10.4.16

Kymmenen vuotta myöhemmin

Kymmenen vuotta sitten se alkoi. Eikä internet ollut entisensä. 3942 kirjoitusta myöhemmin pääsen seuraamaan miten blogini on muuttunut. En olisi millään uskonut, että tämä sivu saisi seuraajia. Tuotokseni oli alunperin tarkoitettu tavallaan vain muistiinpanoiksi, joita käyttäisin useilla eri keskustelupalstoilla tapahtuvissa väittelyissä. Väittelyjen aiheina olivat kreationismi, ateismi, huuhaa ja muuten hieman sekalaista sillisalaattia. Kommenttien kirjoittelussa en ole koskaan ollut aktiivinen isäntä. Ennen blogini aloittamista kirjoittelun melko ahkerasti Aamulehden mielipidepalstalle.

Minua kiinnostavien aiheiden parissa olen kuluttanut aikaa blogini ulkopuolella ja ennen sen aloittamista. Homeopaattien luentojen takarivissä olen kirjoitellut muistiinpanoja. IDeistien luennoilla olen pidätellyt nauruani. Olin paikalla, kun Paul Nelson ja Richard Sternberg puhuivat älykkään suunnitelman ilosanomasta Matti Leisolan järjestämällä Biology - Tackling Ultimate Complexity luentosarjalla Suomessa vuonna 2004. Kirja-arvosteluja on tehty sanan säilääkin terävämmällä.

Yksi kirjoitus kiinnitti myös Skeptikko-lehden päätoimittajan huomion. Minua pyydettiin sanaseppoilemaan pakinoita lehteen. Suostuin. Ei kadu tippaakaan.

Hyllyyni on kertynyt niin Power Balance -ranneke, korvakynttilä, kuin Valkeen korvavalo. Kirjastoni on kasvanut aivan liian isoksi, sillä en millään opi ettei kannata ostaa viittä kirjaa kuukaudessa, jos kerkiän lukemaan vain yhden kuukaudessa. Nykyään hillitsen itseäni hieman paremmin kirjakaupoissa.

Ehkä kaikkein parhain puoli tässä blogiharrastuksessani ovat ne ihmiset joihin olen tutustunut sen kautta. Ystävyys on asia, jossa en ole koskaan pätenyt taitavuudella. Onneksi nämä tuttavuudet osaavat suhtautua minuun oikealla tavalla. Viimeisen vuoden aikana olen jopa oppinut hieman panostamaan joihinkin näistä ystävyyksistä. Jonkin verran. Ei kuitenkaan niin paljon, että laatuaikani yksin kärsisi liikaa.

Blogini Facebook-ryhmään on eksynyt melkein 3000 ihmistä. Keskustelu on paikoitellen villiä. Joskus jopa sivistynyttä. Yllättävän usein informatiivista. Se on jonkinlainen turvapaikka niille sekulaareille ihmisille, jotka eivät kestä jatkuvaa huuhaan vyöryä.

Tässä sivukatselujen määrän perusteella viisi suosituinta kirjoitustani:

5 Huijaus: Suomalainen Metodi

4 Jumalainen viisaus

3 Kohupaljastus: Plasebo tappavampi kuin HPV-rokote!

2 Mitavittua.fi ja clickbait-journalismin alkeet

1 HPV-rokote tappaa tyttäresi!

Teen yhteenvetoa sitten taas kymmenen vuoden kuluttua.

5 comments:

RH said...

Onnittelut kymmenvuotiaalle!

Anonymous said...

Pitää myös yhtyä onnitteluihin ja kiitos blogista, tätä tulee luettua säännöllisesti!

Rami

Stetsonia nostan said...

On kirjamerkeissä, enkä ole muutamaan vuoteen mssannut yhtään juttuasi. Onnea seuraavalle kymmenelle vuodelle ja tason säilyttämistä. Olet onnistunut periskeptisestä asenteestasi huolimatta tarkastelemaan asioita tasapuolisesti syyllistymättä pahoihin yliampumisiin. Se on netssä melko harvinaista.

Tom Kärnä said...

Parhaimmat onnittelut minultakin!

Anonymous said...

Onnittelut ja toiveet monesta lisävuodesta myös täältä anonyymistä seurannasta.