14.1.16

Suurvelho Meksikon


Vuosi vaihtui ja samoin kuluvaan vuoteen liittyvät ennustukset. Samalla heräsivät tarot-korteista tai tähdistä ennustuksia tekevät tahot. Ja sivuilleen täytettä epätoivoisesti hakevien toimittajien sormet naputtavat juttuja jopa Yahoo News, Business Insider, