12.12.14

Rukous VS Eduskunta

Eduskunta äänesti viimeistelynä tasa-arvoisen avioliittolain puolesta 101 - 90. Näin asia hiljalleen etenee käytäntöön asti. Taival on vielä kesken, vaikka matka on ollut pitkä. Jokaisen askeleen kohdalla joku on rukoillut kansalaisaloitteen kompastumista. Tietyissä ryhmässä on järjestetty rukouspiirejä ja hartaita hetkiä perinteisen avioliittokäsityksen puolesta. Kun eduskunnassa on äänestetty kansalaisaloitteesta oli mukana jopa paastoamista. Nämä aloitteen vastustajat ovat varmasti uskossaan vahvoja. He rukoilevat rystyset valkoisina, polvet punaisina, asiansa puolesta. Tällä kommunikaatiolla heidän palvomansa jumalolennon suuntaan pyritään muuttamaan maailmaa. Tarkoituksena olisi säätää äänestystulosta, jotta kansalaisaloite tyssäisi. Toivona on kai ollut se, että ihmismielet muuttuvat, kun jumalolento jotenkin puuttuu heidän tietoisuuteensa. Teorioita vaikutuksesta on varmasti monia. Olennaisinta on rukoilun lopputulos. Onko siitä mitään hyötyä?

Lakivaliokunnassa niukka enemmistö äänesti kansalaisaloitetta vastaan. Tulosta ylistettiin rukousporukoissa. Sen nähtiin vahvistavan rukouksen tarpeellisuutta. Sitten eduskunnan täysistunnossa äänet menivät kansalaisaloitteen puolelle 105 - 92. Ja lopulta tänään vielä puolesta 101 - 90.

Lopulta näyttäisi siltä, etteivät rukoukset auttaneet. Tilanteesta voidaan johtaa vaihtoehtoisia selityksiä.

A) Rukoukset eivät kantaudu jumalolennon korviin asti. Jumala ei tiedä mitä Suomessa tapahtuu.

B) Rukoukset kantautuvat perille, mutta niistä ei välitetä. Jumala haluaa tasa-arvoisen avioliittolain Suomeen.

C) Rukoukset lähtevät tyhjyyteen, jossa kukaan ei kuuntele. Rukoilijat vain viihdyttävät itseään.

D) Rukoukset kantautuvat perille. Jumala kuulee ne. Jumala ei halua tasa-arvoista avioliittolakia, mutta tietää sen olevan tarpeellinen hinta jostain muusta tulevaisuuden käänteestä. Siksi se sallitaan vastentahtoisesti.

Lukija päättäköön itse olisiko tarjolla muita vaihtoehtoja.

8 comments:

rmp said...

E) Jumalan kädet ovat sidotut.

naapurin kissa said...

F) Jumala on rankaiseva Suomea.
F1) Ennemmin.
F2) Myöhemmin.
F3) Sittenpähän näemme.

Anonymous said...

f) Rukoukset päätyvät perille ja jumala yliviivaa rukoilijoiden nimet "tuhmat"-listasta.

SaaraR said...

G) Jumala kuulee rukoukset ja haluaisi kovasti auttaa, muttei syystä tai toisesta pysty.Uskovaiset ovat markkinoinnin uhreja jotka ihmettelevät, miksi pilleri ei laihduta vaikka luvattiin.
H)Jumala kuulee rukoukset, mutta hyvänä vastausautomaattina vastaa niihin rukouksiin joita rukoillaan eniten. Tällä kertaa enemmistö avioliittolakia rukouksissa muistaneita pyysi tasa-arvoisen lain läpimenoa, ja uskovaiset tavallaan hävisivät tuplana sekä eduskunnassa että rukoussodassa.
I)Jumala, siis Herra Hanuman, kuuli kyllä rukoukset ja olisi mielellään auttanut, mutta hänen luontonsa ei sallinut tehdä niin, koska ei auta epäjumalanpalvojia. Kaikki olisi mennyt hyvin jos uskovaiset olisivat rukoilleet oikeaa jumalaa. Ei minunkaan kynsilakkatilaukseni perille tule, jos menen tekemään sen autotarvikekauppaan.
H) Jumala on kuuli rukoukset ja olisi voinut vastata niihin, mutta hän on paha. Hän ei halunnut tehdä mitään koska näki tilaisuuden päästä heittämään Suomen kansan niskaan meteoriitit, ruton ja hapansilakkasateen. Jos hän olisi tyytynyt hiljaa peukaloimaan äänestystulosta, hänellä ei olisi ollut hyvää tekosyytä heittäytyä häijyksi, toisin kuin nyt.

Anonymous said...

Saako taivaasta paremman paikan, jos oikein kovasti hakkaa ihmisiä Raamatulla päähän? Eikö pelkkä Jeesukseen uskominen riitäkään taivaspaikkaan?

Koska fanaattisia uskovaisia ei motivoi huoli siitä, että esim. homot joutuisivat helvettiin, ainoaksi syyksi heidän toiminnalleen jää ilkeys. Puolimatkat ovat pahoja ihmisiä, heidän kaltaisiaan ei pitäisi suvaita millään tasolla.

Valitettavasti näiden mielipideterroristien puheille annetaan järjettömän paljon painoarvoa, jopa nykyisen presidentin puolelta (ellei hän sitten ole yksi "heistä"). On vaikea kuvitella, että eduskunnassa ja lehtien keskustelupalstoilla voitaisiin puhua esim. maahanmuuttajista samaan tapaan kuin homoista. Olemme vielä kaukana sekulaarisesta yhteiskunnasta.

MrrKAT said...

Mites nää rukousporukat suhtautuisi Desmond Tutuun? Torjuisi vierailun ?

http://yle.fi/uutiset/desmond_tutu_menen_mieluummin_helvettiin_kuin_palvon_homovastaista_jumalaa/6751197

Tuo lausuma saa aina hymyn huulilleni, jo sen vuoksi että on vahva mielikuva veikesti hymyilevästä Tutusta ja sitten tuo lausuma itte :D

AnoMatti said...

I) Jumala kuulee mutta hänen tavoitteenaan maailmankaikkeuden luomisessa on rationaalinen älykkyys joten oikea vastaus jumalkysymykseen hänen mielestään on ateismi joten hän ei rukouksiin vastaa.

Juha Huuhaa said...

J) Viestit menevät Jumalan rukousvastaajaan, sillä on hän on touhuamassa muiden, mielenkiintoisempien universumien kanssa.