25.7.17

Kuuhun ja takaisin ja sitten halu muuttaa pysyvästi Kuuhun pois ihmisten luota

21. heinäkuuta 1969 tapahtui jotain hienoa Kuun pinnalla. Ihmiskunta laskeutui jättämään jälkensä harmaaseen pölyyn. Tuota merkkipäivää muistellessa myös tutut denialistimme kaivautuivat esiin piiloistaan. Vuosittain toistuvat väitteet studiossa suoritetusta lavastuksesta ja kuumatkan mahdottomuudesta kopioitiin eri keskustelupalstoilla. Materiaali on pysynyt käytännössä samana vuodesta toiseen. Kiistat ja väittelyt on käyty tuhansia kertoja noilla foorumeilla.

Moonbase Clavius on se nettisivu joka kannattaa ensimmäisenä, toisena ja kolmantena tarkistaa läpi, jos joku levittää salaliittoteorioita kuumatkoista. Sieltä löytyy selitykset varjoille, valokuvien perspektiiveille ja väitteille Van Allenin säteilyvyöhykkeistä. On tietenkin aivan eri asia suostuuko salaliittoteoriota levittävä lukaisemaan läpi Clavius sivustoa.

Silloin tällöin vastaan tulee kuitenkin uusia tuotoksia. Tänään katselin ja naureskelin seuraavalle videolle.
Tuon videon alkuperä on se sama mies joka ei mitenkään osannut tarkistaa mikä oli NASA:n lerpun oven arvoitus. Eli lähdekritiikkiä ei tehdä ja omien väitteidensä kestävyyttä ei testata. Helposti tarkistettavaa asiaa ei vaivauduta tarkistamaan.

Tuttuun folioprikaatin tyyliin väitteitä viljellään ahkesti. Mutta ei vaivauduta seuraamaan onko väitteissä mitään perää. Silloin voisi vahingossa huomata olleensa väärässä. Eniten folioprikaatin parissa hekottelua aiheuttaneet "pahviset" paneelit kun olivat ihan oikeasti lämpöeristeitä. Totuudesta kiinnostuneet voivat vertailla miltä eristeenä käytetyt "aluminized Kapton blankets" näyttivät. Niitä käytetään vieläkin satelliiteissa. Näiden asioiden selvittäminen on helppoa. Se vain edellyttää tahtoa tehdä selvitystyötä.

Videolla annetaan ymmärtää, että nuo pahvilevyiksi väitetyt levyt olivat muka ainoa asia astronauttien ja ulkoavaruuden välissä. Todellisuudessa noiden harmaiden paneelien alla olivat kuumoduulin muut osat, eli en ahtaat säiliöt joissa ihmiset kulkivat. Tältä kuumoduuli näytti ennen lämpöeristeiden paikoilleen ruuvaamista. Joiden tarkoitus oli siis vain toimia lämpöeristeenä eikä olla ilmatiiviitä.

NASA:n virallinen kuva kuumoduulin kokoamisesta

Noita kuumoduleita lennätettiin Apollo-lennoilla myös harjoitusmielellä ilman astronautteja. Eli Kuuhun ei laskeuduttu missään pahvilaatikossa. Toivottavasti jotkut tuota videota katselleista ovat uteliaita. Toivottavasti he itse osaavat selvittää mitä ne pahviksi väitetyt levyt oikeasti ovat.

En millään haluaisi uskoa, että nämä kuulentodenialistit ovat ihan oikeasti tosissaan. Varsinkin kun perusväittämät huijauksesta on niin helposti tarkistettavissa. Uskon enemmän siihen yleistyvään salaliittoteoriaan, jonka mukaan he ovat salakerho joka tarkoituksella jekuttaa ihmisiä raivoamaan folioprikaatin typeryydelle. Eli se onkin valtava trollausoperaatio, jolla ärsytetään luonnontieteistä välittäviä ihmisiä.

2 comments:

Anonymous said...

Miksi Armstrong ei onnistunut harjoitusmodulilla laskeutumisyrityksissään kertaakaan harjoituksissa, mutta h-hetkellä, varsinaisessa laskeutumisessa ja täysin eri olosuhteissa, hän onnistui ensi yrittämällä? Miksi tehtävään yleensä lähdettiin näin epävarmalta pohjalta?

Paholaisen Asianajaja said...

Anteeksi myöhäisestä vastaamisesta. Mikä on lähteesi sille ettei Armstrong onnistunut kertaakaan laskeutumaan harjoitusmoduulilla?