27.11.17

Pakistanissa parrat jälleen pärisevät

Pakistanin sananvapaus ja ihmisoikeudet ottavat entisestään takapakkia oikein porukalla. Maassa on protestoitu jumalanpilkkaa vastaan usean kaupungin voimin. Eivätkä valtion joukot oikein pysty hajaannuttamaan porukoita. Kyynelkaasut lentävät ja kepeillä hakataan väkeä. Yksi poliisi on jo kuollut. Samoin ainakin kuusi protestoijaa. Satoja on loukkaantunut fyysisesti eikä pelkästään uskonnollisilta tunteiltaan. Se jumalanpilkkaa netissä valvova virasto julisti myös mediapimennyksen maahan.
 
Tällä kertaa puritaanien parrat lähtivät pärisemään, koska lainsäätäjien valaan tehtiin päivitystä. Se olisi tehnyt maassa asuvien uskonnollisten vähemmistöjen edustajien valan vannomisesta erilaisen mutta pätevän. Valassa ei enää mainittaisi profeetta Muhammadia, eli se olisi uskontoneutraali. Eli täysin rationaalinen ja hyvä muutos, jolla otetaan huomioon valtion monipuolinen väestö. Tietenkin puritaanien mielestä se on vääräuskoisten suuntaan nöyristelyä. Siksi he vaativat jopa maan hallinnon eroa.

Ai niin. Se muutos uskontoneutraalista valasta peruttiin erittäin nopeasti. Mutta se ei ole rauhoittanut raivoavia väkijoukkoja. He syyttävät päätöksen tehnyttä ministeriä jumalanpilkasta. Jotta tilalle saataisiin sattumalta islamistien kannattaja?

1 comment:

Anonymous said...

Hyvä, että on "parranpäristytstä"! :D