30.3.17

ID-seminaari tarvitsee taas täytettä

Älykäs suunnitelma on näillä näkymin jäänyt menneiden talvien sulaneiden lumien lieteveden peittämäksi, mutta sitkeimmät IDeistit Discovery Instituten sisällä eivät luovuta. On jälleen se aika vuodesta jolloin IDeistit parveilevat keskenään. Joka kesä he järjestävät opettavaisen kesäseminaarin, jossa tiedonjanoiset opiskelijat pääsevät käsiksi ajankohtaisten ja ehdottomasti parhaisiin ID-tieteen tuloksiin. Minuakin kiinnostaisi joskus osallistua niihin, mutta valitettavasti IDeistit eivät halua mukaan ihmisiä, jotka ovat kriittisiä älykästä suunnitelmaa kohtaan.

Sekä tietenkin heille kerrotaan, miten heidän kannattaa pitää suunsa supussa älykkään suunnitelman kannattamisesta. Tai kuten seminaariin saapumisen vaatimuksissa todetaan:

The seminar will include presentations on the application of intelligent design to laboratory research as well as frank treatment of the academic realities that ID researchers confront in graduate school and beyond, and strategies for dealing with them.

"Akateemiset realiteetit" tarkoittavat sitä, ettei älykkään suunnitelman sovellutuksia pysty käyttämään tieteessä. Mikä on vain ahdasmielisten akateemikoiden suorittamaa vainoa. Eikä sitä, ettei älykkään suunnitelman sovellutukset ovat käytännössä hyödyttömiä. Jos olet eri mieltä, niin kommenteihin heti nöyryyttämään minua esimerkeillä!

Nämä Akateemiset realiteetit pakottavat IDeistit myös tiukemmaksi kuin *miettii* jokin *miettii lisää* tosi tiukka juttu, siitä ketkä pääsevät nauttimaan parhaasta mahdollisesta ID-opetuksesta:

Admission Requirements: You must be currently enrolled in a college or university as a junior, senior, or graduate student. Required application materials include (1) a resume/cv, (2) a copy of your academic transcript, (3) a short statement of your interest in intelligent design and its perceived relationship to your career plans and field of study, and (4) either a letter of recommendation from a professor who knows your work and is friendly toward ID, or a phone interview with the seminar director.

Seminaariin pääsevät vieläkin vain älykkään suunnitelman ideaan positiivisesti suhtautuvat. ID-liike ei kaipaa kriittistä ajattelua jarruttamaan sen kehit- siis, edistystä.

Minkälaisia tuloksia nämä ID-seminaarit ovat tuottaneet? Emme tarkalleen tiedä kuinka monta huippututkijaa on nykyään älykkään suunnitelman kannattajia, sillä heitä on opetettu salaama kannatuksensa. Mutta kesäseminaareja mainostavassa sähköpostissa (Olen Discovery Instituten sähköpostilistalla) kerrotaan:

Since the program's inception in 2007, over 365 students have graduated from the seminars, which are held in Seattle.

Kymmenessä vuodessa alle 400 valmistautunutta ID-spesialistia. Enkä minä muista tai ole havainnut viimeisen kymmenen vuoden aikana yhtäkään selkeää uutta kärkinimeä älykkään suunnitelman parissa. Älykäs suunnitelma saa todellakin odottaa vielä pitkään, jotta heidän mainostamansa tieteellinen vallankumous tapahtuu. Kyseessä ei ole niinkään Daavidin ja Goljatin välinen kamppailu, vaan Daavidin hiuksissa roikkuvan täin ja Goljatin välinen taistelu.

Älykkäälle suunnitelmalle myötämielinen IDeistien oma julkaisu BIO-complexity ei ole saanut vielä tämän vuoden puolella yhtään julkaisua. Tieteellisten läpimurtojen sijaan ID-liike on saanut aikaan vain lakialoitteita, joilla pyritään vaikuttamaan "akateemisen vapauden" nimessä evoluutioteorian opettamiseen kouluissa.

No comments: