9.9.17

Paha lääketeollisuus: Insys TherapeuticsPahan lääketeollisuuden riveissä pinnalle pulpahti lemuamaan lääkeyhtiö Insys Therapeutics. Se on syyllistynyt epärehellisiin keinohin ja potilaiden henkien vaarantamiseen.
Raportissa riittää luettavaa. U.S. Committee on Homeland security and Governmental affairs tutki lääkeyhtiön . Siitä uutisoitiin laajasti Yhdysvalloissa. Ja nyt myös Suomessa asti, kun Talouselämä teki yhteenvedon Valesoittoja, potilastietojen vääristelyä – Raportti kertoo, miten lääkeyhtiö kiihdytti Yhdysvaltojen opioidikuolemia artikkelissaan.

Insys Therapeutics valmistaa vain kahta lääkettä. Niistä ongelmia aiheuttaa Subsys, jota käytetään vahvana kipulääkkeenä. Se on olennaisena komponenttina Yhdysvaltoja vaivaassa opioidikriisissä. Väki popsii kipulääkkeitä kuin karkkia. Tai ruiskii nenäänsä, kuten Subsysiä otetaan. Kivun kadottaminen johtaa riippuvuuteen. Varsinkin jos kipulääke on muutenkin erittäin riippuvuutta aiheuttava. Joka johtaa yliannostuksena kuolemaan kokaiinia ja heroiinia useammin. Riippuvuutta ruokitaan tyrkyttämällä lääkettä mahdollisimman monen reitin kautta. Mutta mitä tehdään jos lääke on kallis, kuten Subsys? USA:ssa kalliit lääkkeet ovat saatavilla tavalliselle kansalle terveysvakuutuksen kautta. Ja juuri siksi Insys Therapeutics teki laittomia temppuja. Temppuja jotka pahensivat opioidikriisissä kärsivien elämää. Temppuja jotka lopulta aiheuttivat lisää yliannostuksista johtuvia kuolemia.

Ei pelkästään korruptoimalla lääkäreitä olemaan firman epävirallisia lääke-edustajia. BusinessInsider julkaisi jopa listan lääkäreistä, jotka tyrkyttivät firman lääkettä laittoman suurella innolla. Nimien päätteeksi on lisätty tiedot siitä minkälaista vilunkia he tekivät siinä sivussa. Pahimmat heistä tekivät jopa miljoonien dollarien edestä petosta. Tapoja tienata ylimääräistä on monia. Sen lisäksi Insysin työntekijät tekaisivat potilaiden tietoja vakuutusyhtiöille. He väittivät reseptien tulevan syöpähoitoja käyttäville potilaille. Näin saatiin myytyä enemmän Subsys lääkettä.

Jäätyään kiinni kaikista näistä rikoksista Insys Trerapeutics lupaa, että se on entisen firman menoa. Nykyään he ovat ihan toinenlainen lääkeyhtiö. Lääkeyhtiö jonka toimia tutkitaan liittovaltion toimesta, koska yhtiö toimii monessa eri osavaltiossa. Yhdysvaltain oikeusministeriö seinien sisällä. Mutta muuten se on ihan ok yhtiö. Josta varmasti kuulemme lisää, kunhan nykyiset tutkinnat on suoritettu loppuun.

No comments: