17.12.17

Kun lööpistö sekoaa eläimen raadosta

Otsikko ei ole vertauskuva presidentti Trumpin urasta, vaan tällä kertaa käännän huomioni siihen miten keltainen lehdistö reagoi Intiasta kantautuvaan uutiseen. Tutkijat ovat kuulemma jälleen täysin hämmästyneitä ja äimän käkinä siitä minkälainen jäännös löytyi pienen Jasparin kaupungin ympäristöstä. Sen löysi 35 vuotta sitten suljettua sähköasemaa tarkastava teknikko. Eläimen päästä oli jo kadonneet pehmeät kudokset (kuono, korvat), joten pelkkä pääkallo yhdistettynä kuivuneeseen kroppaan saa raadon muistuttamaan muinaista dinoa. Oikea arvoitus on se mikä rotan kaltainen otus on kyseessä. Hampaat viittaisivat kuitenkin johonkin muuhun kuin jyrsijään. DNA-testillä saadaan varmuus, jos sellaista viitsitään tehdä. Raadolle ollaan tekemässä radiohiiliajoitus.

Ei ole ensimmäinen kerta, kun kuollut ja puoliksi olemattomiin kuihtunut raato näyttää joltain muulta kuin elävä eläin. Kreationistien tarinoissa kiersi erittäin sitkeästi esim. hainraadosta otettu kuva, joka tulkittiin muinaiseksi hirmuliskoksi.

Lehdistössä tähän uutiseen liitetään kuvauksia löydetyistä dinosaurusten fossiileista ja muutenkin kerrotaan minkälaisia liskoja eli kymmeniä miljoonia vuosia sitten. Sunday Express, Daily Mail, The Sun, International Business Times, jne, käsittelevät tätä löytöä aivan kuin Intiassa olisi löydetty jotain mullistavaa. Laittamalla otsikkoon sanan dinosaurus he saavat sopivasti huomiota. Ja teknisesti he ovat oikeassa. Raato pelkästään muistuttaa dinosaurusta. Vaikka kaikkein todennäköisin ja johdonmukaisin selitys on jonkinlaisen nisäkkään jäännös.

Henkilökohtaisesti haluaisin, että hirmuliskoja olisi vielä hengissä. Minidino olisi täydellinen lemmikki.

1 comment:

Anonymous said...

Itse asiassa dinoja on hengissä, ja esimerkiksi undulaateiksi kutsutut pienet dinot ovat kivoja lemmikkejä.