16.8.14

Saako kehitysvammainen olla homo?

Vastustamme sukupuolineutraalia avioliittolakia-ryhmässä kuplii taas. Huolenaiheena ovat puolustuskyvyttömät ihmiset, jotka altistuvat Kehitysvammaisten Tukiliiton kurssille. Tuolla pahaenteisesti nimetyllä Sateenkaarikurssilla käsitellään pahuuden ydintä.

Kurssi on tarkoitettu homoseksuaaleille ja biseksuaaleille aikuisille tai henkilöille, jotka vielä pohtivat omaa seksuaali-identiteettiään.
Kurssi on suunnattu myös transsukupuolisille ihmisille tai henkilöille, joita oma sukupuoli-identiteetti mietityttää.

Tarkoituksena on tarjota asiantuntevaa tietoa ja jakaa kokemuksia. Ehkä ihmisen elämälle tärkeä alue, rakkaus, aukenee uudella tavalla osallistujille. Aiheesta on varmasti monia kysymyksiä, joihin ei vakituisesta lähipiiristä välttämättä löydy vastauksia. Kehitysvammaisten Tukiliitto perustelee sateenkaarikurssia mm. siellä, että aikuiset kehitysvammaiset ovat sellaista kurssia itse pyytäneet. Jostain syystä seksuaalivähemmistön edustajia löytyy myös kehitysvammaisten parista. Kurssille pääsee vain omatoimisena aikuisena, eli18-vuoden ikärajaa täytyy noudattaa.

Onneksi Vastustamme sukupuolineutraalia avioliittolakia-ryhmässä tiedetään, etteivät kehitysvammaiset tiedä mitä he haluavat elämältään. Tässä näyte keskustelun avauksesta ryhmässä:

Mitäs tästä sanotte? Olen ollut aivan JÄRKYTTYNYT tästä, että Kehitysvammaisten Tukiliitto ry. järjestää Sateenkaari-kurssin, jotta kehitysvammaisetkin voivat saada tietoa ja opastusta erilaisista seksuaalisista suuntautumisista. Käykää heidän nettisivuillaan lukemassa LEIJA-lehdestä, jossa nuori naispari kertoo parisuhdeonnestaan, ja suunnitelmistaan yhteiselossa. Olen ottanut jo alkukesästä yhteyttä kurssin projektipäällikköön, Pia Björkmaniin, ja tiedustellut, miksi kehitysvammaisille tälläistä tarjotaan. Hän vakuutti että sitä on kovasti toivottu ja pyydetty, koska on olemassa paljon homoseksuaaleja kehitysvammaisia. JO ON AIKOIHIN ELETTY, sanoin minä! Annoin Pia Björkmanin tietää oman kantani asiaan, joka on, että kehitysvammaisia tulisi ennemmin suojella tällaisilta vaikutteilta, koska he ovat paljon alttiimpia ulkopuolisille vaikutteille kuin muu väestö. He ottavat muista mallia, ja tekevät sitä, mikä on muotia. Minä vastustan tätä, ja toivon, että ryhmästämmekin useat ilmaisisivat kantansa tähän.

Aivan! Siinä missä normaalit heterot ovat suojattuja näiltä homovaikutteilta, voivat vaikutuksille alttiit kehitysvammaiset päätyä huomaamattaan homoiksi.

Toinen huolestunut kansalainen kantoi myös kortensa roviokekoon.

Niin vammaiset kuin terveetkin ihmiset ovat alttiita manipulaatiolle. Erityisen alttiita ovat nuoret, tai ihmiset, joilla syystä tai toisesta ei ole suojamekanismeja käytettävissään. On arveluttavaa tällaisia ihmisiä johdattaa tälle tietylle polulle. Eikö muutenkin ole niin, että paras valistaja näissä asioissa on henkilö, jolle kehitysvammainen ihminen on läheinen ja tärkeä ja rakas?

Onko yli 18-vuotiaalla kehitysvammaisella vielä tällainen valinta polustaan edessään? En tiedä. Kovasti harmia aiheuttaa myös se, että kurssille osallistuminen on ilmaista. Eli siinä käytetään meidän veronmaksajien rahoja!

Ryhmän jäseniä kannustetaan ottamaan yhteyttä kurssin järjestäjään.
Sen verran kokemusasiantuntija olen, että ihan oikeasti on mielestäni edesvastuutonta alkaa valistamaan kehitysvammaisia näistä asioista. Pia Björkman, jolle asiasta soitin alkukesällä, sanoi, että juuri homoseksuaalit keh.vammaiset ovat pyytäneet ja toivoneet tälläistä kurssia. Mutta tiedän, että useat keh.vammaiset ovat ikäänkuin lapsia (toiset enemmän ja toiset vähemmän) ja alkavat matkia muuta väestöä, ja jos tästä homoasiasta tehdään (tai on jo tehty) muoti-ilmiä, niin tottakai he haluavat kulkea muodin mukana! Heille syötetään jo nyt paljon sellaista käytöstä, joka on heille haitaksi: alkoholinkäyttö, tupakointi, jne. He eivät ole täysin kykeneviä ymmärtämään esim. näiden paheiden haittoja ja haluavat vain mukautua maailman menoon, MUTTA: jos heille mennään kertomaan Jeesuksesta, se on pahennus! MIKSI?

Toivottavasti kurssi saadaan järjestettyä ilman häiriötekijöitä.

2 comments:

Anonymous said...

Samaa mieltä! Minun mielestä homous on kehitysvamma itsekkin!

Anonymous said...

Kehitysvammaisissa on enemmän homoseksuaaleja verrattuna muuhun väestöön