8.5.16

Äitiyslaki - mahdollisuus korjata eduskunnan moka

Vuonna 2014 Oikeusministeriön mietinnössä todettiin äitiyslain olevan tarpeellinen. Uusi Suomi kitettyi olennaisen tällä tavalla:

Laissa olisi säännökset äitiyden vahvistamisesta silloin, kun naispari on hankkinut lapsen yhteisesti hedelmöityshoitojen avulla. Nainen, joka yhdessä lapsen synnyttäneen naisen kanssa on antanut suostumuksensa hedelmöityshoitoon, voitaisiin vahvistaa äidiksi lapsen synnyttäneen äidin ohella, oikeusministeriö kertoo.
Työryhmän tarkoituksena on vahvistaa lapselle kaksi oikeudellista ja elatusvelvollista vanhempaa mahdollisimman pian syntymän jälkeen. Lisäksi tavoitteena on selkeyttää oikeustilaa sekä vahvistaa naisparin vanhemmuutta ja yhdenvertaisuutta suhteessa eri sukupuolta oleviin vanhempiin.

Periaate on hyvin yksinkertainen ja lapsen saama etu selkeä. Naispari voi hankkia lapsia hedelmöityshoidoilla. Mutta lakipykälien kannalta yhteinen vanhemmuus on kaikkea muuta kuin pala synttärikakkua. Tasa-arvoinen avioliittolaki astuu voimaan ensi vuonna. Lain silmissä naispari on aito aviopari. Samalla lain silmissä äitien oikeudet saadaan vastaamaan molempien vanhemmuutta vasta pitemmän byrokratian, eli perheen sisäisen adoptioprosessin kautta. Naispari ei tällöin ole yhdenvertainen heteroparien kanssa. Kaikkien järkevin ja selkein tie olisi tietenkin vahvistaa vanhemmuus heti syntymän jälkeen. Vanhemmat voivat keskittyä lapseensa (kuten muut juuri synnyttäneet vanhemmat) eivätkä tuhlata resurssejaan adoptioprosessin kanssa taisteluun.

Äitiyslain tekeminen eduskunnassa olisi siis suhteellisen simppeli keino parantaa lapsiperheiden asemaa ja varsinkin lasten oikeusturvaa. Eduskunta on kuitenkin eduskunta ja hallitus on hallitus, joten tietenkin kristillisdemokraatit näkivät tiettyjen lapsiperheiden oikeuksien parantamisen syntinä. Äitiyslaki jäi keräämään pölyä, kun kridet protestoivat sitä hallituksessa. Jostain syystä muistelin tuon puolueen imagon olevan lapsiperhemyönteinen, mutta se taisikin vain tarkoittaa tietynlaisia lapsiperheitä.

Onneksi äitiyslaki on mahdollista tuoda eduskuntaan Päivi Räsäsen nenän ohitse kansalaisaloitteen muodossa. Eli oikeusministeriön tuottama esitysluonnos pääsisi vihdoinkin kansanedustajien pohdittavaksi. Aloite sisältää valmiiksi tuon lakitekstin. Sen läpimeno olisi näillä näkymin yhtä varma kuin eduskunnan hyväksymä avioliittolain muutos vuonna 2014, sillä tällä äitiyslailla korjataan kristillisdemokraattien aiheuttama puute.

Tämä kuitenkin edellyttää vielä n. 21 000 allekirjoituksen keräämistä kansalaisaloitteeseen. Allekirjoitin sen ennen tämän bloggauksen aloittamista. Varmasti sinä kannat kortesi kekoon, ellet ole jo allekirjoittanut aloitetta. Aina kun tuo lakialoite saa allekirjoituksen Päivi Räsänen itkee.

11 comments:

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

On se jännä miten Puolimatkakin kohkaa siitä adoptiosta sukulaisuudenkatkaisijana. (Mutta väliä vain homopareilla. Vain homojen kohdalla kohdunvuokraus voi tapahtua. Ei heteroadoptiossa ikinä. Eikun hetkinen. Valtaosa tästä toiminnasta on lasten järjestämistä heteroperheisiin...) Tämä koskee laajasti koko kristillistä suuntausta. Argumentit keskittyvät tähän aihepiiriin. (Puolimatka ei siis ole pelkästään yksilö vaan edustaa isoa argumentointiasennoitumisklikkiä.)

