29.4.16

Kulttijohtaja David Miscavige otsikoissa

Näinhän siinä tahtoo käydä kun ensin julistaa jättävänsä skientologiasta kirjoittelun vähemmälle. Skientologia palasi otsikoihin ryminällä. Kultin nykyinen ja pitkäaikainen yksinvaltias David Miscavige on pitänyt itsensä pitkään piilossa julkisuuden valokeiloilta. Paljastukset miehen tekemistä pahoinpitelyistä ja herroiksi elämisestä rivijäsenien selistä revityillä dollareilla eivät ole aiheuttaneet ongelmia hänelle.

Nyt David on kuitenkin joutumassa otsikoihin. Ja vieläpä mediaseksikkäästi perhedraaman kautta. Davidin isä Ron Miscavige on kirjoittanut kirjan elämästään ja poikansa varttumisesta skientologiakultin johtohahmoksi. Ruthless: Scientology, My Son David Miscavige, and Me julkaistaan ensi viikolla. Ron oli itse skientologi usean vuosikymmenen ajan. David-poika pääsi kultin perustaneen L. Ron Hubbardin lähipiiriin. Koska hierarkiassa ei otettu huomioon johtajan vaihtumista (eihän sellaista tarvitsisi tehdä Hubbardin kaltaiselle täydelliselle ihmiselle), niin valtaapitävän vaihtumiselle ei ollut ohjenuoria. Hubbardin kuolema oli tavallaan yllätys, sillä olihan hänellä yhteys meitä suurempaan tietoisuuteen. Kuoleman jälkeen David oli kuitenkin valmiina eristämässä kaikki häntä vastustavat korkean tason skientologit. Valta kaapattiin armottomilla keinoilla Miscavigen toimistoon.

Isä-Ron joutui viimeksi skientologien metkujen kohteeksi, kun hän onnistui karkaamaan vuonna 2012 Kultaisesta tukikohdasta. Näissä leireissä oli ne piikkiaidat, joissa piikit osoittivat sisäänpäin. David palkkasi yksityisetsiviä seuraamaan ja valvomaan isäänsä. Tiedämme tämän faktan, sillä poliisi pidätti nämä yksityisetsivät. Yksityisetsivillä oli mukanaan mm. laiton äänenvaimennettu pistooli. Pitkä ura skientologina ja läheinen perhesuhde kultin johtajaan mahdollistavat tuoreen tiedon kultin johtotason tapahtumista. Sekä tietenkin Davidin lapsuudesta. Miscavigen suku on revitty palasiksi skientologien disconnect käytännöllä, jonka mukaan entiset skientologit tai muuten "supressiiviset ihmiset" täytyy täydellisesti eristää skientologin elämästä. Olkoon kyseessä isä, äiti, sisar tai aviopuoliso.

En malta odottaa Ruthless kirjan julkaisua!

Paitsi ehkä sitä ei julkaista, sillä David on usuttanut skientologeille tyypilliseen tapaan lakimiehet asialle. He ovat olleet yhteydessä Silvertail Books kustantajaan. Tietenkin he ovat vaatineet kirjan myymisen lopettamista. Silvertail Books on aikaisemmin kustantanut merkittäviä kulttia kritisoivia kirjoja (esim. The Unbreakable Miss Lovely: How the Church of Scientology tried to destroy Paulette Cooper), joten riidanhaluiset lakimiehet eivät ole heille mitään uutta.

Ruthless kirjan väitetään sisältävän vääriä väittämiä sekä häpäiseviä vihjailuja David Miscavigesta. Asianajajajien kirjeessä yksiöidään näitä väittämiä:

 i. That our client was never officially appointed to be L. Ron Hubbard’s successor but rather seized power by outmanoeuvring his rivals;
ii. That Gold Base is surrounded by spiked fencing pointing inwards;
iii. That working and living conditions at Gold Base were appalling and staff were not permitted to leave;
iv. That our client created “The Hole” as a means of punishing Sea Org members and that people were subjected to deprivation and violence whilst detained in “The Hole”;
v. That our client lives in lavish conditions whilst Church staff live in poor conditions;
vi. That our client’s management style is erratic and abusive;
vii. That our client hired Private Detectives to carry out surveillance on Ron Miscavige.

Eivätkä he ole vielä edes päässeet lukemaan kyseistä kirjaa. Ron Miscavigea kuvaillaan myös epärehelliseksi ja petoksiin taipuvaiseksi mieheksi. Ron kirjoitti kirjan vain saadaakseen taloudellista hyötyä.

Luvassa on siis jännitysnäytelmä, kun Miscavigen perheen ja kultin asioita puidaan julkisuudessa. Parasta on tietenkin se miten skientologiajärjestön toimet nostetaan jälleen julkisuuteen. Jos kirjan julkaisun jälkeen päädytään ihan tuomarin eteen asti, niin ennustukseni mukaan entiset skientologit pääsevät todistamaan kirjan väitteitä tosiksi. Asianajajajien käyttö onkin pääasiassa tarkoitettu peloitteeksi.

Kultin valta on muutenkin ollut alamäessä. David Miscavigen valta-asemaa horjuttaa Lisa Marie Presleyn kampanjointi. Presley häilyy nykyään siinä skientlogin ja ex-skientologin rajalla, mutta hän on saanut tarpeekseen Davidin tyranniasta.

No comments: