16.12.14

Homosaation vastainen vastarinta nousee

Tulihan se sieltä, mutta hieman myöhässä kansalaisaloitteen kannalta. Lainsäädäntöön asti näillä näkymin pääsevä tasa-arvoinen avioliittolaki ei ole kaikkien mieleen. Perinteisiä arvoja puolustavat tahot haluavat suojella perhekäsitystään. Siinä käsityksessä ei anneta avioliitto-termiä samaa sukupuolta oleville pareille. Sopuisasti haetaan jo rinnakkaista systeemiä aivan samoilla oikeuksilla, eli sitä kuuluissaa separate but equal käytäntöä rotuerottelun menneisyydestä.

Noh, vastarinta on täällä. Tai ainakin järjestäytymässä yhdistykseksi. 14.12.2014 Helsingissä kokoontui 13 henkilöä pohtimaan miten avioliittokäsitys pysyisi muuttumattomana Suomessa. Tai saadaan vaihdettua takaisin perinteiseen. Puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri ja rahastonhoitoja on valittu valmiiksi. Virallinen organisoituminen on vasta tapahtumassa. Mallia toiminnalle haetaan Ranskasta. Siellä la manif pour tous sai miljoonia kansalaisia marssimaan heteroparien puolesta, kun maahan astui voimaan tasa-arvoinen avioliittolaki. Uutta avioliittolakia ei ole kumottu, joten kampanjointi ei sinällään ole ollut merkittävää. Sanoma ei missään nimessä ole homofobinen tai uskonnollisuuteen sitoutunut, vaan perusarvoja puolustava liike jopa sekulaareille ihmisille. Siihen liittyy ymmärrettävistä syistä runsaasti ja näkyvästi ihmisiä sieltä uskonnollisuuden vanhoillisesta päästä. Uusi liika ja uusi sanoma voivat upota Suomessa paremmin kuin nyt nähdyt puheet. Ehkä tämä uusi ote saa eduskuntatalon edelle saman verran tasa-arvoisen avioliittolain vastustajia kuin kansalaistorilla oli sen kannattajia 28.11.2014.

Yhdistyksen rekisteröityminen ei ole vielä tapahtunut. Eikä nimikään ole varmistunut. Joulutonttu seuraa tilanteen etenemistä ja raportoi sitten minulle.

7 comments:

SaaraR said...

Olethan jo kuullut tahdon kovempaa-kansalaisaloitteesta ?

SaaraR said...

Jahas, eihän se hieno linkki pelittänyt.
Uusi yritys: http://filosofianpuutarha.blogspot.fi/2014/12/tahdon-kovempaa.html

Anonymous said...

Paholaisen asianajaja, oletko kenties kyseisen yhdistyksen jäsen. Sehän tekee homosaation vastaisesta toiminnasta ilmeisesti paholaisen toimintaa??

Anonymous said...

Tää vois olla yhdistyksen teemabiisi?
https://www.youtube.com/watch?v=FZEhKkNrZOY

À la Parisienne said...

Joku voisi selittää noille yhdistyksen puuhamiehille, että Ranska ja Suomi ovat täysin erilaisia yhteiskuntia. Julkiset mielenosoitukset mistä tahansa asiasta ovat kuuluneet ranskalaiseen kulttuuriin jo vuosisatoja. Suomalaiseen kulttuuriin ranskalaistyylinen katujen demokratia ei sen sijaan kuulu.

Veikkaan, että mahdollisesta yhdistyksestä tulee kokoushuoneistossaan keskenään jupiseva vaatimaton seurakunta. Tilanne voisi muuttua, mikäli yhdistys saisi uusnatsit mukaan, kuten Ranskassa on käynyt. Tosin se ei juuri palvelisi asian etenemistä. Suomessa kun äärioikeiston kannatus on minimaalista.

Anonymous said...

Jaa, siis Puolimatkan höpinät olikin ranskalaisilta suoraan kopioituja.

Limsa said...

Miljoonat ranskalaiset..? Isoimmassa mielenosoituksessa (maaliskuu 2013) järjestäjät itse arvioivat marssijoiden määräksi 1,4 miljoonaa. Poliisi arvioi tuolloin määräksi 300 000. Nyt lokakuussa järjestetty tempaus keräsi järjestäjien mukaan 500 000 ihmistä. Ranskan poliisi arvioi määräksi 70 000. Voi ehkä päätellä, että joko järjestäjät ovat väritelleet lukuja tai sitten poliisi vähättelee mielenosoitusta mutta kukaan ei kyllä ole tähän mennessä väittänyt että kaduilla olisi ollut miljooNIA ihmisiä :DDD