7.7.21

Pyhyys uhattuna Fortnite pelissä

 Fortnite on yksi maailman suosituimmista videopeleistä. En itse pelaa sitä, mutta ymmärrän sen suosion. Siihen on tehty myös kenttäsuunnittelun mahdollistava tila, jossa pelaajat voivat luoda mielikuvitustensa rajoittamia kenttiä. Eräs tällaisista kentistä osoittautui uskonnollisia tunteita loukkaavaksi. Tällä kertaa ei siellä Raamattu-kerhon parissa.

Morocco World News kertoo erään egyptiläisen uskonoppineiden Rabat- Al-Azhar Fatwa Global Centerin julistaneen varoituksia videopeleistä. Erityishuomiota sai Fortnite, josta levisi erittäin loukkaava pelivideo. Siinä Mekan Kaaban tuhoamisen mahdollistavassa kentässä pelaaja hakkasi työkalullaan Kaaban palasiksi, jotta sen jämistä saatiin aseita. Pyhällä alueella myös tapettiin muita pelaajia. Ihan normi menoa BattleRoyale-pelissä, mutta kulissien uskonnollinen ulkonäkö veti uskonnolliset tunteet pintaan. 

Partapuritaanit valittivat videopelien olevan uhka pyhyydelle, mikä vuorostaan vaikuttaa lasten uskomuksiin, sekoittaa heidän normejaan sekä identiteettiään, että aliarvioi pyhien sijaintien pyhyyttä ja niin edelleen.

Assassin's Creed peleissä tapahtuvat puukotukset ja miekkailut ovat tapahtuneet erinäisten kirkkojen sisällä, mutta tietääkseni ne tupenrapinat eivät ole aiheuttaneet vastaavia uskonnollisia protesteja.

Pelin valmistaja Epic Games vaivautui muistuttamaan, etteivät he luoneet kyseistä kenttää, vaan sen teki joku miljoonista pelin pelaajista. 

Ilmestyisipä jostain uskonoppineita, jotka julistavat Loot Boxit fatwan kohteeksi.

No comments: