17.7.16

Kuoliko kukaan Nizzassa ja muita epätodellisia kysymyksiä

Nizzan karmea joukkosurma tapahtui rekan jyrätessä juhlimaan kokoontuneita ihmisiä. Kuolleita kertyi 84 ja loukkaantuneita yli sata. Tuhoa tapahtui melkein kahden kilometrin mittaisella pätkällä rantakadulla, joka oli suljettu autoilta juhlapäivän kunniaksi.

Mutta kuoliko siellä oikeasti ketään?

Tämä kysymys ilmestyi samana iltana YouTubeen, kun ikuisesti valppaan totuuslaiset ja salaliittoteorisoijat tarkastelivat ensimmäisiä videoita tapahtumista. Uutiset olivat livelähetyksiä ja täynnä toimittajien spekulaatiota ja ristiriitaisia silminnäkijöiden lausuntoja sekavasta tilanteesta. Perinteiseen tapaan tiedot tarkentuivat ja varmentuivat vasta seuraavana päivänä. Kuinkas ollakaan, aivan kuten kaikkien edellisten terrori-iskujen ja suurta huomiota saaneiden tragedioiden kohdalla, myös Nizzassa oli heidän mielestään koira haudattuna. Tai tarkemmin sanottuna, pehmolelukoira, sillä oikea koira ei kuollut.

Aivan. Heidän mielestään Nizzan kauheudet olivat oikeasti false flag -tapahtuma. Eli näyteltyä ja tekaistua draamaa, jolla yritetään lietsoa pelkoa ihmisiin. Enkä oikeasti edes yllättynyt siitä mitä he alkoivat sisältötuottamaan. Sama ilmiö toistuu nykyään kaikkien terrori-iskujen tai suuronettomuuksien jälkeen.

Väitteet toistavat itseään. Kameroiden eteen tuotiin näyttelijöitä. Kaduilla makaavat ruumiit ovat oikeasti nukkeja. Millä tätä sitten perustellaan? Ensimmäisissä videoissa vain toistellaan, että uutiskuvissa näkyvät tapahtumat ovat näyteltyjä. Ruumiit mannekiineja ja mahdollisesti vilahtava veri feikkiä. Ehkä kadulle raahattiin teurastettuja sikoja, kuten tällä videolla väitetään.Toimivat perustelut sille miksi kuvassa näkyy nukke eikä oikea ihmisen ruumis? Onnea sellaisen perustelun etsimiseen, sillä en jaksanut selata videoita viidennettä pidemmälle. Yksi perustelu oli maassa makaavan miehen ruumiin asento. Miehen oikeanpuoleinen jalka oli vääntynyt luonnottomaan asentoon lantiosta lähtien, joten mies olikin oikeasti nukke. Tai sitten se realistisempi vaihtoehto, eli miehen jalka oli vääntynyt sivuun koska se oli törmännyt rekkaan. Eli toisaalta rekan törmäykseen kuolleiden ihmisten pitäisi totuuslaisten mielestään näyttää luustoltaan ja jänteiltään ehjiltä ruumiilta, mutta toisaalta he odottavat näkevänsä rekan ruhjomia ja tuhoamia ihmisten ruumiita.

Sen sijaan löytyy runsaasti valokuvia ja videoita kuolleista ihmisistä pitkin rantakatua. Ne on kuvattu välittömästi rekan pysähtymisen jälkeen. Pari videota näyttävät miten rekka törmää kadulla juhliviin ihmisiin.

Hiljalleen videoihin ja nettikommentteihin ilmestyy hieman enemmän sisältöä. Jotkut ihmettelevät miksi rekan etulasissa näkyvät luodinreiät eivät keskity kuljettajan kohdalle. Siksi, että kaikki poliisit eivät seisoneet rekan edessä vaan rekan oikealla puolella, joten siksi luodit menivät läpi lasista matkustajan puolelta, kun aseet osoittivat kuljettajaa. Luoteja meni läpi myös vasemmalta puolen, mutta kuskin viereisen seinän ja oven läpi.

Lopulta löytyy pari totuuslaista, joiden mielestä Nizzassa kyllä kuoli ihmisiä, mutta sen lisäksi kadulle leviteltiin mannekiineja ja tekoverta. Aivan kuin ne oikeasti kuolleet ihmiset eivät jostain syystä olisi tarpeeksi hyvin kuolleita jalankulkijoiden kameroita varten. En onnistu ymmärtämään miten mahdolliset lavastajat onnistuivat levittämään nuket, veret ja näyttelijät kadulle heti rekan jyräyssession jälkeen, kun ihmiset vielä juoksivat paniikissa pitkin rantakatua. Ehkä joku onnistuu laatimaan tarkemman spekulaation siitä miten lavastus muka olisi edes teoriassa mahdollista heidän ehdottamallaan tavalla.


Ilmeeni kun luen totuuslaisten foorumeita tänä viikonloppuna

Ehkä kaikki tuo on vain selviytymismekanismi. Sillä tavalla ei tarvitse käsitellä joukkosurmia oikeina tapahtumina. Silloin ei tarvitse kauhistella kuolemaa tai osallistua muiden ihmisten suruun. Uskomalla ettei ihmisiä kuole, ei joudu käsittelemään ihmisten kuolemaa. Se on varmasti totuuslaisia lohduttava ajatus.

1 comment:

Feyris Nyannyan said...

Kiehtova ilmiö. Tykkään foliohattuilusta, askartelen useasti itselleni moisia, mutta siinä missä ennen valtiot pystyivät pelaamaan ns videopelejä, sota/terrorilavastuksia, niin nykyään jokaista korttelia vahtaa älypuhelinihminen kuvaamassa. Todistusaineistoa siis on muualtakinn kuin medialta. Tai niin sitä ainakin luulisi.