28.7.17

Ilja Janitskin ja MitäVittua sivuston ongelmat

Tänään oli aivan ihana päivä. Aamulla herätessäni ilma tuoksui raikkaamalta. Tietokoneen käynistäminen toi eteeni puhtaamman internetin. Jotain ratkaisevalla tavalla hyvää oli tapahtunut universumisssa. Mutta mitä?

Ilja Janitskin MitäVittua!? nettisivu on pois pelistä!  Sekä sen virallinen Facebook-sivu on häipynyt. Havaitsimme tämän ilmiön jo myöhään ke-to välisenä yönä Pahislaisten parissa. Oletin sen olevan vain huoltotaukoa verkkosivulle. Kyllä Ilja sen verkkosivunsa jollakin konstilla palauttaa pian. Vaan ei palauta. Rahat näyttäisivät oikeasti olevan loppu. 9. heinäkuuta hän ilmoitti avoimesti, että MitäVittua!? sivun pyörittämiseen etsitään rahoittajaa "vaikka mistä".

Tosin tilapäinen sulkeminen on mitä mainion keino lypsää viimeisetkin pennoset Iljaa fanittavilta ihmisiltä. Ja heitä riittää. Ja heillä on sitä ylimääräistä rahaa jolla tukea MitäVittua!? sivua. Tämä selvisi lukaisemalla Iljan profiilia VK-sosiaalisessa palvelussa. Ilja ilmoitti rahojen olevan loppu. Suomalaisista valitettavasti löytyy ihmisiä, jotka lähettävät hänelle tukirahaa.

Sulkemisen taustalla voi myös olla Iljan terveys. Samaisessa VK-profiilissaan hän on kertonut sairastavansa syöpää. Sekä välttävänsä niihin ensimmäisenä vaihtoehtona lääketieteen tarjoamia hoitoja. Sen sijaan Ilja kokeilee ruokasoodaa ja sitrushedelmää, jolla muokataan kehon ph-arvoa ja näin peitotaan syöpä.

En osaa ollenkaan arvata mikä on MitäVittua!? sivun tulevaisuus, mutta tiedän kyllä minkälaista kuraa se on ollut tähän asti. Ilja aloitti sivun kännissä ja läpällä. Siksi sen nimi onkin MitäVittua!?. Nimi muutettiin säädyllisemmäksi MV-lehdeksi vasta sitten, kun Ilja huomasi joidenkin ihmisten jostain syystä ottavan nettisivun vakavana uutislähteenä. Näin oli helpompi teeskennellä arvovaltaista lehteä. Vaikka sisältö oli toistuvasti täysin faktuaalisesti väärää. Siitä alkoi myös teeskentely. Ilja kirjoitteli ja puhui vihjailevasti MV-lehden olevan vastaääni valtamedialle. Annettiin ymmärtää, että MitäVittua!? sivulla on toimitus. Kunnes heiltä kysyi suoraan ja vaati vastausta.


Oikeasti MV-lehti jatkoi MitäVittua!? sivuston menoa. Eli kirjoitettiin Facebook-teksteistä ja keskustelupalstoilta löytyvistä kommenteista juttua. Ei journalisteja = ei journalismia. Ja kun ensin ylpeiltiin kertovan siitä mistä valtamedia vaikenee, niin käytännössä kopsattiin uutisia valtamedian uutisista, jos uutinen sattui sopivan Iljan narratiiviin.

Useita palkintoja voittamatta jäänyt Mitavittua.fi ja clickbait-journalismin alkeet sarjassani kävin läpi Iljan metkuja. Sarjan aikana selvisi, ettei Ilja välitä luotettavuudesta tai edes halua korjata kirjoittamiaan virheitä. Vaikka ne osoitetaan hänelle suoraan päin verkkokalvoja.

Osa 2
Osa 3
Osa 4
Osa 5
Osa 6

Mitä kauemmin MitäVittua!? pysyy poissa linjoita, sitä parempi paikka maailma on. Oikein hyvällä tuurilla sivu ei palaa nettiin.

9 comments:

Anonymous said...

Historia vain toistaa itseään..

https://i.cbc.ca/1.2067842.1494374325!/httpImage/image.jpg_gen/derivatives/16x9_620/li-1933bookburn-ushmm-620.jpg

Anonymous said...

Tämänkin blogin kommenttipalstoilta tuttu Timo TJT2 Tarvonen, joka myös kirjottaa MV-blogia, on näköjään sittemmin liittynyt PVL:ään. https://ghostbin.com/paste/o8pk3

lepori said...


Moi.
Hyvä jo menisi matalaksi tuokin saasta. Mutta, voisikos Pahis hiukan valaista meille muille mitä tietää tästäkin asiasta.
Täyttä kusestustam sen kyllä tiedän, mutta on niin monihaaraista,että ei tahdo mukana pysyä.
Mitä esimerkiksi oikeasti maksaa kuussa sellainen alusta millä MV on toiminut jne.

MrrKAT said...

Kait tässä yhteydessä pitäisi mainita ja antaa propsit myös suurelle markkinavoima-vaikuttajalle: SONK ry:n puh. joht. Anna Huumoselle:

SONK oli juuri käynnistänyt kampanjan valemediana tunnettua MV-lehti-verkkosivustoa vastaan.

SONK kehotti yrityksiä poistamaan mainoksensa “valheita, naisvihaa ja ulkomaalaisvihaa levittelevältä sivustolta”. Kampanjaan liittyi mukaan myös muiden puolueiden nuorisojärjestöjä sekä Facebook-yhteisö Loppu MV:lle (siirryt toiseen palveluun).
...
MV-lehteä vastaan suunnattu boikottikampanja tehosi ja yritykset vetivät mainoksensa sivustolta pois.

- https://yle.fi/uutiset/3-9721659

Lauri Niskanen said...

HAHAHAHAHA JATKA GOOGLEHAKUTULOSTEN KARTUTTAMISTA. VAIKKA MVLEHTI EI TULISI KOSKAAN TAKAISIN, SE ON JO MEEMI JOKA KASVAA AINA KUN SEN SANOO. MITÄ VITTUA MITÄ VITTUA MITÄ VITTUA MITÄ VITTUA

PeP said...

Oma nimi, oma naama ja suurilla kirjaimilla tyhjää huutoa.
Eikö edes hävetä? Ei kai. Meitä on moneksi.

MrrKAT said...

Hämmentävästi IS:n kommenttipalstalla anonyymit on siistimpiä ja kannustavampia kuin
IL:n (FB-rekisteriröintipakotetut) nimellään kirjoittavat jotka voivat olla paljon tylympiä ja hävettävämpiä ja äärevämpiä.
Olisko siinä seulontabias: Hörhöt (joilla usein kova fanaattisuuden into) jaksaa tunkea rekisteröiden läpi itsenään eihän kylähullujakaan hävetä liikkua julkisesti. Tavikset uskaltaa vain nimettömänä tai tuttuin kanssa.(?)

Editor earlightswindle.com said...

Vaihtoehtoinen selitys:
IS poistaa nopeasti ("sensuroi"), ja IL:lla siihen ei ole varaa/intoa, koska "FB huolehtii asiasta".

MrrKAT said...

Interpol->KRP->IL ja muut mediat:
Ilja Janitskin on pidätetty Andorrassa. Oikeusministeriö valmistelee luovutusta.