19.8.16

Uskonto VS Ilmasto

Poliitikot pääsevät valtaan keräämällä tarpeeksi ääniä vaaleissa. Vasta valtaan päästyään pääsemme seuraamaan miten järkeviä ja toimivia ratkaisuja he oikeasti kykenevät tekemään. Silloin tällöin he tekevät kaikkia kansalaisia koskettavia päätöksiä, jotka perustuvat uskonnolliseen taikauskoon.

Irlannin parlamentin alahuoneeseen päässyt Danny Healy-Rae oli aikaisemmin tuttu vanhoillisista mielipiteistään. Miehen tuoreet puheet ylittävät uutiskynnystä myös Irlannin ulkopuolella, sillä edustaja Healy-Rae on paljastanut miksi ihmiskunnan ei kannata huolestua ilmastonmuutoksesta.

Hot Press lehdelle antamassaan haastattelussa hän kertoo, että perustaa puheensa faktoihin. Ihmisten ei kannata tuhlata resurssejaan ilmastonmuutokseen reagoimalla. Perusteluna tälle hän kertoo, että on tapahtunut jääkausi. Ja raamatullinen vedenpaisumus Nooan arkilla. Ja Irlannissa oli nälänhätä vuonna 1740, joka johtui kahden vuoden pituisesta sadejaksosta. Historiasta löytyy vuosisatoja jolloin Irlanti oli lämmin paikka ja vuorostaan kylmä paikka. Joten meidän ei pitäisi huolestua siitä mitä ilmastotutkijat sanovat. Ilmasto on Jumalan ohjaama ilmiö.

Se, että joku aikuinen ihminen ottaa vedenpaisumuksen ja Nooan arkin todesta on hieman huolestuttavaa. Se, että hän pääsee päättämään miten valtio reagoi ilmastonmuutokseen on erittäin huolestuttavaa.

Eikä ilmasto ole ainoa asia jossa vakava raamatullinen maailmankuva näyttää erikoiselta. Louisianan osavaltiossa vaikuttaa herrasmies nimeltään Tony Perkins. Hän on kristillisen Family Reseach Council järjestön johtaja. Sama herrasmies on myös aikaisemmin varoittanut homosaation vaaroista. Sekä siitä miten hänen palvomansa jumalolento rankaisee synnistä lähettämällä tulvia ja katastrofeja syntisten ja heidän puolustajiensa niskaan. Varsinkin samaa sukupuolta olevien avioliittolain vahvistamisen jälkeen. Sään ja ilmaston hallitsijana se ei olisi temppu eikä mitään.

Siksi sainkin keskisuuren pyrskähdysnaurun, kun luin mitä Tony Perkinsin kodille tapahtui. Perkinsin perhe joutui evakkoon kodistaan, sillä "raamatulliseksi" kuvailtu tulva teki tuhoa osavaltiossa. Ehkä Jumalalla oli asiaa Perkinsille?

8 comments:

Anonymous said...

Eipä ilmastonmuutokseen ota kantaa hörhöpuolue "Piraatitkaan" puolueohjelmassaan! Sen sijaan siellä vaaditaan ympärileikkausten kieltoa ja vapaata huumepolitiikkaa. Taitaa ilmastonmuutos olla heillekin marginaalinen ongelma ja asia vapauksien ja kieltojen ajamisen sijaan!

MrrKAT |=|;|,|,|==- said...

Taannoin muistelen käyneen vaalikoneella läpi puolueita jossa järkytykseni Piraattipuolueessa jotain 43% oli ilmastodenialisteja tai "-skeptikkoja". Päättelin sen johtuvan heidän nettiriippuvuudestansa, "Google-universityyn" liikaa luottamisesta.

Nyttemmin puh. joht. Petrus Pennanen, jolla fyysikon koulutus, on kuitenkin selvästi sitä mieltä että ilmastonmuutos on ihmisen tekemä ja fakta ja uhka.

Hansi Harjunharja PIR :D
https://www.youtube.com/watch?v=AYYLYtGADt0


Anonymous said...

Mistähän se johtuu, että konservatiivikristittyjen joukossa tunnutaan eniten kiellettävän ihmisistä johtuva ilmastonmuutos?
Nähdäänkö tässä yhtymäkohtia Ilmestyskirjaan? Ainakin joillakin tuntuu olevan käsitys, että ilmastonmuutos on jonkin valtaliiton yritys pitää kansa ruodussa. Janne

MrrKAT |=|;|,|,|==- said...

Olisko siinä se siihen sisältyvä "väite",että ihminen on nyt niin suuri Jumala että se vallitsee ihmiskunnan säätä hamaan tulevaisuuteen?
Toinen on sosiaalipsykologinen rypäytyminen, konservatiivipakettiin kuuluu samojen asioiden kannatus ja viherliberaaliuden vastustus?


Anonymous said...

Todennäköisesti myös miesten keskuudessa ilmastonmuutoksen kieltäminen tai vähätettely on yleisempää kuin naisten joukossa!

Anonymous said...

Niin, mietin vain, että perisyntiopin kannalta ilmastomuutoksen voisi konservatiivikristitty myöntääkin; perisynnin turmelema ihminen on nyt onnistunut tuhoamaan ilmaston(kin). Vai voiko taustalla olla jonkinlainen tiedevastaisuus, kaikenmaailman dosentit ja niin edelleen...

Janne

MrrKAT |=|;|,|,|==- said...

Suomi24:llä taannoin suomalainen kreationistikristitty ilkkui ateisti-evolutionistien tieteen "huonoille hedelmille" johon kuuluu ilmastonmuutos (savoksi ilimanpilluu). Hänelle oli ilmeisesti ylläri eikä meinannut uskoa että rapakon takana on toisinpäin että juuri fundiekristityt kiistää.

A: ..miesten keskuudessa ilmastonmuutoksen kieltäminen tai vähätettely on yleisempää kuin naisten joukossa!

Nyt kun tuon sanoit niin aloin ihmetellä miksi oikeasta (rasva)karppausruokavaliosta eniten tuntu meteliä pitävän miehet eikä naiset. Kyse on ehkä samasta kuin persu- ja Trump-ilmiössä, vihreyden naisellisen valtatilan vastavaikutuksesta. Raavaat itselliset miehet on kyllästyneet heidän ahdistamiseensa nurkkaan säännöillä, jotka ei heille (kirjaimellisesti!) maistu. Ehkä yksi merkki on myös että Tekniikan maailmaankin on alkanut ilmestyä ruokajuttuja(!!)

Psykologisesti on nähty, että jos faktat on liian vastenmielisiä ja tunkee henk. koht. elämään liikaa, niin ne pyritään kiistämään. "Jos tosiasiat on ristiriidassa makuasioideni (hieno nopea auto, halpa bensa ja rasvanen halpa pihvi) kanssa niin sen pahempi tosiasioille. Ne on väärennetty."

Anonymous said...

Itseäni on myös hieman enemmän konservatiivseen suuntaan kallellaan olevana kristittynä ihmetyttänyt USA:n konservatiivikristittyjen ilmastonmuutosskeptisyys kuin myös heidän tukensa vapaalle aseidenkanto-oikeudelle ja Obaman ajaman terveydenhoitouudistuksen vastaisuus. Aika vaikeaa ymmärtää ainakin Suomen näkökulmasta katsottuna, mitä kristillistä heidän asenteessaan olisi noissa tapauksissa? Ehkä USA:n historiallinen kehitys ja kalvinismin perintö ovat vaikuttamassa tuollaisiin asenteisiin, mene ja tiedä!