30.6.18

Päivi Räsänen vs Pride

Kaikkien rakastama (huom. sarkasmi) poliitikko ja kristinuskon jälkitaistelija Päivi Räsänen naputteli viestiä Twitteriin. Se liittyy hänen uuteen kirjoitukseensa, joka ruoskii Pride-tapahtumaa. Eikä sellaisella tavalla kuin jotkut tapahtumaan osallistuvat haluavat tulla ruoskituksi.

Pride-tapahtuman ympärillä suuri harha

Kuten Päivistä jo tiedämme, ei hän ole tapahtuman suurin fani.Voisin jopa uhkarohkeasti väittää, että hän pikkuriikkisen vastustaa sitä.

Pridetapahtumasta on kehittynyt merkillinen moraalinen linjanjakaja. Osallistumisesta Pridejuhlintaan tai sen tukemisesta vedetään johtopäätöksiä tasa-arvon, ihmisoikeuksien tai vähemmistöjen aseman kunnioittamisesta. Jos joku asettuu poikkiteloin, Setan joukot painostavat nopeasti polvilleen, perumaan puheet ja pyytelemään anteeksi.

Ai kuten silloin joskus ne tietyt moraalinvartijat pakottivat syntiset ihmiset polvilleen perumaan puheitaan ja pyytämän anteeksiantoa heidän jumalolennoltaan? Ympäri mennään, yhteen tullaan. Tosin toistaiseksi nämä sateenkaarisotilaat tyytyvät kirjoittamaan julkisuuteen tekstejä. Radikaalit tasa-arvoterroristit ottavat jopa yhteyttä poikkitelaksi muuttuneen työnantajaan.  Ehkä Päivi yrittää vihjailla äskettäisen Pori Jazz järjestäjien päätökseen laittaa eheytyshoitoja kehuneen miehen sivuun.

Pride-tapahtuman ympärille luotu suvaitsevaisuuden mielikuva on suuri harha. Todellisuudessa sateenkaaripolitiikka pyrkii askel askeleelta vaientamaan biologiseen todellisuuteen perustuvan näkemyksen naisena ja miehenä elämisestä. Se tavoittelee tilannetta, jossa sukupuoliperusteiseen avioliittoon pohjaavat näkemykset leimataan poliittisesti epäkorrekteiksi ja syrjiviksi. Tästä leimasta on kieltäydyttävä! 

Väkevä väite. Joka varmasti uppoaa Päivin seurakuntaan kuin... jokin kuuma ja terävä uppoaa pehmeään ja sulavaan materiaaliin. Väite vain edellyttäisi sitä, ettemme me heterot (kyllä, minä olen hetero) saisi enää puhua heterosuhteistamme ja kävellä kadulla miehen käsi naisen kädessä. Tai jotain sinnepäin. Päivi ei valitettavasti levittele sen tarkemmin mitä hän tarkoitti tuolla "leimalla". Tai tarkenna minkälaiset puheet oikeasti joutuvat vaimentamisen kohteiksi.

Se mitä Päivi Räsänen ja Tapio Puolimatka sekä kristuksen steppitanssijat eivät millään tunnu ymmärtävän on heterojen ja ei-heterojen samanarvoinen rinnakkaiselämä valtion lainsäädännössä. Ja jopa kansakunnan mielikuvissa. He eivät tunnu käsittävän, että Suomessa niin mies-nainen parit kuin mies-mies ja nainen-nainen parit saavat elää kuten elävät. Tasa-arvoisina.

He eivät tunnu käsittävän, että epäkorrektiksi ja syrjiväksi leimataan ne näkemykset, jotka yrittävät väittää etteivät mies-mies ja nainen-nainen parit ole tasa-arvoisia parisuhteita mies-nainen suhteiden rinnalla. Voiko tuollainen ajatus edes tupsahtaa Päivin pääkopan sisään? Vai jääkö tämäkin selittäminen Päivin uhriutumismankumisen peittoon?

Pride-tapahtuman täytyy varmasti satuttaa henkisesti Päiviä. Se on osoitus siitä miten pahasti, useasti ja kriittisiin kohtiin Päivin ja kristuskomppanian tappiot kertyivät. Se on osoitus heidän kokemistaan tappioiden sarjoista. Moderni Pride-tapahtuma on saavuttanut modernin yhteiskunnan ultimaalisen voiton. Se on muuttunut kapitalistiseksi kulutusjuhlaksi. Tavarataloketjut, olutpanimot, bensa-asemat, Paulig-kahvi ja jopa valtion rautatiet sekä posti koristelevat itsensä sateenkaarilipuin. Oikeastaan on vaikeampaa löytää isoja firmoja, jotka eivät ole mukana tukemassa menoa. Useampi pappi marssii mukana kulkueessa tukemassa tapahtumaa. Setalaiset ja monet muut vähemmistöjen aktivistit voivat kauhistella kaupallistumista, mutta se on menestyksen hinta tässä rahan hallitsemassa maailmassa.

Silloin tällöin kannattaa myös kuunnella niitä nuoria, jotka varttuivat sateenkaariperheissä. Heilläkin on äänens, kuten tämä Ylen julkaisema juttu kertoo.

13 comments:

Anonymous said...

Ilmapiiri yhteiskunnassa tuntuu olevan niin kiihtynyt tämän asian tiimoilta, ettei paljon kuunnella toista osapuolta. Tähän kyllä syyllistyvät kiistan molemmat osapuolet. Jos ennen vanhaan tehtiin virhe siinä, että poikkeavat heitettiin vankilaan, niin nyt kyllä pitäisi varoa, ettei mentäisi toiseen äärimmäisyyteenkään ja tehtäisi samaa virhettä, tosin toisinpäin. Vestigia terrent!

Anonymous said...

Joo, Päivillä on niin hankalaa, kun on tämä Sharia ja on tämä Pride.

Anonymous said...

Samaan aikaan toisaalla Suomessa järjestetään melkein yhtä suuri tapahtuma, nimittäin lestadiolaisten "Suviseurat". Mahtuisikohan ne yhtä aikaa Helsinkiin Priden kanssa, vaikka näkemykset elämästä edustaisivat melko lailla ääripäitä suomalaisessa yhteiskunnassa?

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Anomuumilla oli kyllä hienoja puheita "vestigia terrent".

Hauskaa on, että nykyään kristityksi voi miltei arvata heti kun esittää vaateita "toisen puolen kuuntelemisista" joissa on konteksti että "käänteinen". Kun itse on vielä 10 vuotta sitten ollut siellä toisella puolella ei-kuuntelemassa.

Oma normini on, että kristityt näyttivät miten he haluavat itseään kohdeltavan aikana jolloin dominoivat. On omakohtaisesti syvässä muistissa. En ymmärrä miksi minua motivoisi kuunnella heitä. Miksi edes haluaisin. Saati että se ei olisi virhe.

Joten varmaan jotain oikeaa hänellä oli kuitenkin kaiken takana. Kaksoisstandardia jossa vaaditaan hymistelyä heti kun dominanssi menee väärään suuntaan mutta sitä ennen se on "maan tapa ja reilukerhoa" joten tuleekin mennä ja on suoraselkäistä ja rehellistä kun seuraa arvojaan. (=tallaa toisia.)

Nyt on kieltämättä kilpatallannan aika. Ja näyttää että kristiaanit harrastavat huonoa tekniikkaa; Julmuutta on selvästi ollut yli oman tarpeen. (Esim. minut yritettiin savustaa itsemurhaan.) Valta-asema ja "maan tapa" on ollut lähtökohtaisesti puolella. Silti ollaan selvästi häviämässä (trendit tiettyyn suuntaan.) Noista lähtökohdista (dominanssiasetelma+asenne jossa mitään keinoa ei kaihdeta) on sitten silti häviöllä. Eli eivät tiedä mitä tekevät. Todellakin. Mutta ei sellaisella tavalla jolla edes Jeesus jonkun taivaspaikan antaisi. Jos Helvetti on olemassa sinne menee joka ikinen apostolisen uskontunnustuksen kannattaja.

Anonymous said...

Eli historia toistaa itseään, että kun päästään niskan päälle, niin voidaan alkaa kohdella "niitä toisia" samalla tavalla kuin he kohtelivat "meitä" ollessaan niskan päällä. Kosto on suloista! Todella paha, ettei kristikunta niskan päällä ollessaan pystynyt parempaan ja siinä mielessä joutuu nyt maistamaan ns. omaa lääkettään. En siis kuulu niihin kristittyihin, jotka puolustelevat kristinuskon varjolla harjoitettua julmuutta, fyysistä tai henkistä. Mutta taitaapi olla hyvin inhimillinen piirre, olipa sitten vallan kahvassa suvaitsemattomat tai suvaitsevaiset, että ongelmien uskotaan ratkeavan, kunhan päästään ensin vaan niistä "pahoista" ihmisistä eroon pahimmillaan vaikkapa laittamalla heidät roviolle, giljotiiniin, kuopan reunalle tai kaasukammioon. Vestigia terrent!

