9.12.14

Leinis testaa: Valkee

Sain armeliaalta anonyyminä pysyvältä henkilöltä lahjaksi aidot Valkee-kirkasvalokuulokkeet. Suuri kiitos hänelle tästä lahjasta. Pääsin testaamaan kohuttua tuotetta omilla korvillani. Siinä samalla tuli tarkkailtua miten Valkee on ollut esillä kaamos-jutuissa ja muissa syksyn synkkyyttä vastaan taistelevissa artikkeleissa. Eipä ole näkynyt ainakaan niissä lehdissä joita lueskelen melkein säännöllisesti.

Takaisin testiin. Käytin korvavaloja viikon jaksoissa. Kolmen viikon ajan. Valmistaudun skeptisellä asenteella ja muutenkin yleisellä yrmyilyllä. Toisaalta haluaisin kokea sen valaistumisen, jonka niin moni tuotetta kehunut oli maininnut. Toistaalta olin tietoinen niistä haittavaikutuksista, joita oli havaittu Valkeen käyttäjäkokemuskyselyissä. Jotkut saivat päänsärkyä. Joillakin voi ilmetä pahoinvointia. Jos tuotetta mainostetaan jopa jetlagin oireisiin, niin periaatteessa yhden päivän käyttökertakin pitäisi olla jollakin tapaa huomattava parannus.

Ensimmäinen viikkoa vierähti syyskuun alkupuolella. Käytin Valkee-valoa 10 - 15 minuutin sessioissa maanantaista torstaihin työpäivän päätteeksi kotonani. Toinen ja kolmas rykäelmä valoa päätyi korviini marraskuun aikana.

En voi haukkua tuotetta päänsäryn tai pahoinvoinnin aiheuttamisesta. Korvanapit tuntuivat miellyttäviltä. Valkee on kevyt laite. Piuhat eivät ole tiellä sen enempää kuin normaalia mp3-soitinta käytettäessä. And that's about it. Energiataso, vireys tai muu positiivinen ominaisuuteni ei tuntunut muuttuvan tavallisesta. Mahdolliset lumevaikutukset olisivat olleet mahdollisia, mutta entistä epätodennäköisempiä jos koehenkilö ajattelee tuotteen olevan lumevaikutusta. Näin taisi käydä minulle. Ei merkittävää hyötyä. Ei mitään sivuvaikutuksia. Tulipa tästä tylsä testi.

Yleisvaikutelma Valkeesta: onneksi ei tarvinnut maksaa tästä.

Valkeen mainoksissa korvavalon mainitaan myös hillitsevän makeanhimoa. Valitettavasti en päässyt eroon edes herkuttelustani.

1 comment:

Homo-apina said...

Tulipa mieleeni että jos tuosta vehkeestä olisi voimakastehoisempi versio niin sitten ehkä laitetta pimeällä käytettäessä näkyisi kuinka käyttäjän silmät hehkuvat punaisina. Sepä olisi oivaa Halloween-rekvisiittaa.