23.5.15

Onnea äänestystuloksesta, Irlanti

Katolinen Irlanti järjesti perjantaina välivaalit. Sekä kansanäänestyksen jossa kyseltiin kansakunnan kantaa sukupuolineutraalin avioliittolain hyväksymisestä. Äänestyksessä kysyttiin kyllä tai ei vastausta seuraavaan lausuntoon:

Marriage may be contracted in accordance with law by two persons without distinction as to their sex.

Kirkoille jäisi oikeus päättää minkälaisia pareja he vihkivät. Uusi avioliittolaki tekisi pelkästään siviilivihkimiset tasa-arvoiseksi, joten uskonnollinen oikeus syrjiä jäisi voimaan. Siviililiittoja on noin kolmannes kaikista nykyisin solmituista avioliitoista.

Kampanjointi oli aktiivista molemmin puolin. Varoitettiin uskonnonvapauden haihtumisesta sekä tietenkin lasten oikeuksien ryöväämisestä. Lapsilla oikeus isään ja äitiin. The usual. Toisella puolella puhuttiin jotain tasa-arvosta ja ihmisoikeuksista. Muutosta haluava leiri oli kuitenkin paremmin varustettu (not that that, you perv) ja sai enemmän medianäkyvyyttä.

Ääniä lasketaan tänään päivällä. Aihe sai kansalaiset kävelemään äänestyskopeille. Ja tulokset näyttäisivät menevän Kyllä -leirille. Pelkästään Dublinissa äänisaalis näyttäisi menevän 75 % heidän puolelleen. Maaseudulla on ennakkotietojen mukaan enemmän ääniä menossa samalle leirille. Poliitikot ovat onnittelemassa uuden avioliittolain kannattajia. Jopa vastustajat ovat antaneet virallisen onnittelun heille, kun Ei -leirin johtohenkilönä toiminut David Quinn lähetti twiitin:

“Congratulations to the Yes site. Well done.”

Äänten laskenta on vielä kesken, mutta tulos on melko varmasti voitto Kyllä -leirille. Jälleen uusi valtio antautui homosaatiolle. Nyt vain odottamaan miten Vastustamme sukupuolineutraalia avioliittolakia -ryhmässä reagoidaan uutisiin. Kuten myös Aito avioliitto -yhdistyksen reaktio on varmasti kiinnostava. He kun ovat käyttämässä samaa keskustelustrategiaa ja peräti samantyylisiä logoja kuin Irlannissa toimiva Mothers and Fathers Matter.

3 comments:

Niilo Paasivirta said...
This comment has been removed by the author.
MrrKAT, Skepsis ry:n jäsen said...

Homoliitot voitti: sai 62.1% kannatuksen.

Tämä viikko on ollut Soinille paha morkkisviikko, noin moraaliarvoisesti.
Moraaliltaan vahva luottomies paljastui seksimieheksi. Irlanti jossa Soini tuli
katoliseen uskoon, käänsi Soinin vanhoillisille arvoille selkänsä.

Anonymous said...

Kulttuurikolonialismia USA:sta eri lähteiden mukaan 17M - 25M eur.