21.1.13

Ratkaisu kirkosta eroamisiin

Hollannissa eräs katolisen kirkon mies on keksinyt oivan tavan valistaa seurakuntaansa. Yhä uusien hyväksikäyttöskandaalien ja vanhoillisten asenteiden varjossa kirkosta lähteminen on jatkunut. Hierarkinen vastaus ongelmiin ei ole tepsinyt kovin hyvin. Mitä tehdä, kun yhä uudelleen tullaan pyytämään lomaketta, jolla karitsa pääsee pois paavin laitumilta?

Pappi Harm Schilder keksi oivan keinon. Hän laittaa kaikkien kirkosta eronneiden pärstäkuvat ilmoitustaululle. Sopivasti siihen kirkon sisäänkäynnin jälkeen. Kuvat päätyvät heposti papin käsiin, sillä eroprosessi edellyttää kirjettä, joka sisältää henkilöllisyyspapereiden kopion. Mikä onkin tarpeellinen askel virallisen kirkostaeroamisen aikana, jotta eroja ei tehtäisi henkilöllisyysvarkauden kautta.. Kuvien käyttö voi vaikuttaa epäilyttävältä, mutta pappi Schilder tietää paremmin.

Hänen seurakuntansa on iso. Pappi ei voi millään tuntea kaikkia ihmisiä. Ilmoitustaululle laitettuen eronneiden kuvat mahdollistavat lähtijöiden tuttavien tiedottamisen. Näin he osaavat rukoilla lähteneiden palaamisen puolesta. Ellei jopa aktiivisemmin suostutella heitä takaisin kirkon jäseneksi.

3 comments:

MrrKAT said...

Entäs jos käy aalto:

Aijaa, hänkin. No jospa sitten minäkin..

Antti Ateisti said...

Modernin ajan häpeäpaalu, kas kun ei samalla laittanut kuvia kirkon Internetsivuille.

Anonymous said...

Toisaalta tämä vaatii toimiakseen kirkossa käyviä ihmisiä...

Joita on kuin sunnuntaina kirkossa :DDD