1.6.15

Operaatio Jade Helm 15 ja vallankaappaus USA:ssa

 Operaatio Jade Helm 15 on sotaharjoitus, joka kestää kahdeksan viikkoa ja ulottuu seitsemään osavaltioon Yhdysvalloissa. Erikoisjoukot harjoittelevat kartoilla vihamieliseksi merkityillä alueilla mm. siviilien hallintaa ja muita ei-niin-suoraa-sotatoimea. Julkisia teitä, siltoja ja rautateitä tullaan sulkemaan harjoituksia varten. Noin 1200 erikoisjoukkojen sotilasta ja heidän tukijoukkonsa osallistuvat sotaharjoitukseen. Operaatio Jade Helm 15 alkaa heinäkuun 15. päivä ja loppuu syyskuun 15. päivä. Toiminnan etäisyydet osavaltioiden rajojen yli ovat isoja, jotta joukkojen siirto, huolto ja kommunikaatio saadaan testattua mahdollisimman perinpohjaisesti. Operaation ajankohdat, paikat ja joukot on ilmoitettu hyvissä ajoin etukäteen ja julkisesti kaikkiin piirikuntiin, kyliin ja kaupunkeihin joissa tullaan tekemisiin harjoituksen kanssa.

Tässä ei sinällään ole mitään erikoista, sillä Yhdysvaltojen omat sotilaat ovat suorittaneet useita sotaharjoituksia joka vuosi omalla maaperällään. Suosikkini ihan ovat olleet ilmavoimien Red Flag-sotaharjoitukset. Jokaisella aselajilla on tietenkin omat harjoituksensa. Sissisotaa USA:n erikoisjoukoilla on treenattu kotimaisella maaperällä 60-luvulta lähtien. Joten miksi tämä on sitten minkään kohun arvoista?

Sitä en osaa sanoa. Pitemmän aikaa internetin foliovuoratuilla sivustoilla on supistu tästä valtavasta sotaharjoituksesta. Jade Helm joko vie kertaheitolla viimeiset vapaudet siviileiltä. Sotaharjoituksen varjolla luodaan pysyvä poikkeustila. Tai sitten harjoitus vain aivopesee psykologisen operaation toimin kansalaisia tottumaan sotajoukkoihin keskuudessaan, joilloin lopullinen vallankaappaus on entistä helpompi suorittaa. Salaliittoteoriat vaihtelevat näiden välillä tai yhdistelmänä.

Tutut teorisoijat InfoWars.comissa ovat julistaneet pitkään, että Jade Helm on uhka maailman parhaimman ja vapaimman kansakunnan turvalle. Alex Jones on ilmoittanut, että sotaharjoitusta vastustavat patriootit ammutaan. Erään salaliittoteorian mukaan sotaharjoituksella aseistetaan maahan salaa Kanadan ja Alaskan kautta saapuneita venäläisiä sotilaita.

Sotakalustosta leviää kuvia somessa. Joskus niistä tehdään aivan liian pikaisesti aivan liian räikeitä tulkintoja. Esim. siviilien hallintaan tarkoitettuja uusia mikroaaltoaseita nähtiin siellä missä lavalla olikin tavallisia kuljetettavia satelliittiterminaaleja.

Teksasin merkitseminen vihamieliseksi alueeksi harjoitusta varten taisi olla liian kova pala monelle teksasilaiselle. Osavaltion republikaaneilta tiedusteltiin mielipiteitä politiikasta ja presidenttiehdokkaista. Mukana oli kysymys siitä aikooko hallitus kaapata vallan Texasissa:Peräti 32 % on sitä mieltä, että hallitus yrittää vallata Texasin. Se on erittäin yllättävä tulos, sillä tällä hetkellä hallitus hallitsee Texasia juuri sillä tavalla kuin hallitus nyt yleensä voisi hallita Texasia. Joudumme odottamaan syyskuuhun asti, jotta selviää joutuvatko nämä seitsemän osavaltiota hallituksen valtaamiksi.

6 comments:

Yksi Turkkulaanen said...

Järkeviä asenteita amerikkalaisilla ystävillämme. Si vis pacem, para bellum.

Anonymous said...

Kieroja ovat nuo salaliittolaiset. USA:n hallitus siis valloittaa oman maansa. Sellaista konnuutta ei ole tainnut historian aikana vielä tapahtua.Täysin ennenkuulumatonta kieroilua jopa illuminaatilta.

Janne said...

Teksasin kuvernöörihän määräsi kansalliskaartin valvomaan tuota sotaharjoitusta. Juurikin siltä varalta, että iso paha liittovaltio ja Obama yrittäisivät kaapata vallan Teksasissa.

Anonymous said...

Yhdysvallat on siis liittovaltio, jossa osavaltioilla on hyvin paljon vapautta päättää omasta lainsäädännöstään. Tämä "vallankaappaus" tarkoittaisi käytännössä siis eurooppalaisittain sitä, että "EU:n puolustusvoimat" valtaisivat Suomen ja soveltaisivat haluamiaan lakeja väkipakolla.

Tietyssä mielessähän samaa on Euroopassa pelätty EKP:n ja EU:n lainapakettien suhteen - köyhät jäsenvaltiot joutuvat täysin alistetuiksi liittovaltiolle. Euroopassa esimerkiksi Kosovo on kuitenkin toistaiseksi paljolti kiinni EU-politiikassa mm. EULEX-järjestelmän takia, vaikka ei jäsenvaltio olekaan - ja protesteista huolimatta EULEXin voimassaoloa on jatkettu.

Toki on jokseenkin mielisairasta pelätä, että sotilasharjoituksen yhteydessä liittovaltio yrittäisi kaapata vallan osavaltiossa, ellei se alkaisi pullikoida valtiota vastaan laajemmin tai joutuisi muunlaisten rajakiistojen uhriksi: Venäjähän on taistellut tsetseenikapinallisia vastaan ja tukenut naapurivaltioista eroon pyrkiviä alueita jokseenkin avoimesti.

Historiassa liittovaltion sisäiset vallankaappaukset ovat johtaneet kuitenkin useimmiten suuriin sisäisiin selkkauksiin - ehkä tätä odotellaan salaa Texasissakin sen epätodennäköisyydestä huolimatta. Aseita ja asehulluja ainakin riittäisi.

Anonymous said...

Janne, ei ollut kanssalliskaarti vaan osavaltion kaarti.

Nimittäin National Guard saa osan rahoituksesta Liittovaltiolta ja ottaa käskyjä myös presidentiltä, näin ollen he eivät ole tarpeeksi "luotettavia."

Sen sijaan armeijaa tarkkailee Texas State Guard joka on Teksasin "oma" armeija joka ottaa käskyjä vain kuvernööriltä. (USA:ssa muutamalla osavaltiolla on tuo State Guard johtuen hämäristä sopimuspykälistä osavaltioiden liittyessä USA:han. http://en.wikipedia.org/wiki/Texas_State_Guard )

Mutta joo... Tinahatut on monella tiukasti päässä Texasissa ja muuallakin USA:ssa tällä hetkellä.

Anonymous said...

Paras löytämäni selostus asiasta: https://www.youtube.com/watch?v=jNmCTq8Xenk

IT insinööri DJ Welsh selittää, miten valvonta (USA:ssa ja muualla maailmassa) liittyy tähän tietokonejohtoiseen operaatioon. Salaliitto on niin laaja, että saadakseen edes jonkinlaisen käsityksen siitä, on luettava ja kuunneltava ja kyseltävä paljon. Ylet ja Iltalehdet ja muun aivopesumedian kannattaa jättää kokonaan huomiotta.

Näiden ihmisten tekojen arvosteleminen voi johtaa vankeuteen tai kuolemaan, joten tavallaan ymmärtää joidenkin hinkun myötäillä pahaa, mutta kannattaisi ehkä pohtia, missä sinunkin paikkasi olisi, jos tuloksena tästä kaikesta on totalitäärinen feodaalisysteemi, jossa pieni rikas klikki hallitsee orjia kuin nautakarjaa. Tuskin sinä olisit osa sitä 'eliittiä', vai mitä? Ilmiantajat, pilkkaajat, passiiviset, tilanteesta väliaikaisesti hyötyjät - suurin osa teistäkin tullaan rusentamaan, jos tuo maailmanhallitus tulee valtaan. En halua uskoa, että tilanne on vielä toivoton. Mutta se on, jos suurin osa ihmisistä vain määkii katraassa.