16.12.17

Tohtori Niels Harrit on kaheli

Tohtori Niels Harritin seikkailuista en ole blogannut pitkään aikaan. Tämä Kööpenhaminan yliopistossa majaileva mies on WTC-salaliittoteorioihin uskovien kärkinimiä, kun he kehuvat toisilleen miten WTC-salaliittoteoriat ovat todistettu juttu. Ihan oikeudessa asti todistettu juttu!

Harrit kirjoitti Active Thermitic Material Discovered in Dust from the 9/11 World Trade Center Catastrophe paperin. Sen julkaisi Bentham. Siinä argumentoidaan nanotermiitin käytön puolesta. Eli rakennukset sortuivat, koska niihin oli salaa asennettu räjähteitä ja äärimmäisen lämpötilan tuottavaa termiittiä. Asiasta on väännetty digitaalisesti kättä kyllästymiseen asti skeptikoiden foorumeilla. Josta lyhyesti totean vain, ettei Harritilla ole todisteita räjähteiden käytöstä.

 Yleensä salaliittoteorioiden kannattajien suusta todetaan, että Harrit on esittänyt oikeudessa todisteita siitä, että WTC-tornit räjäytettiin. Siinä viitataan vuosina 2013 - 2015 käytyihin tanskalaisiin oikeudenkäynteihin. Aivan kuin se olisi jotenkin vahvistanut salaliittoteorioita todellisemmaksi. Aivan kuin Harrit olisi ollut joku Totuuden esitaistelija ja onnistunut tuomaan julki asioita joista on aikaisemmin vaiettu.

Pitää paikkansa, että Harrit on esitelmöinyt oikeudessa tuomareille. Lähes poikkeuksetta jätetään mainitsematta miksi Harrit oli oikeudessa puhumassa torneista, räjähteistä ja nanotermiitistä. Syy jätetään kertomatta, koska se on niin noloa Harritin kannalta.

 Tanskalaisessa Weekendavisen sanomalehdessä julkaistiin Hulluutta kuninkaallisessa kirjastossa artikkeli. Sen kirjoittanut Søren K. Villemoes ihmetteli miksi arvostettuun kirjastoon päästettiin näytille mitä tahansa huuhaa-juttua. Kirjastoon oli nimittäin otettu näytille Turkin painamia julisteita, joissa argumentoitiin ettei armenialaisten kansanmurhaa tapahtunut. Sen lisäksi Villemoes mainitsi erikseen Harritin ja sekä muut vastaavat salaliittoteorioita levittävät tyypit. Heitä hän kuvaili sanalla kaheli. Villemoes yhdisti 9/11-denialistit kreationisteihin ja holokaustidenialisteihin. Ottaisiko tällaisia tyyppejä kuninkaallinen kirjasto seuraavaksi näytille, Villemoes kysyi.

Siitäkös Harrit purskautti teensä pitkin sanomalehteä. Hän syytti Villemoesia kunnianloukkauksesta. Asia vietiin oikeuteen asti, jossa Harrit tiesi olevansa niin pätevä ja viisas mies ettei tarvinnut lakimiestä edustamaan itseään. Toisaalta voisi vihjailevista suupielistä supisten väittää, että koko oikeudenkäynnin tarkoitus oli vain päästä puhumaan virallisesti edes jossain oikeudessa jotakin salaliittoteoriaa. Tällä voisi kerätä mainetta totuuslaisten liikkeen sisällä usean vuoden ajan. Kuin sattumalta Harrit kustansi oikeudenkäyntinsä Architects and Engineers for 9/11 Truth ryhmän keräämillä lahjoituksilla.

Tämän kunnianloukkaukseen keskittyvän oikeudenkäynnin aikana Harrit piti niitä esitelmiään ja näytti videoita WTC 7 rakennuksen romahtamisesta. Tätä puolta toistellaan orgasmia muistuttavalla hurmoksella salaliittoteorioita levittävillä sivuilla.

Kuten arvata saattaa eivät tuomarit tehneet Harritia miellyttävää päätöstä. Valituskierteen jälkeenkin he totesivat, ettei Villemoes loukannut tohtorin kunniaa kutsumalla tätä kaheliksi. Ehkä Harritin olisi kannattanut palkata se lakimies itselleen. Oikeuden päätöksessä todettiin, että sanomalehti julkaisi kriittiseen debattiin keskittyvän artikkelin. Se nostatti kysymyksiä tavallisista yhteiskunnallisista aiheista. Tanskan ja Euroopan lakeja ei rikottu.

Se oli tavallaan merkittävä ennakkotapaus. Miten tanskalaisten pitäisi jatkossa reagoida kirjoitteluun, jossa esimerkiksi heitetään läppää kreationisteistä? Saako todellisuusrajoitteisia äänitorvia käsitellä rajummilla sanoilla? Ainakin Tanskassa saa.

Kaikkein tärkein opetus tuosta kaikesta: Niels Harritia saa kutsua kaheliksi.

2 comments:

MrrKAT said...

Selvä patologinen esimerkki Dunning-Krugerin ilmiöstä ja just sellaisesta tapauksesta että kun on hyvä yhdellä alalla niin olevansa hyvä toisella (oikeustiede).

Risto Koivula said...

WTC-torneja ei räjäytetty

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/09/wtc-torneja-ei-rajaytetty