MrrKAT said...

Kristityt fundiet - eli se Päivin porukka - voisi aloittaa ensin pyytämällä amholocaustia anteeksi. Siis että mitä..??
No, tuomita VT:n amalekialaisten kansanmurha ja pyytää anteeksi sitä että se tapahtui. Ja pyytää anteeksi jopa sitä että jotkut kristityt sitä (vieläkin!) puolustavat sitä. (Perustelevat sillä että kaikki mita Herra käskee valitun kansan tehdä on oikein, sanoi himmennetty omatunto mitä vain).

Tietenkin se on vaikeaa koska samalla menee roskasankkoon myös se homojen epätasa-arvon biblikaalinen perusta. ;)

Anonymous said...

Sehän on satua, että mitään Raamatussa mainittua kansanmurhaa on tapahtunutkaan. Ei silloin tarvitse mitään anteeksi pyytää.

Anonymous said...

Anteeksipyyntöä amalekilaisten kansanmurhasta voi tietenkin vaatia, mutta Räsänen on väärä kohde siihen. Vaadi anteeksipyyntöä Israelilta, sillä sehän on suorittanut sen kansanmurhan. Lähetä vaatimus vaikka Israelin Suomen suurlähetystöön!

MrrKAT said...

Voisihan sitä pyytää toisella tavalla. Pyytää allekirjoittamaan:
"Tuomitsen kaikki kansanmurhat, menneet ja tulevat. Myös Raamatulliset."
- Allekirjoitus se ja se.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Vestigia terrent. Kristityt ovat pahoja jälkiensä perusteella.

Tosin minä en laske mistään "asiat korjautuu" -juttuja. Mitä turhaa. Minä en paranna asioita. En minä usko että vankeusrangaistus parantaa mitään. Mutta se on rangaistus. Minusta kristityt esimerkiksi suomessa vielä 1990 -luvulla tekivät sellaisia temppuja joissa savustettiin nuoria itsemurhaan. Ja näissä puuhanneille ei ole tapahtunut mitään. Yhtään mitään.

En leiki että voisin jotenkin "tulla toimeen" kristittyjen kanssa. Vältän heitä yleisesti. Toisin sanoen en töni heitä jos he painivat vittuun ja pitävät turpansa kiinni asioistaan minun lähelläni. (Annan heille myös ruhtinaalliset kuusi sekuntia etumatkaa. Jossa on kuusi sekuntia enemmän kuin he antoivat minulle.)

En ole itse aloittamassa mitään kristittyjen tuhontaa. Mutta jos sellainen alkaa, niin I will do nothing. Koska sitä suurin osa kristikunnasta teki. (1990 -luvulla täysi-ikäisistä kristityistä on kahta kaliiberia. Niitä jotka ovat suoraan sortajia tai niitä jotka antoivat sen tapahtua. Ne yksilöt jotka ovat puuttuneet joihinkin ovat harvalukuisia ja heille voi tehdä poikkeuksen. Tämä vaatii kuitenkin erillisen evidenssin esimerkiksi nimeen sidotusta mielipidekirjoittelusta.)

Että tönitte ensin ja sitten itkette että toiset itsepuolustautuu eikä tykkää teistä? Hienoa. Hakkaa ensin tyyppiä ja syytä tätä sitten siitä että nyrkkiisi sattuu. Hieno ihiminen sinäkin. Lokeroin sinut tämän mukaan. Vestigia terrent. Sinun jälkesi. Juuri sinun. Ei jonkun kuvitteellisen tyypin tai abstraktion joka "on paha jossain" ja jolle ei siksi tarvitse koskaan tehdä mitään kun "dissaan niitä sillai kivasti abstraktisti". Juuri. Sinä.Anonymous said...

Vastusta vaan Päivi tasa-arvoista avioliittolakia, vaikka siinä mielessä se on turhaa, ettei sitä enää tulla muuttamaan. Ota vastaan iskut, mitä tulee vastustamisesta ja vastaa niihin samalla mitalla, sillä se on sinun oikeutesi.

Anonymous said...

Kaikesta huolimatta Päivi ei ollut edellisen hallituksen "heikoin lenkki" ministerinä toimiessaan.

Anonymous said...

Pitää varoa Tuomasta, jos hän tulee kadulla vastaan.