8.10.17

NASA ja Sinisen kankaan ei-arvoitus

Avaruusdenialistien tuotoksia on rentouttavaa seurata. Ne ovat mukavia nopeita haasteita skeptikoille. Miten niissä on tällä kertaa vääristelty totuuutta? Säännöllisesti ilmestyy YouTube-videoita joissa tehdään skandaalimainen paljastus siitä miten NASA huijaa kansalaisia. Tietenkin aina NASA, sillä näitä videoita tuottavissa tahoissa ei kovin usein huomioida mitään muita avaruusjärjestöjä. Aivan kuin Japanilla ei olisi omia satelliitteja. Aivan kuin ESA ei tekisi mitään. Aivan kuin Федеральное космическое агентство keräisi pelkästään pölyä.

Ja niin saavuin seuraavan videon äärelle. Se vilahtaa silloin tällöin sosiaalisessa mediassa, jos olet verkostoitunut syvälle huuhaapiireihin.



Paljastus on siis taustalla näkyvän ruudun tapahtumat. Siellä käytetään astronautin taustalla sinistä kangasta jossa on valkoinen ristikko. Se on selkeästi digitaalisten efektien taustaksi tarkoitettu kangas. Ja mikä kauhistuttavinta kaikille avaruusmatkustamiseen uskoville, NASA ei ole tajua salata tuota millään tavalla.

Avaruusaseman lähetyksissä käytetään oikeasti digitaalisia efektejä, kun astronautit tekevät havainnollistavia videoita Astro Academia: Principia kanavalle. Siellä näytetään ilman mitään peittelyä tuollainen sininen taustakangas. Kurjaa huolimattomuulta avaruusjärjestöltä.



Eli jälleen kerran skandaalimaisella paljastusvideolla on juuri sellaista tietoa mitä kuka tahansa (oikeasti avaruudesta kiinnostunut) olisi löytänyt virallisista videoista. Mutta sellaisella ei saada klikkauksia noille salaliittolle. Hyvin luultavasti alkuperäisen salaliittoteoriavideon tehnyt QuasiLuminous tiesi kaiken tämän, mutta päätti kuitenkin huijata seuraajiaan.

No comments: