13.8.16

NOM paniikissa ja minä ekstaasissa, osa 2

Avioliittolakien tasa-arvoistamista vastustava Yhdysvalloissa operoiva  National Organization for Marriage (NOM) aloitti viime kuussa lahjoitusten keräämisen paniikissa. He huomasivat, että rahallista tukea ei enää kolise NOMin kolehtiin viime vuoden tahtiin. Budjetissa komeilee valtava aukko, jota täytyisi pikaisesti paikata lahjoituksilla. Muuten edessä on irtisanomisia ja toiminnan supistamista.

Mites tuo kampanja sitten sujuu?

Ei hyvin. NOM kutsuu sitä itsekin sähköposteissaan säälittäväksi. Blogissaan NOM kuvailee tilannetta: "Not good".

We're now three weeks into our drive — the halfway point — and we have only received 256 contributions from our members. We're only 17% toward our goal of receiving 1,500 membership contributions of at least $35.

Nyt jos koskaan NOMin pitäisi ymmärtää, että peli hävittiin useita kuukausia sitten. Mutta miten pitkälle kiihkoilulla liikkeelle lähtenyt liike lopulta jaksaa? Milloin he huomaavat, ettei työstä ole enää mitään hyötyä? Raha ratkaisee senkin asian. Rahaa puuttuu vielä yli 50 000 dollaria. Sen paikkaamiseen toki riittää yksi uskovainen miljonääri, joita löytyy useampi kyseisessä valtiossa.

NOM yrittää vielä perustella tärkeyttään.

That is pathetic.
Unless this situation improves drastically right away, NOM will have little choice but to cut some of the critical programs we have underway and not pursue some of our most important work to protect you and other supporters of marriage from being targeted by LGBT extremists and their allies in government.

Äärisuvaitsevaiston hyökkäyksiin ja glitterpommituksiin ei enää pystyttäisi vastaamaan NOMin puolelta. Ei sillä, että NOMin edelliset toimet olisivat olleet sen tehokkaampia.

I really don't believe — I just can't imagine the thought — that NOM's members have quit fighting for the institution of marriage as a union between man and woman. And yet, only 256 of you have responded with an urgently needed membership contribution during this critical period.

On myös täysin mahdollista, että USAn konservatiivit eivät ole lopettaneet taistelua, mutta he eivät vain halua tuhlata rahojaan tehottomaksi osoittautuneeseen NOMiin.

Viestinsä lopussa NOM maalailee tilanteen äärimmäisen dramaattiseksi.

The fight for marriage and religious liberty sits on a knife-edge, teetering between preservation and devastating loss.

Oi, olisipa tilanne oikeasti noin vakava. Valitettavasti änkyröillä on vielä useita aktiivisia kampanjoita, joilla he yrittävät muuttaa osavaltioiden ja liittovaltion lakeja.

Toivottavasti Aito Avioliitto ottaa myös ennakkovaroituksena NOMin kohtalon. Olisi sääli, jos kotimaiset ihmiset tuhlaavat niin paljon energiaansa turhaan työhön. Tarjolla kun olisi vapaaehtoishommia, joilla oikeasti autetaan apua tarvitsevia.

10 comments:

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Minusta Aito Avioliitto on oikein kannatettavaa ajanhukkaa. Kokevat polot tekevänsä jotain tärkeää vaikka tuhertavat lähinnä keskenään. Muuten olisivat poloiset mielipiteineen yksin, katkeroituisivat.

Toki joku optimisti voi ajatella että parhaassa mahdollisessa maailmassa Aidon Avioliiton jäsenet parantaisivat syövän, keräisivät rahaa tuberkuloosilääkkeiden levittämiseen, halaisivat ISIS -terroristit ystävällisiksi laupeiksi ihmisiksi muutamalla Jeesus -sitaatilla. Ja vastaavaa.

Mutta jotkut meistä kyynisemmistä ajattelevat että todennäköisempää olisi että tekisivät jotain jolla olisi vaikutus. Ja jonka seuraukset olisivat haitallisempia. Mielestäni Aito Avioliitto on jotain jota sekulaarin tulee tarpeen mukaan rahoittaa hitusen että pysyvät tuhertamassa keskenään. Siinä ei anneta rahaa idealle vaan niille vaihtoehtojen poissaoloille.

Anonymous said...

Yllätyksekseni äsken huomasin, että kansalaisaloite.fi-sivuston perusteella näyttäisi siltä, ettei Aito avioliitto-aloite päädykään koskaan eduskunnan käsittelyyn, koska aloitteen luovuttamisen aikaraja ylitettiin 3. 8. Vaikka aloite jätettiin eduskunnan puhemiehelle virallisesti 22. 6., vaikuttaa siltä, että kansalaisaloite katsotaan luovutetuksi eduskuntaan vasta sitten, kun lakivaliokunta aloittaa sen käsittelyn. AA-aloitteen tapauksessa tämän olisi pitänyt tapahtua heti syyskuun alussa eli eduskunnan kesälomilta palaamisen jälkeen. Laki määrää, että yli 50 000 kannatusilmoitusta saaneet kansalaisaloitteet on luovutettava eduskuntaan 6 kk sisällä Väestörekisterikeskuksen suorittaman kannatusilmoituksien laskennan päättymisestä. AA-aloitteen kohdalla VRK:n tarkastuslaskennan tulos julkistettiin tämän vuoden helmikuun alussa.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/hae?searchView=pub&offset=60&orderBy=createdNewest&show=ended&minSupportCount=50

Vai miten muuten on selitettävissä aloitteen sivulla lähetys eduskuntaan-osion perässä näkyvä punainen ruksipallo, joka muutoin löytyy vain niiden kansalaisaloitteiden kohdalta, jotka eivät koskaan saavuttaneet riittävää kannatusilmoituslukemaa sekä ilmoitus "Kannatusilmoitukset hävitetty 12.8.2016"?

Aleksi said...

Myös tasa-arvoisen avioliittolain kohdalla lukee tuolla palvelussa, että "kannatusilmoitukset hävitetty".
Tuosta punaisesta ruksipallosta en sitten tiedä, mutta jos oikeasti on näin etteivät sitä ajoissa toimittaneet niin saanen nauraa paskaisesti?

MrrKAT |=|;|,|,|==- said...

Miten Aidot A:t suhtautuvat homopakolaisiin jokta pakenee homovainoja Afrikasta, Venäjältä ja ties mistä muualta Suomeen?

Anonymous said...

Itse olin (ja periaatteessa edelleenkin) sukupuolineutraalia avioliittolakia vastaan, mutta kun se kerran on hyväksytty eduskunnassa, niin siinä mielessä
"Aito avioliitto"-yhdistyksen työ on ollut mielestäni turhaa, koskapa sitä enää tuskin saa kumotuksi. Onneksi siinä hyväksytyssä laissa sentään todettiin, että uskontokunnat saavat päättää itse omasta suhtautumisestaan kyseiseen asiaan. Toivottavasti myöskään siitä ei "syrjitä", jos sanoo, ettei kyseinen laki vastaa minun käsitystäni avioliitosta, vaikkei se sitä tosiasiaa muutakaan, että sen lain kanssa on joka tapauksessa elettävä jatkossa.

Anonymous said...

"Toivottavasti myöskään siitä ei "syrjitä", jos sanoo, ettei kyseinen laki vastaa minun käsitystäni avioliitosta, vaikkei se sitä tosiasiaa muutakaan, että sen lain kanssa on joka tapauksessa elettävä jatkossa."

Veikkaan sinulle perustus- ja yhdenvertaisuuslaista johtuvia hankaluuksia, mikäli toimiessasi esimerkiksi asiakaspalvelussa möläytät jotain avioliittokäsityksestäsi samansukupuoliselle avioparille ja vieläpä kieltäydyt palvelemasta tuota paria samalla tavalla kuin erisukupuolista avioparia.

Anonymous said...

Tietenkään mielipidettään ei tarvitse "möläyttää" eikä se myöskään anna oikeutta olla palvelematta samasukupuolista avioparia, jos sellaiseen tilanteeseen joutuisi. Tarkoitin lähinnä sellaista tilannetta, että jos kysyttäisiin, mitä mieltä olet kyseisestä laista ja vastaisi, ettei se vastaa minun käsitystäni avioliitosta, niin pelkän mielipiteen ilmaisun perusteella ei myöskään saa syrjiä, jos se ei vaikuta muuten kohtaamisiin samaa sukupuolta olevien kanssa, kun kohtelee heitä kuten keitä tahansa muitakin. Eihän mielipidettään tarvitse mennä mihinkään kadunkulmaan kuuluttamaan!

Anonymous said...

Ehkäpä on hyvä noudattaa ohjetta "Älä kysy, älä kerro"!

Anonymous said...

Miksi sinun oikeutesi ovat tärkeämmät kuin jonkun muun oikeudet?

Anonymous said...

Miksi ne myöskään olisi vähempiarvoiset???