Tässä on selvästi kyse biologisesta jatkuvuudesta ja perheestä kun nainen on lapsen biologinen äiti. Miksi tätä vastaan sitten pitäisi olla jotain? Argumentithan ovat olleet sellaisia että ne eivät koskisi tätä homojen hommaa lainkaan...

Tai sitten kenties tosiasiassa Puolimatkaa ja kumppaneita ei kiinnosta lasten oikeudet enempää kuin ebolan ilmalevitteisyyden tarkistaminen. Mutta tätä on noloa sanoa ääneen.

Anonymous said...

Näiden höpöpäiden taktiikkana on jankuttaa mitääntarkoittamattomia iskulauseita, kuten "eikö kukaan ajattele lapsia" ja "homoperheissä ajetaan vain aikuisten etua". Valehtelu ja vääristely ilmeisesti kuuluu (joidenkin) kristillisiin arvoihin.

Anonymous said...

En kyllä allekirjoita!

RH said...

Allekirjoittaisin kyllä vaikka useamminkin!

PeP said...

Vähän aikaa harkittuani kävin allekirjoittamassa.

TJT2 said...

PA, mitä ihmettä rivikansaneudustaja Päivi Räsänen tähän kuuluu? Vai onkos sinulta jäänyt huomaamatta sekin fakta, että KD:ssa valta vaihtui jo lähes vuosi sitten, uusi johtaja on nimeltään Sari Essayah. Sai äsken positiivista julkisuutta supersuositussa mvlehdessä
http://mvlehti.net/2016/05/12/essayah-turvapaikanhakijoiden-pakkokiintiot-ja-sakkomaksut-torjuttava/
Ja eräällä toisella sivustolla oli jo kauan sitten artikkeli tuolla ulkomailla asuvasta lesboparista, joka pakotti pikkupojan pukeutumaan mekkoon ja aivopesi pojan haluamaan sukupuolenvaihtoleikkausta. Ja alkoivat sitten syöttää kyseiselle pikkupojalle hormoneja. Ja on tapauksia, joissa homopari hankkinut pojan jotta pääsee pedofiilaamaan. Tuollaista ne homo- ja lesboliittoja ajavat oikeasti ajavat, kulttuurimarxista mädätystä.
Tiedettä kovasti palvovana osannet selittää, miksi vielä muutama vuosikymmen sitten lähes joka valtiossa lääketiede luokitteli homot ja lesbot mielisairaiksi? Mitkä tieteelliset faktat saivat lääketieteen takin kääntymään? (ennustan, että et taaskaan kykene vastaamaan)

Anonymous said...

Kiitos vinkistä PA - allekirjoitin viipymättä.

Anonymous said...

TJT: Päivi Räsänen nimenomaan liittyy tähän, sillä hän uhkasi puheenjohtajana ja ministerinä hallituskriisillä, jos laki tuotaisiin eduskuntaan.
http://yle.fi/uutiset/paivi_rasanen_hallitussopu_vaarassa_seksuaalivahemmistoja_koskevilla_esityksilla/7681820

Perhemyönteisen imagonsa takana Päivi Räsänen oikeasti vihaa ihmisiä, äitejä, perheitä ja lapsia.

MrrKAT said...

"Se on täytetty" - sanoi Jeesus, joka ennusti oikein 2000 v sitten.

;)

Anonymous said...

TJT2: "Mitkä tieteelliset faktat saivat lääketieteen takin kääntymään?"

No juuri se, että mitään sellaisia tieteellisiä faktoja ei ole, jotka tukisivat homoseksuaalisuuden luokittelemista (mieli)sairaudeksi. Tiedemaailma siis hylkäsi käsityksen, jolle ei ollut tieteellistä perustetta. Vertaa esim. lobotomia ja kehitysvammaisten pakkosterilointi.

Anonymous said...

TJT2: "Ja on tapauksia, joissa homopari hankkinut pojan jotta pääsee pedofiilaamaan"

Eikö heteroiltakin pitäisi myös ottaa lapset huostaan etukäteen kun on mahdollista, että (yleensä) isä voi käyttää lasta seksuaalisesti hyväkseen. Vai yrititkö kenties viestittää, että homoilla on huomattavasti suurempi taipumus pedofiliaan kuin heteroilla? Missä faktat?