15.1.13

Sana sunnuntaille: Asbestia

Länsimaiden sekulaari skientismi on tunkeutunut lähes kaikkialle. Ihmisiä aivopestään hyväksymään tieteellisiä totuuksia. Noiden totuuksien kyseenalaistamisesta tehdään naurunalaiseksi. Tasapuolisuuden ja avoimen keskustelun puolestapuhujat ahdetaan nurkkaan, aivan kuin jotkut faktat ovat muka niin tärkeitä, ettei niitä sovi kritisoida.

Tästä diktatuurista - tai enemminkin faktatuurista - saamme esimerkkiä ohiolaisesta Buckeye Education koulusta. Pieni kristillinen koulu piestiin julmasti otsikoihin, kun lääketiedettä sokeasti palvovat ihmiset tekivät ilmoituksen mukamas vaarallisesta teosta koulussa. Se on karmaiseva esimerkki siitä miten uskonnolliset koulut laitetaan liian herkästi väärään valoon modernissa maailmassa. Koulun tarkoituksena oli tehdä pieni talkootempaus rakennuksen kunnostuksessa, jossa lapset oppivat tekemään oikean maailman töitä. Tiloja muutettiin koulun uudeksi liikuntasaliksi. Samalla säästäen rahaa ja luoden oppilaiden yhteishenkeä. Kaiken kaikkiaan tietoa, rauhaa ja rakkautta edistävä projekti maalattiin kuitenkin huonoon valoon, kun uskonnonvihaajat alkoivat puhumaan projektin turvallisuudesta.

Videokuvalla näkyy miten nuorimmillaan 13-vuotiaat koululaiset pölyttyvät asbestilla. Heillä ei ole tarvittavia suojavarusteita, paitsi Herran varjelus ja suojelusenkelit. Täytyy muistaa, että puheet asbestin vaarallisuudesta ovat vain teorioita. Jos siitä tulee jotain oireita, niin tiedemiesten mukaan haittavaikutukset voivat pulpahtaa pinnalla vasta 20 - 50 vuotta myöhemmin. Joten onko se oikeastaan niin vaarallista? Monihan noista lapsista kerkiää kokemaan oikean kuoleman ennen sitä. Tapausta kommentoineet viranomaiset myöntävätkin suoraa, etteivät he edes tiedä kuinka suurille asbestiannoksille lapset altistuivat. Jos emme tiedä määrää, emme myöskään tiedä ovatko lapset oikeasti olleet vaarassa. On miellyttävämpää uskoa, että he eivät olleet vaarassa.

 Ilmoitus väärästä remontista tehtiin joulukuussa, joten luonnollisesti koulu teettää nykyään remontit ja siivoustyöt ihan oikeilla työmiehillä. Osavaltion lait määräisivät asbestiremontit tehtäväksi aina ammattilaisilla, mutta ne ovat vain maallisia lakeja.

6 comments:

Anonymous said...

Sarkasmikerroin oli turhan korkea tässä.

Anonymous said...

Nyt kyllä meni jo yli...

Pimeä ateria said...

Sarkasmi sai mielestäni jutun taas toimimaan.

Yleensä tällaisistä asioista pitää puhua vähän huumorin kanssa, koska koko ajan ei jaksa ihan tosissaan kysyä kuinka tyhmiä ihmiset voivat olla. Ihmiset vaan ovat yllättävän tyhmiä vielä vuosi toisensa jälkeenkin.

Menee mehut jos ottaa liian tosissaan jokaisen uutisen kahjoista mitä maailmalta korviin tulee.

Anonymous said...

Ihan mukavasti tuli sarkasmin ohella kahlattua läpi sitä retoriikkaa mitä jotkut virallistotuuksien vastustajat käyttävät. Ei haitannut yhtään!

Ei tosiaan kaikkeen typeryyteen jaksa suhtautua vakavasti. Tämän koulun remonttihanke on varmaankin rikkonut ties mitä lakeja (tarkastukset? työlainsäädäntö?). Tuo on niin vajaaälyistä toimintaa, että vakavalla sävyllä kirjoitettuna alkaa vain ärsyttämään.

Tyhmä ei tiedosta tyhmyyttään. Miten nuo ihmiset saavat toimia opettajina, jos itselleen ei ole tuon vertaa päähän jäänyt?

Paholaisen Asianajaja said...

Ei ole turhan korkeaa sarkasmia. On vain liian heikkoja ihmisiä.

Anonymous said...

Ymmärtäisin, jos koulu olisi perustellut jotain aiheeseen liittyvää tällaisella retoriikalla edes jossain määrin, mutta nyt tuntuu hiukan turhalta.