26.5.06

Korvakynttilät, kusetusta halvalla

Hain luontaistuotekaupasta Hopi & Esanssi korvakynttilöiden esitteen.

http://www.nhs.fi/webshop/products.php?g1=f23928

Kirjoitan tähän kynttilöiden käyttöohjeen:


1. Hoidettava lepää kyljellään lämpimästi peitettynä. Hoitaja suorittaa hoidon. Hiukset voi suojata pyyhkeellä tms.
2. Korvakynttilän toinen pää sytytetään ja toinen, kirjoitettu (sisältää filtterin) asetetaan varoen, mutta tiiviisti korvakynttilän suulle.
3. Hoitaja pitää koko hoidon ajan korvakynttilän mahdollisimman suorassa. Samalla voi suorittaa kevyttä hierontaa korvan ympäristöön, alaspäin suuntautuvin pumppaavin ja pyörivin liikkein.
4. Hoidettava kuulee pientä ritinää hoidon aikana, kun höyryn kierto stimuloi korvaa lempeästi.
5. Korvakynttilä saa palaa noin 1cm:n päähän merkkiviivasta. Kynttilä sammutetaan ottamalla se pois korvasta ja kastamalla veteen. Yhden korvan käsittely kestää noin 12 minuuttia. Molemmat korvat käsitellään vuorotellen.
6. Korvakynttilän suulle mahdollisesti tullut erite poistetaan varovasti ohuella lastalla. On varottava ettei erite työnny takaisin korvakäytävää.
7. Hoidon jälkeen annetaan hoidettavan levätä rauhassa.
8. Hoitoja suositellaan annettavan akuuteissa vaivoissa muutaman päivän välein. Kroonisissa vaivoissa 1-2 kertaa viikossa ja jatkohoitona 4-6 viikon välein.
9. Koko hoito on rentouttava ja kivuton kokemus. Mikäli kivun tunnetta esiintyy, on hoito välittömästi keskeytettävä.


Tuote ei ole lääke. Sairastapaukset ohjataan aina lääkärin hoitoon. Kaikissa epäselvissä tapauksissa suositellaan keskustelua lääkärin kanssa.


Korvakynttilää ei pidä käyttää:
1. Mikäli tärykalvossa on reikä, putki tai sitä on paikattu.
2. Korvatulehduksissa (lämpö pahentaa tulehdusta).
3. HOPI-korvakynttilän aineosille allergisien henkilöiden.
4. Iho- tai päänalueen syöpä tai muu akuutti sairaus.
5. Välikorvan kuuloluiden operaatiot.
6. Epilepsia.


Oy Nordic Health Systems Ab, Hyvinkää
www.nhs.fi


Esitteen toisella puolella painotetaan, huomiota herättävästi, että: "Riippumattomat insituutit testaavat BIOSUN Hopi-korvakynttilöitä. Ne ovat sertifikoituja, EY-direktiivin 93/42 (EEC) mukaisia lääketuotteita, luokka IIa."
Eihän siinä mitään, mutta miksi ihmeessä esite painottaa asiaa joka tarkoittaa vain sitä, että testien mukaan tuote ei ole myrkyllinen nautittuna,eikä räjähdä käsiin? Kyseessä on siis CE-merkintä joka löytyy kaikesta jota myydään. Leluista, joystikeistä (tarkistin), akkulatureista ja muista löytyy tuo kirjainyhdistelmä, joka ei tarkoita sitä että tuote toimii kuten valmistaja lupaa, vaan sitä ettei se aiheuta itsellään mitään hengenvaaraa.
Kyseessä on sama asia kuin patentoinnin mainostaminen tuotteissa. Vaikka tuote on patentoitu, niin se ei tarkoita tuotteen toimivan kuten myyjä väittää. Patentti tarkoittaa vain sitä, että kyseinen asia (esim. kristallivyö kalorien haihduttamiseksi) on innovaatio johon joku on kerinnyt saamaan patenttilain antaman suojan.


Paljonko nämä erinomaiset kynttilät maksavat? Iloitkaa, sillä ne maksavat vain neljä euroa kappale. Nyt kaikki piristämään korviansa.

2 comments:

Anonymous said...

Monta kertaa olet kokeillut? En minäkään usko mihinkään huuha -hommiin, mutta korvakynttilä toimii. Ties kuinka monta kertaa käytetty ja lapsen itku loppuu kuin seinään. On ainoa keino, joka tähän mennessä on toiminut. Ensin tietysti kokeiltiin kaikki "normaalin", eli kaupallisen lääketieteen keinot.

Kokeile, ennen kuin tempaiset tällaisia käyttöohjeen lukemisen perusteella tehtyjä tyhjänpäiväisiä arvosteluita.

Esim. särkylääke alkaa vaikuttaa vasta puolen tunnin kuluessa. Korvakynttilä vaikuttaa välittömästi.

Paholaisen Asianajaja said...

Saat saman välittömän vaikutuksen, jos työnnät varovasti lyijykynän lapsen korvaan. Kynttilä ei ime mitään korvasta pihalle. Asiassa vaikuttaa enemmän makaaminen ja keskittyminen hoitoon.

En ole koskaan kokeillut korvakynttilöitä itseeni. Muut ovat kokeilleet.

http://www.skepsis.fi/jutut/kynttila-korvassa.html