19.4.16

Joseph Mercolan rusketuksesta

Yhdysvaltain TV:stä tuttu tohtori/osteopaatti Joseph Mercola on kaupannut milloin mitäkin terveystuotteita. Tietenkin sieltä vaihtoehtoisten hoitotuotteiden puolelta. Rokotteet ovat tietenkin hänen mielestään huono juttu. Samoin kännykkäsäteily on Mercolan puheissa uhka terveydelle.

Silloin tällöin viranomaiset kiinnostuvat väitteiden ja Mercolan kauppaamien tuotteiden valvonnasta. Uusin käänne tapahtui lakimiesten välillä, kun he kiinnostuivat solariumiin liittyvistä terveysväittämistä. Aiheena oli Mercolan myymät solarium-laitteet. Hän väitti niiden käytön olevan syöpäriskitöntä sekä pienentävän Auringon aiheuttamaa syöpäriskiä. Viranomaisten mukaan mies puhui potaskaa. Tästä väännettiin kättä lakimiesten välillä.

Lopputulos: Mercola sovitteli itsensä ulos oikeussalista ja syytteestä valheellisesta mainonnasta. Hän lupasi lopettaa solarium-kauppansa sekä palauttaa rahat asiakkailleen. Yhteensä 5,3 miljoonaa dollaria.

Mutta kaikkein herkullisimpana palana on mielestäni tämä:

While he acknowledged Thursday that he'd sold thousands of tanning beds between 2012 and last year, he said his business is not "a tool ... to get me a bigger house and car" but rather a means of funding his mission to "inform consumers" about "natural health."

Aivan. Mercola ei halua isompaa taloa ja autoa, vaan kauppaa tehdään luonnollisen terveyden edistämiseksi ja asiakkaiden valistamiseksi. Hän muutti Chicagosta Floridaan rantatontilla sijaitsevaan kartanoonsa neljä vuotta sitten, koska hän tuli tietoiseksi auringonvalon terveyshyödyistä. Muutolle ei ollut mitään muuta syytä. Hän ei missään nimessä halua tienata ylimääräistä myymillään terveystuotteilla.

Chicago Tribune-lehden haastattelussa Mercola kertoo olevansa solvauskampanjan kohde. Mies on uhri. Hän vain haluaa elää rauhassa kodeissaan (huom. monikko) ja vastentahtoisesti ottaa vastaan ne miljoonat dollarit asiakkailtaan.

En varmaan saa unta tänä yönä, kun itken Mercolan puolesta.

No comments: