4.6.15

Homeopatia pulassa Australiassa


The Guardian lehden kautta sain selailla miten homeopatia on pienessä pulassa Australian apteekeissa. Lyhyesti virsi kaunis: Australian kuninkaallinen yleislääkärien liitto kehoittaa lääkäreitään lopettamaan reseptien kirjoittamisen homeopaattisille valmisteille. Samalla apteekkeja kehoitettiin poistamaan homeopaattiset valmisteet hyllyiltään. Erityistä huolta liiton kannalta herättävät homeopaattiset rokotteet, joita markkinoidaan peräti tavallisten rokotteiden korvaajina.

Tämän käänteen taustalla on tuore selvitys homeopaattisten tuotteiden tutkimustuloksista. 225 paperin selaamisen jälkeen tehtiin johtopäätös: homeopaattisille lääkevaikutuksille ei ole kertynyt tieteellistä näyttöä.

Australian apteekkarikilta on ilmoittanut, että päätös homeopaattisten valmisteiden poistosta on jokaisen yksittäisen apteekkarin päätös.

1 comment:

Anonymous said...

"Australian apteekkarikilta on ilmoittanut, että päätös homeopaattisten valmisteiden poistosta on jokaisen yksittäisen apteekkarin päätös."
Niin varmaan onkin mutta tulisiko näin olla. Apteekkarikilta (sic!) voisi kyllä antaa voimakkaan suosituksen jäsenilleen tieteellisen näytön perusteella. Miksi apteekeissa pitäisi olla myytävänä mitääntekemätöntä kuraa??

Nyt jäämme odottamaan, että Suomessakin tapahtuisi jotain vastaavaa. Aluksi voitaisiin vaikka jakaa varoituksia lääkäreille, jotka määräävät homeopaattisia hoitoja. Apteekkilaitos voisi myös tuntea vastuunsa ja poistaa huijauslääkkeet myynnistä koko valtakunnassa.