6.4.16

Skientologiakultin toimettomuudesta


Skientologiajärjestö ei onneksi ole enää lähelläkään entistä vaikutusvaltaansa. Tietoa skientologien rikoksia ja väärinkäytöksiä leviää ympäri internettiä. Ja mikä tärkeintä, tietoa levitetään uutuuskirjoissa (Inside Scientology) ja dokumenttielokuvissa (Going Clear - Scientology and the Prison of Belief). Joitain vuosikymmeniä sitten skientologit olisivat reagoineet niihin aktiivisesti ja pitkällä aikavälillä. Oli aika jolloin skientologit komennettiin tukkimaan joukkoryntäyksellä oikeusvirastojen tiskit, jotta toimittajat eivät pääse pyytämään oikeussalissa julkaistuja tietoja itselleen. Oli aika jolloin skientologit ahdistelivat ja painostivat toimittajia, kirjailijoita ja tuottajia nostamalla syytteitä heitä vastaan. Oli aika jolloin skientologit kävivät itse vakoilemassa tai palkkasivat yksityisetsiviä vakoilemaan kriitikoitaan.

Ne ajat näyttäisivät olevan ohi. Skientologiajärjestöllä ei ole enää varoja ja jäseniä sellaiseen toimintaan. Tämä on pääteltävissä siitä miten skientologit EIVÄT OLE hyökänneet Inside Scientology kirjan ja Going Clear dokumenttielokuvan kimppuun. Lakimiehet eivät ole vaatineet niitä pois painokoneista tai nettilevityksestä. Skientologiajärjestön johtoporras on vihdoinkin ymmärtänyt, ettei entinen meno enää toimi. Väärinkäytökset, petokset ja rikokset on dokumentoitu liian hyvin ja liian moneen kertaan. Lakimiehet eivät enää vaivaudu väittämään oikeussaleissa, että kriitikoiden tuotokset ovat valheita tai kunnianloukkauksia.

Tästä voimme päätellä, että skientologit ovat käytännössä luovuttaneet. He tietävät, etteivät saa kriitikoiden materiaalia mitenkään pois levityksestä. Varsinkaan jos materiaali voittaa Emmy-palkintoja. Kriitikoista yhä useampi on entinen skientologi, joka onnistui saavuttamaan korkean tason Hubbardin opetuksissa ja arvojärjestelmässä. Hubbardin oppien mukaan OTVIII tasolle päässyt skientologi saavuttaa sellaisen älykkyyden, tietouden ja moraalin, ettei tavallinen pullainen voi edes ymmärtää miten hieno ihminen tuollaisesta skientologista tulee. Kaikesta huolimatta he kuitenkin päätyvät entisiksi skientologeiksi, jotka puhuvat mm. siitä miten kultin nykyinen johtaja David Miscavige hakkaa alaisiaan. Joko Hubbardin teknologia (dianetiikka) ei toimi kuten luvataan tai kultin sisällä tapahtuu todella pahoja asioita.

Vuonna 2008 alkanut Projekti Chanology toimi. Se nostatti ennen unohduksiin jääneet kriitikot takaisin uutisiin. Tiedotusvälineet eivät enää arkailleet uutisoida skientologiakultin synkästä puolesta. Skientologien jäsenmäärä lähti laskuun. Rahatulot supistuivat. Kultin vaikutusvalta kutistui.

Lopetan siis toistaiseksi skientologiaan liittyvien materiaalien seuraamisen. Jatkossa on tapahduttava jotain kansainvälisen uutiskynnyksen ylittävää, jotta palaan aiheen pariin.

2 comments:

MiikaL said...
This comment has been removed by the author.
MiikaL said...

Mielenkiinnolla odotan edelleen, että jossain pääsisi katsomaan Louis Theroux'n viime syksynä ilmestyneen "My Scientology Movien". Taitaa vain Louis olla myöhässä aiheen kanssa, kun Skientologia kuulostaa olevan niin kuoleva aate.