6.12.17

Huuhaa-palkinto: Suomen EnergiahoitajatVuosittainen Huuhaa-palkinto on jaettu. Skepsis ry ojensi huomionosoituksen Suomen Energiahoitajat Oy:lle. Se on firma, joka kouluttaa energiahoitajia. Kurssit on muotoiltu pyramidin muotoisella kuviolla näin. Kursseista maksetaan eri hintoja. Jotkut maksavat 590 euroa, toiset 1350 euroa. Onneksi maksuja voi suorittaa kymmenessä korottomassa erässä.Energiahoitajat ovat hyvin tietoisia siitä mitä heidän uskomushoidostaan ajatellaan. Heidän Youtube-kanavalle ladattiin viime vuonna tämä video.Energiahoidoilla on saatu hyviä tuloksia mm. masennuksen ja rikkinäisten nivelten kohdalla. Onpa sillä jopa herätetty yksi koomapotilas. Samanlaisen väitteen olen kuullut myös homeopaattien suusta. Videolla on käytönnössä vain kokoelma anekdootteja. Ei sinällään mitään uutta verrattuna muiden uskomushoitojen perusteluihin.

Sen sijaan Petri Filipczak kertoo perusteluja energiahoitojen toimivuudella. Eli meridiaanit ja energiakierron tasapainoisuus ovat edellytys terveydelle. Petri paljastaa myös miksi skeptikot eivät hyväksy energiahoitoja todeksi. Hänen mielestään on ns. avomielisiä skeptikoita ja umpimielisiä skeptikoita. Umpimielinen skeptikko näkee, että "maailma on tällainen ja minä olen oikeassa piste." Tällainen skeptikko ei ole valmis ottamaan vastaan mitään uutta. Umpimielisyyden taustalla on pelko. Pelko siitä, että maailmankuva täytyisi ajatella uusiksi. Tällainen pelko on alitajuista.
Petri ei tuhlaa aikaansa tällaisten umpimielisten skeptikoiden kanssa väittelyyn. Sen sijaan hän kannattaa avomielisiä skeptikoita.

Petri kertoo myös kauniisti miksi hoitavat energiat ovat totta. Tiede kasvaa ja kehittyy jatkuvasti. Aina kun jotain uutta on opittu, niin pian huomataan, ettei se ollutkaan niin. Se ettei me ymmärretä jotakin ei muuta luonnonlakeja miksikään. Eihän lentävä lintukaan ymmärrä aerodynamiikan lakeja. Kuitenkin se lentää. Eikä energiahoitajien tarvitse ymmärtää energioita, käyttääkseen energioita parantamisessa. Koska ne energiat ovat totta.

Näin skeptikkona olin erittäin ilahtunut, kun Petri vihdoinkin kertoo tieteellisestä tavasta havaita energioiden hyötyjä. Valitettavasti videolla kuvailtavasta Kalifornialaisesta kokeesta ei kerrota tarpeeksi yksityiskohtia, jotta voisin jäljittää sen alkuperäisen paperin.

Ehkä jotenkin pääsemme mittaamaan miten tehokasta kotimaisten energiahoitajien hoitoteho on.

Suomen Energiahoitajien vastaus Huuhaa-palkintoon on täydellinen. Se on kohtelias ja alleviivaa sitä miten kiitollisia he ovat saamastaan huomiosta. He tulevat saamaan lisää huomiota tulevina kuukausina.

4 comments:

MrrKAT said...

Onkohan hyö ikinä kuulleet Emily Rosa:sta?

https://en.wikipedia.org/wiki/Emily_Rosa

9 vuotias tyttö tuolloin jonka tutkimus v. 1998 pääsi arvostettuun lääketieteelliseen julkaisuun!
Hän tutki 21 terapeuttisen kosketuksen (TT) parantajaa tunsivatko he "ihmisen energiakentän"(HEF). Hän tutki moneen kertaan tunnistiko he sokkona kumman kätensä päällä Rosa piti kättään. He onnistuivat suorastaan surkeasti.
44%:sti joka on huonompi kuin sattumalla arvaamalla (50%).

Editor earlightswindle.com said...

Trying to find such studies, I found a journal instead. Published by Elsevier. Like Medical Hypotheses .

But this is far way-off, even compared to Med Hyp. Hold on to your seats, get some "intentionally treated water" and click.

www.explorejournal.com

Anonymous said...

Kävin energiahoitajien sivustolla. Tutkittua tietoa asiasta löytyy ainakin energiahoitajien edustajan mielestä. Tieteelliset tulokset on julkaistu poikkeuksellisesti videoilla. Milloin vertaisarvioiduista papereista on mahdettu siirtyä videoihin?
Alla näyte videon huikeasta tieteellisestä tasosta.

https://www.youtube.com/watch?v=YYWJuDnfPvQ

Uppoaako koulutettaviin, en tiedä, mutta aivan vakavissaan videoita lähetellyt kaveri tuntui kirjoittelevan. Olisi aika saada jotain rotia näihin huuhaa-hoitoihin. Skepsiksen palkinnot saavat näkyvyyttä, mutta poliitikot eivät korviaan lotkauta ja huijaus jatkuu.

Anonymous said...

Niin pitkään kun poliittisesta päätöksenteosta löytyy Huhtasaaria ja Räsäsiä, ei ole mitään pelkoa siitä että huuhaata ryhdyttäisiin karsimaan. Siinähän menisi oma oksa samalla kertaa. Ellei sitten niin että ryhdytään ottamaan kantaa selektiivisesti, niin että osa huuhaasta on jotenkin parempaa kuin muut...