22.11.17

Littari lähtee avaruuteen tai ehkä ei

Litteän maan kannattajista löytyy varmasti useita tyyppejä, jotka ilmoittavat kannattavansa sitä ihan vaan huumorimielellä. Mike Hughes ei ole yksi heistä. Hän ottaa planeetan litteyden vakavasti. Erittäin vakavasti. Niin vakavasti, että rakensi miehitetyn raketin jolla lentää ylös todistamaan Maan pannukakkumuotoa. Laukaisu tapahtuu suunnitelmien mukaan lauantaina. Mike aikoo napsia valokuvia, kun raketti on noussut tarpeeksi korkealle. Nämä valokuvat tulevat vihdoinkin todistamaan hänet ja muut littarit voittajiksi. Vapaamuurarien ja muiden epäilyttävien putkimiesten kepposet totuuden salailusta päättyvät.

Tosin Mike on rakettien suhteen amatööri. Hän on kerännyt materiaalit ja työkalut itse. Väline rakennetaan autotallissa. Mistä hän mahtoi saada rahoitusta raketin rakentamiseen? Washington Post lehden artikkeli sisältää vinkin:

Hughes only recently converted to flat-Eartherism, after struggling for months to raise funds for his follow-up flight over the Mojave.

Aivan kuin hänellä olisi pelkästään mielessä PR-stuntti, jolla saada huomiota stuntmiehen uran loppupuoliskoon. Ja pääsihän mies jo Washington Post lehteen asti. Lauantaina tempaus saa varmasti vielä enemmän huomiota, tapahtui mitä tahansa. Jos laukaisu epäonnistuu, niin littarit syyttävät siitä pallofanien sabotaasia.

Alkuperäisen rakettiprojektin joukkorahoitus jäi täysin alkutekijöihinsä. Projektiin kertyi vain 310 dollaria. Heti kun mukaan otettiin puheet litteän maan kannattamisesta, niin Miken tilille ropisi kolikoita jopa 8 000 dollarin verran.

3 comments:

Anonymous said...

"Think of it as evolution in action"

Anonymous said...

Ihan vinkiksi uutta juttua varten:
Aamulehti 22.11.

"Pitäisikö netin törkypuheesta saada kovempi rangaistus, jos halveksunta tai uhkailu kohdistuu ihmiseen hänen sukupuolensa takia?

Pitäisi, sanoo tamperelaislähtöinen Feministinen ajatushautomo Hattu. Se vaatii tiistaina julkaisemassaan tiedotteessa, että sukupuoli lisätään rikoslakiin rangaistuksen koventamisen perusteeksi.

"Nykytilanteessa naisiin ja naisoletettuihin kohdistuva sukupuolittunut verkkoviha jää usein tutkimatta, koska sukupuoli ei ole rikoslain mukainen koventamisperuste", yhdistys perustelee."

Anonymous said...

Tässä onkin kiintoisa näkökulma että sukupuoli==nainen. Oletettavasti miesvihaa lietsovat feministiset ryhmittymät jäävät automaattisesti koventamisperusteen ulkopuolelle sillä perusteella että esittäjä on nainen.