28.6.15

Sateenkaaripropagandan uhrit netissä

Kerrassaan villi meno internetissä alkoi sen jälkeen, kun Yhdysvaltain korkein oikeus päätti 5-4 äänin laillistaa ei-heteroiden avioliitot. Tästä lähti Pride-paraati käyntiin mm. Facebookissa, kun käyttäjät alkoivat muuttamaan profiilikuviaan sateenkaaren sävyisiksi. Kaikki eivät tykänneet siitä. Pari esimerkkiä tästä karmeasta kulttuurisodasta olkoon vaikkapa nämä. Ex-kuvernööri ja ikuinen Raaka-Arska Arnold Schwarzenegger päivitti profiilikuvaansa sateenkaari-terminaattoriksi. Eräs fani kommentoi jättävänsä Arskan seuraamisen Facebookissa. Arnold antaa ainoan oikean vastauksen.
 Ilmiö toistui useaan otteeseen. Jopa isot firmat ja brändit muuttuivat sateenkaaren värisiksi. Eivätkä he epäilleet ja tai arkailleet saamistaan negatiivisista kommenteista. Modernissa maailmassa PR-toiminta kannattaa tehdä sen avomielisemmän ja tasa-arvoisemman näkökulman vinkkelistä. Toki asiallisesti. Jopa Yahoo antoi sopivan kuivan vastauksen tässä tapauksessa.

 Miten perusarvoja kunnioittava ihminen sitten voi enää asioida maailmalla? Sateenkaaria tulee vastaan taivaalla (lentoyhtiöiden muodossa), merellä ja maalla. Voiko asialle enää tehdä mitään? Kyllä voi, jos kysytään venäläisen Vitaly Milonovin mielipidettä. Hän on se herrasmies, joka vastustaa homoseksuaalien oikeuksia erittäin suurella innolla. Jopa niin suurella ettei hän epäröi vieralla homobaareissa tutustumassa omin käsin vastustamaansa ilmiöön. 

Lauantaina hän antoi kommenttia uutistoimistolle. Milonov vaatii Facebookin blokkaamista Venäjällä. Profiilikuvat rikkovat maan propagandalakia, joka kieltää homomyönteisen materiaalin levittämisen lasten herkille verkkokalvoille. Jos blokkaus ei etene, nin Milonov vie asian suoraan Putinille.

2 comments:

MrrKAT, Skepsis ry:n jäsen said...

Ja minäkin..
http://jatkumo.net/index.php?topic=64.msg20771#msg20771

Tosin se on tieteellisyyden spektrinä mutta samallahan se käy tästä toisestakin signaalista :D

MrrKAT, Skepsis ry:n jäsen said...

Tiesittekö Professori P.. vääristelijä-syrjijän saaneen 27.6. Kunniarotta-palkinnon Seta ry:ltä ?
Ks.

http://seta.fi/asiallisen-tiedon-omena-finlaysonille/

Kunniarotta-antipalkinnon saanut Tapio Puolimatka on Jyväskylän yliopiston kasvatuksen teorian ja tradition professori, joka on julkisuudessa ottanut voimakkaasti kantaa tasa-arvoista avioliittolakia vastaan. Puolimatkan tieteellisten lähteiden käyttöä on kyseenalaistettu monilta tahoilta. Puolimatka on henkilökohtaista agendaansa ajaessaan käyttänyt toistuvasti tieteellistä auktoriteettiaan ja asemaansa Jyväskylän yliopiston professorina.