22.1.16

Pieni huono uutinen ID-liikkeelle

Yhdistynyt metodistikirkko teki hienon päätöksen Yhdysvalloissa. Tänä vuonna järjestettävän konferenssin tiloihin ei päästetä Discovery Instituten IDeistejä. Oh yes. Tämä jos mikä on ihana lisäys älykkään suunnitelman alamäkeen. Metodistikirkon perustelu sai minut hymyilemään sisäisesti. Konferenssin ohjelmaan kuuluvat vain sellaiset tuotteet  ja palvelut, jotka ovat kirkon mielestä hyödyllisiä seurakuntien toiminnalle. DiscoInsitute oli pyytänyt yhtä pöytää, jonka takaa jaettaisiin esitteitä.

Yhdistynyt metodistikirkko onkin suotuisa evoluutioteorian hyväksymiselle. Heidän näkökulmasta nähtynä kristityn ei tarvitse pelätä Darwinin teorioita. Mutta Discovery Instituten John West ei niele tappiota ilman protestin kaltaisia ääniä. Westin mielestä kirkon perustelu on naurettava, sillä ID ei suosittele älykkään suunnitelman sujauttamista koulujen luonnontieteiden oppitunneille. Sen sijaan he suosittelevat koululaisia oppimaan Darwinin teorian tieteellisistä vahvuuksista ja heikkouksista.

Tämä on kuitenkin vain pieni harha-askel älykkään suunnitelman lopullisessa voittomarssissa. Yhdistynyt metodistikirkko on vain yksi kala Yhdysvaltojen uskonnollisessa meressä. On hienoa nähdä ettei ID:n vastustaminen ole automaattisesti uskonnollispoliittinen itsemurha kaikkialla seurakuntien parissa tuolla Rapakon toisella puolella.

No comments: