29.11.14

Kiitos

Perjantai oli hyvä päivä. Kiitos niille 105 kansanedustajalle jotka painoivat Ei nappia äänestyksessä. Tilanne on vielä päällä, sillä kansalaisaloite käy läpi vielä käsittelyä. Seuraavan eduskunnan kokoonpano voi vielä teoriassa laittaa kapuloita rattaisiin. Mutta muuten näyttää hyvältä. Kansan enemmistö on kansalaisaloitteen puolella. Eduskunnan enenmmistö on kansalaisaloitteen puolella. Seuraavissa vaaleissa pitää olla entistä valppaampana, sillä moraaliänkyröijät ovat varmasti lisäämässä pökköä pesään. Enkä tarkoita tuota  eufemismina penetraatiolle.

Kansainvälinen yleisö sai tietää äänestyksen tuloksen. Moni tuntemani ulkomaalainen oli yllättynyt siitä, ettei Suomessa muka oltu tehty tätä päätöstä vuosia sitten. Heille oli itsestäänselvyys, että Suomen kaltainen valtio oli sallinut tämän. Sorry, guys and girls and others. Realiteettia laista tulee joskus herran vuonna 2017.

Ystäväpiirissäni on ihmisiä jotka voivat nyt varttua yhteiskunnassa, joka ei kohtele heitä - tässä asiassa - toisen luokan kansalaisina. Nämä ihmiset ovat suloisia, ihania ja kykeneviä rakastamaan. Kauniita sisäisesti ja ulkoisesti. Olen oikeasti iloinen heidän onnestaan. Pian heillä on mahdollisuus olla jotain vielä enemmän sukulaistensa ja ystäviensä edessä. Nykyiset kahden äidin tai kahden isän perheet pääsevät hieman tasa-arvoisempaan maailmaan. 105 äänen panos tulee muuttamaan yhteiskunnan asenteita parempaan suuntaan. Hitaasti mutta varmasti.

Suuri kiitos lähtee sydämestäni myös Vastustamme sukupuolineutraalia avioliittolakia-ryhmän suuntaan. Ilman heitä en olisi jaksanut seurata ja kirjoittaa tästä aiheesta niin usein ja niin suurella tunteella. Kyyneleenne ovat herkullisia.

3 comments:

Anonymous said...

Siinä äänestyksessä äänestettiin, pitäisikö avioliittolakia muuttaa. Eli "Jaa" tarkoittaa sukupuolineutraalin avioliittolain kannattamista.

Jaa-ääniä oli siis 105, ei ei-ääniä.

Anonymous said...

Ei-ääniä oli 105, jaa-ääniä 92. Jaa tarkoitti tässä äänestyksessä avioliittolain säilyttämistä ennallaan.

http://is11.snstatic.fi/img/978/1288785774750.jpg

Anonymous said...

Eka kommentti on säälittävä trollausyritys, tai sitten tietyissä piireissä (anonyymit idiootit) liikkuu epätoivoinen huhu.