3.5.16

Pastori Motsoeneng ja selfiet taivaasta

Etelä-Afrikasta levisi huonolta vitsiltä vaikuttava uutinen kuukausi sitten. Pastori Paseka Motsoeneng väitti käyneensä taivaassa ja kaikista muista ihmisistä poiketen hän tajusi napsia valokuvia matkastaan. Selkeä rahastus ja huijaus ylitti uutiskynnyksen myös Suomessa asti. Tietenkin lööpistön otsikoidessa tapahtuman muka todeksi. En vaivautunut kirjoittamaan pastori Motsoenengin tempusta. Se on sen verran vanha huijaustapa. Eikä hän edes vaivautunut käyttämään pilvikuvia joita ei löytäisi alle minuutissa Googlen kuvahaulla. 

Olin kuitenkin hieman yllättänyt siitä, että hän joutui pinteeseen kuviensa kanssa. Ehkä asiaan vaikutti kuvien katselusta pyydetty satojen dollareiden suuruinen hinta? Maksa sopiva summa Incredible Happenings Church nimiselle kirkolle (on muuten mahtava nimi) ja saat vilkaista minkälaisia näkymiä pastorin älypuhelimella taltioitiin Jumalan olohuoneessa. Noh, pastoria kohti heiteltiin syytöksiä petoksesta. Miehen seuraajat puolistivat kuvia. Ne olivat kuulemma pelkästään satiiria. Tosin pastori oikeasti pyysi rahaa niiden näkemisestä. Eli oliko kyseessä pelkkä hyväntekeväisyystempaus?

Motsoenengin reaktio kohuun näyttäisi minusta siltä, että hän tiesi tehneensä liian törkeän kusetuksen. Selitys satiirisesta kampanjasta olisi tehnyt kaikesta ihan oolrait jutun. Mutta, mutta, mutta. Hän hukkasi kännykkänsä. Siinä samalla katosivat nämä ateistien tulevaisuuden kannalta tärkeät valokuvat.

Harmillista.

No comments: