka koostuu pääosin oman sanoman sokeasta toistamisesta ja vastapuolen (suom= epäilijöiden) solvaamisesta. Kaikki skeptikot olivat ylikohteliaita, mutta heidän kysymyksiä täynnä olevat viestit poistettiin. Skeptikot oppivat viikkojen vieriessä monta uutta loukkaavaa termiä.

No comments: