19.8.18

Saudi-Arabia on paska maa: Esra al-Ghamgamin teloitus (päivitetty)

Päivitys 22.8.2018: Uutiset Esran kuolemasta olivatkin huuhaata. Eli altistuin ja nielin sekä välitin eteenpäin väärää tietoa alkuperäisessä bloggauksessani. Esra on vielä odottamassa tuomiotaan Saudi-Arabian vankilassa. Syyttäjä vaatii kuolemantuomiota. Tuomarin pitäisi tehdä päätöksensä lokakuun aikana. Ehkä nainen jätetään henkiin. Ehkä ei.

Alla oleva kirjoitus on alkuperäinen ja virheellinen bloggaus.

______________________________________________________________

Ei ole mikään salaisuus, että Saudi-Arabia ihmisoikeuksien suhteen eräs huonoimmista maista. Silloin tällöin jotkut valtiot muistuttavat asiasta. Esim. Kanada aiheutti diplomaattisen kriisin Saudia-Arabian kanssa, kun Kanadan suurlähetystö ilmoitti Twitterissä huolestuneensa Saudi-Arabian tavasta kohdella ihmisoikeustaistelijoita. Viime aikoina maa on pidättänyt naisten oikeuksia ajaneita naisia. Kanadan huomauttelun seurauksena Saudi-Arabia repäisi täydet diplomaattiset itkupotkuraivarit. Saudien suurlähettiläs kutsuttiin takaisn Kanadasta. Kanadan lähettiläälle annettin 24 tuntia aikaa poistua kuningaskunnasta. Kanadassa opiskelevat saudit komennettiin opiskelemaan muihin maihin. Aikaa lähdölle annettiin yksi kuukausi. Saudi-Arabian valtion lentoyhtiö lopetti lennot Kanadaan, jne.

On huomionarvoista, etteivät muut länsimaat ole tehneet samanlaista huomautusta Saudi-Arabian kammottavasta ihmisoikeustilanteesta. Muiden maiden suureksi häpeäksi, he eivät heti ilmoittaneet olevansa Kanadan puolella.

Minkä takia Kanada sitten edes oli huolissaan Twitterissä saudien ihmisoikeuksista? Onhan Saudi-Arabia valittu YK:n naisten oikeuksia käsittelevään valiokuntaan.

No tällaisten tapausten takia.

Esra al-Ghamgam (tai julkaisusta riippuen Israa Al-Ghomgham) on ollut viranomaisten tarkkailussa. Hän osallistui demokratiaa kotimaahansa ja poliittisten vankien vapauttamista vaativiin rauhallisiin mielenosoituksiin ns. arabien kevään aikana. Demokratia on uhka kruunulle. Pidätys tapahtui 2015.

Rikoksistaan kruunua vastaan Esra tuomittiin teloitettavaksi. Ilman lakimiehen edustusta, vaikka Esran isä kutsui ja vaati saliin lakimiestä. Teloitus tapahtui tänään. Miekalla. Kaulaan.

Esran kohtalo on vain yksi monien joukossa hiekkaisen maan kuningaskunnassa. Maan vankiloissa pidetään useita muita naisia. Saudi-Arabia haluaa pitää heidän nimensä ja naamansa pois kansainvälisistä uutisista. Heitä odottaa samanlainen ns. oikeusprosessi samanlaisista rikosista kuin Esraa. Olisiko Suomen valtiolla aikaa ottaa rohkaiseva ryyppy kahvikupista ja vähintään Twitteriin kirjoittaa huolestuminen samalla tavalla kuin Kanada teki?

Vai ovatko asekauppojen jatkuminen  Suomen ja Saudi-Arabian välillä tärkeämpää kuin ihmis... Okei, tiedän jo vastauksen. Eiväthän ne ole suomalaisia naisia joita teloitetaan. Maan sisäinen asia, kuten saudien diplomaatit totesivat.

1 comment:

MrrKAT said...

Ylellä tuli äskettäin ohjelma

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/07/25/ulkolinja-vakoilun-uudet-keinot

jossa selvisi että Tanskassa on kehitetty Evident-ohjelma kansalaisten digitaaliseen urkintaan ja myyty Saudi-arabiaan jolla saatiin käytännössä toisinajattelijat kiinni. No samalla monet on älynneet paeta S-A:sta ulkomaille. Kukaan ei enää uskalla järjestäytyä ko. maassa. Vaikuttaa aika tuhoisalta.

Ottaen huomioon että Tanskassa on huivikieltoa, oikeistolainen muslimivastainen ilmapiiri ja Suomessa PS:n Halla-ahokin on videolla puolustellut asevientiä S-Arabiaan niin muslimimaiden alhaista moraalia, sortavaa surkeutta, syyttelevät ja siitä melua pitäneet (ääri)populistioikeistot on tekopyhiä kun itse antavat lisää aseita tähän sortoon.

(Ja tähän sopisi pilakuva jossa Halla-aho+Pia Kjaersgaard kehuvat kristillisten pohjoismaiden korkeampaa moraaliaan ja "supisupi" selän takana käyvät kauppaa myyden sorto-aseita sortajille...).