4.12.17

Suomi 100 ja Rokotuskampanjan sopimattomuus

Suomi 100 kampanja on ollut näkyvästi esillä ympäri Suomea. Sen idea on yksinkertainen. Nostetaan esille kotimaista osaamista ja sellaisia tuotteita, jotka on erikseen tehty nykyistä juhlavuotta. Keittiöpyyhkeistä,saksien kautta vauvanvaatteisiin ja sieltä jakkaroihin. Suomi 100 leima on lätkäisty erittäin monipuolisiin myyntituotteisiin. Se on mielestäni ihan sopivaa isänmaallisuuden kaupallistamista.

Kampanjan tavoitteissa luetellaan ne perusteet joilla heidän leimansa saa käytettäväksi:

“Perusedellytyksiä ovat: kyse on erityisestä, itsenäisyyden juhlavuoteen liittyvästä tai sitä juhlistavasta hankkeesta, hanke toteuttaa teemaa Yhdessä, liittyy johonkin kolmesta painopistealueesta: Suomen 100 vuotta, Suomi 2017 tai Suomen tulevaisuus, hankkeen pääasiallinen toteutumisaika on itsenäisyyden juhlavuosi 2017, sen keskeinen sisältö ei ole tuotteen tai palvelun myynti, ja hanke on hyvien tapojen ja lakien mukainen.

Juuri tätä varten menoon lähti mukaan Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymä. Eikä tarkoituksena ollut minkään kuluttajatuotteen massamyynti. Heillä oli tarjolla Yhdessä influenssaa vastaan kampanja. Se on maanlaajuinen rokotuskampanja, jolla rokotuskattavuutta pyritään saamaan mahdollisimman korkeaksi. Sairaanhoitopiirin hakemus on luettavissa Earlight Swindle blogin kautta.

Näyttäisi oikein asialliselta ja hyvältä syyltä juhlistaa suomalaista tietotaitoa ja jopa muissa maissa kateellisena kytättyä suomalaista sairaanhoito. Huomionosoitus koulutetuille hoitajillemme. Sehän olisi jopa terveyden kannalta hyödyllisempää kuin vaikkapa tuntureiden valaiseminen juhlan kunniaksi tai vaikkapa Forssan naisvoimistelijoiden joulunäytös. Ei sillä että noissa kohteissa olisi mtiään vikaa.

Mutta Suomi 100 antoi hakemukselle hylätyn arvosanan. Vastauksessa sanotaan, ettei rokotuskampanja täytä Suomi 100 kampanjan edellytyksiä. Eikä tuo vastaus näytä ainakaan minun ja parin muun silmissä selittävän mikä rokotuskampanjassa oli pielessä. Ettei vaan sattumalta päätöstä tehneellä virkailijalla ollut jokin mielipide rokotteista.

Kiitos vinkistä aina valppaalle Gloom -kirjoittajalle.

1 comment:

Anonymous said...

http://suomifinland100.fi/news/suomi-100-verkkokauppa-on-avattu/
...juu ei mitään massamyyntiä...