4.12.14

Pirullista kirjallisuutta

Kysymyksiä eksortistille-kirja ilmestyi äskettäin. En ole vielä ostannut/lainannut/varastanut sitä. Ehkä joulupukki tuo sen minulle. Aion lukaista sen läpi, kunhan kirjoitus- ja työkiireet antavat periksi joskus tammikuun aikana. Onneksi pahinta tiedonhaluani tyydyttää katolinen hiippakuntalehti Fides, jota saan luettavaksi säännöllisesti. Tuoreimmassa numerossa piileskeli kirja-arvostelu juuri tästä demonologiaa popularisoivasta teoksesta.

Haluan Kysymyksia eksortsistille-kirjan omakseni entistä enemmän. Se näyttäisi sisältävän paljon asiantuntijoiden varmistamaa tietoa demonien toimista, tempuista ja sosiaalisesta elämästä. Demoneilla on kuulemma "aito monipuolinen, sosiaalinen verkosto ja kommunikointikyky." Kuinka kukaan voi vastustaa pahuutta, jos pahuudella on oma facebook, tumblr ja instagram? Siinä jää pappien sormien ristimien auttamattomasti toiseksi.

Kirjoittaja isä Fortea on erikseen toivonut, ettei hänen teostaan lueta turhanpäiväisen ja epäterveen uteliaisuuden tyydyttämiseksi. Uskon saavani lukemiseen ihan tervettä uteliaisuutta. Aikaisemmin olin aika meh tästä kirjasta, mutta nyt nostin sen toivelistani kärkisijoille.

Ensin minun täytyy kuitenkin lukea läpi Malleus Maleficarum - noitavasara. Salakirjat-kustantamon tuore versio alan klassikosta on erittäin tyylikäs punakantinen ja kohokuvioitu kirja.

2 comments:

Ana said...

Yritin lukea Noitavasaraa joskus... en jaksanut.

jmtikka said...

DemonOlogia, hyvä Pahis, demonologia..