18.2.07

Rovasti on taas pulassa

Markku Suokonautio savustettiin pihalle edellisestä kirkosta, Uuuraisten seurakunnassa. Nykyään hän liikehtii Lapinlahden kirkon lähettyvillä. Tietenkin saarnat ovat taas vetäneet useita satoja ihmisiä painamaan kovaa kirkonpenkkiä, joten vähemmästäkin ateisti huolestuu. Paikalle saapuu kuuntelijoita linja-autojen avustuksella. Ihmiset kuuntelevat vapaaehtoisesti saarnaa! He viihtyvät kirkossa! Ei! EIIIIIIII!

Onneksi apuun rientää kirkon vanhoillinen siipi. Suokonautio esitti saarnan piispa Henrikin surmanneen Lallin asussa. Hänellä oli kirves kädessä. Tuomiokapituliin tuli valitus saarnasta. Ja toinen valitus napsahti hänen kommentista jossa homoparien siunaamiseen oli hyväksyttävä asia. Ja Markku kannattaa kirkon verotusoikeuden poistamista.

Toivon ja rukoilen hartaasti, jotta vanhoilliset voittavat. Emme voi sallia sitä, että ihmiset viihtyvät kirkoissa ja nauttivat saarnoista. Meidän täytyy kunnioittaa perinteitä ja pitää saarnat nukuttavina, kirkon penkit 5% täytettyinä ja aktiiviset osallistujat löytyvät vain marttakerhoista. Tätä vanhoilliset haluavat ja siinä olkoon kirkon tulevaisuus. Tosin nuo valitukset teki yksi ja sama yksityishenkilö, joten ehkä niistä ei seuraakaan suurta hyvänolon ja uskonnosta kiinnostumisen vastaista kansanliikettä vanhoillisten parissa. Painajaisskenaario onkin se, että kantelut osoitetaan tyhmiksi ja Suokonautio saa jatkaa samaa ihmisiä houkuttelevaa linjaansa.

Ja tämä sunnuntaisaarna ei ole kirjoitettu ihan vakavalla naamalla.

No comments: