3.7.16

Erilaisempi jumalanpilkka Pakistanissa

Pakistanin lait ovat sieltä synkemmästä päästä ihmiskunnan historiassa ja nykyisyydessä. Varsinkin jumalanpilkkalain kohdalla. Tunnetut rangaistukset ovat teloitus profeetta Muhammedin pilkkaamisesta ja elinkautinen Koraanin epäsoveliaasta käsittelystä. Mutta uskonnollisissa aiheissa voi olla yllättäviä perusteluja poliisille soittamiseen.

 Reuters-uutispalvelun Faith World uutisoi tapauksesta, jossa kenkäkauppias pidätettiin. Jahanzaib Khaskhili myi kenkiä, jotka loukkasivat joidenkin ihmisten uskonnollisia tunteita. Rikos oli selkeä ja helposti todettavissa.

Kengät oli koristeltu hindujen Om-symbolilla. Kaupungin hinduyhteisön johtajat vaativat rangaistusta kenkäkauppiaalle. Poliisi toimi ripeästi. Kuulusteluissa Khaskhili on tehnyt yhteistyötä poliisin kanssa. Nähtävästi hän ei halunnut loukata tarkoituksella ketään, joten hän luultavasti välttää kymmenen vuoden pituisen tuomion. Poliisin tutkii parhaillaan kengät valmistanutta firmaa, joten luultavasti edessä on uusia pidätyksiä.

Johon voin vain todeta: sattuman kiitos, että en asu Pakistanissa.

2 comments:

Anonymous said...

"sattuman kiitos, että en asu Pakistanissa"

Ei sattumalla tai onnella ole mitään tekemistä asian kanssa, vain sillä on merkitystä missä maassa sinun vanhempasi asuivat silloin kun sinut työnnettiin pihalle. Ei ihminen "synny" mistään eetteristä, vaan vauva valmistuu kohdussa. Aijai mikä ajatusvirhe!

Jos olisi niin että tuolla eetterissä pörräisi sieluja odottamassa ihmisvauvaan yhdistymistä, sattumalla olisi jotain merkitystä. Mutta kun ei ole.

Paholaisen Asianajaja said...

Kiitän panostuksestasi, anonyymi.