6.8.16

Homeopatia pulassa Skotlannissa, osa 4

Skotlannissa on ollut useamman vuoden verran kiistaa homeopatian julkisesta rahoituksesta. Siellä nimittäin käytetään vieläkin verovaroja kyseisen uskomushoidon tukemiseen. Despite the current year. Terveydenhuollon sisällä kun jaetaan reseptejä homeopaattisiin valmisteisiin, mutta onneksi ne menettivät asemansa korvattavina valmisteina. Vuosi vuodelta tieto tieteellisestä tutkimuksesta kuitenkin leviää Skotlannissa. Tutkimusten mukaan homeopatian teho on asettunut lumevaikutuksen tasolle. Sitä helpommin virkailijat ovat karsineet homeopaattisten palveluiden saatavuutta julkisen terveydenhuollon puolella. Se saa minun hyvin iloiselle tuulelle. Maassa on tapahtunut lopun loppua homeopatian kohdalla.

Glasgowin homeopatiakeskus on uuden kiistan keskipisteenä. Säästösyistä suljetaan sairaaloita. Myös homeopatiakeskuksen yllä leijuu sulkemispäätös. Keskusta on yritetty sulkea aikaisemmin, mutta aktivismi pelasti homeopaatit. Rahoitusta on kuitenkin leikattu. Se tarkoitti vuodepaikkojen vähentämistä. Sekä aukioloaikojen supistamista. Keskuksessa ei enää pidetä vuodepaikkoja viikonloppuisin. Se tarkoitti mm. syöpähoitojen tukena annettavan homeopatian loppumista.

Entä tämä tuorein uhka?

Siihen on vastattu perustamalla internettiin vetoomus, jossa vaaditaan homeopatian säilyttämistä julkisen terveydenhuollon piirissä. Change.org sivustolla komeileva vetoomus on kerännyt kolmessa vuodessa vasta yli 40 000 allekirjoitusta. Vaikka siihen saa laittaa nimensä kansainvälisesti. Joten uskomushoidon kannatus ei ole selkeästi suosittua Skotlannissa.

Toivottavasti jatkossa homeopaatit jäävät kokonaan pois verorahojen vastaanottamisen piiristä. Yksityisellä puolella aikuiset saavat tietenkin käyttää rahojaan ja aikaansa miten haluavat.

No comments: