26.3.17

Pizzagate ja Alex Jonesin yllätys

Et ehkä muista melko tuoretta Pizzagate salaliittoteoriaa. Sitä tahkottiin kuukausikaupalla internetissä. Lyhyesti kyseessä on salaliittoteorisointia siitä, että Washington DC:ssä oli pitserioita, joiden sisällä pyöritettiin salaseuran ihmiskauppaa, jossa eliitti kävi raiskaamassa lapsia. Mutta salaliittoteorialle ei tahtonut löytyä todistusaineistoa. Ei todisteita uhreista. Ei todisteita rikoksista näissä pitserioissa.

Salaliittoteorioita lietsovat tahot eivät olleet varustettu laadukkaalla lähdekritiikillä. Näiden tahojen joukossa oli myös Infowars sivusto, joka teki monta kirjoitusta ja videota Pizzagatesta. Toistuvasti väitettiin varmana asiana, että pitserioita omistavat ihmiset olisivat syyllistyneet johonkin laittomaan. Yksi näistä omistajista on Alefantis, joka otti Jonesiin yhteyttä lakimiehensä kautta.

Infowars sivuston pääjehu Alex Jones päätti yllättää kaikki ihmiset maailmassa. Hän ilmoitti julkisesti, että narratiivi jossa Alefanista syyllistetään ei olekaan sitä mitä aikaisemmin sivustolla väitettiin. Jones katuu joitain esittämiään väitteitä.

To my knowledge today, neither Mr. Alefantis, nor his restaurant Comet Ping Pong, were involved in any human trafficking as was part of the theories about Pizzagate that were being written about in many media outlets and which we commented upon. 

I want our viewers and listeners to know that we regret any negative impact our commentaries may have had on Mr. Alefantis, Comet Ping Pong, or its employees. We apologize to the extent our commentaries could be construed as negative statements about Mr. Alefantis or Comet Ping Pong, and we hope that anyone else involved in commenting on Pizzagate will do the same thing.

Kerrassaan hämmästyttävä käänne. En olisi uskonut, että Infowars tekee tuollaista jonkun salaliittoteorian kohdalla. Toisaalta olen aika varma siitä, että nyt fanien joukoissa epäillään jonkinlaisen kiristyksen tapahtuneen kulissien takana.

6 comments:

Anonymous said...

Washington Post mainitsee tätä anteeksipyyntöä käsittelevässä jutussaan yhden mahdollisen selityksen. Sanojen takaisin vetämättä jättäminen voisi johtaa kunnianloukkausjuttuun ja vahingonkorvauksien maksajaksi joutumiseen. Ilmeisesti Texasin lain mukaan (Jones toimii Austinista käsin) sanojen peruminen pitää tehdä kuukauden sisään siitä kun korjausta on pyydetty, ja tuo aika Alefantisin yhteydenotosta oli juuri täyttymässä.

AnoMatti said...

"Toisaalta olen aika varma siitä, että nyt fanien joukoissa epäillään jonkinlaisen kiristyksen tapahtuneen kulissien takana."

Tuo alkoi käytännössä heti Jonesin lausunnon jälkeen. Olen jopa nähnyt tekstejä jossa nyt kyseenalaistetaan kaikki Jonesin ja Infowarin lausunnot viime kuukausien ajalta, joska mies on selvästi "kääntynyt pimeälle puolelle" (tosin on ehkä argumentoitavissa että hän on ollut pimeä jo jonkin aikaa).

Anonymous said...

Pitkäaikaisena lukijana toivoisin, että mikäli arvoisa blogisti kiireiltään kerkeää, hän kirjoittaisi päivityksen siitä, kuinka NWO:n kärkihahmo, homoagendaa tukeva/tukenut liskodemoni David Rockefeller kuoli (jos kuoli) 101 vuoden iässä kevätpäiväntasauksen yhteydessä mahdollisesti herralleen Saatanalle uhrattuna. Netistä löytyy jo kaikkea jännää.

MrrKAT said...

Hauska ilmiö tuo, että salaliittoteoriat kääntyvät itseänsä (Jonesia) vastaan.
Saisko tässä kokea pientä Schadenfreudea? ;)

Anonymous said...

Kuka se lahkolaisellekaan pahempi vihollinen on kuin toinen väärin uskova lahkolainen?
Kun usko on riittävän sokeaa on vain omia ajatuksia tukeva tieto oikeaa. Entinen "tavallisesti luotettava lähde" saataa muuttua kerettiläiseksi yhdestä väärästä mielipiteestä.

Anonymous said...

Yritin kommentoida jo aiemmin, mutta kommentissa ollut linkki saattoi aiheuttaa luokittelun spammiksi. No, joka tapauksessa, Washington Post uutisoi aiheesta otsikolla "Conspiracy theorist Alex Jones backs off ‘Pizzagate’ claims", jätän linkkaamatta tällä kertaa.

Juttu esittää mahdollisena selityksenä Texasin lain. Pahoittelu tapahtui aika tarkasti kuukauden sisään siitä, kun Alefantis oli kirjoittanut Jonesille. Kuukausi korjauspyynnöstä on ilmeisesti se aika, jonka sisään anteeksipyyntö tai sanojen peruminen pitää tehdä, jotta voisi välttyä vahingonkorvauksista kunnianloukkausjutussa. Kyse voi olla siis ihan vain halusta olla joutumatta maksumieheksi oikeudessa.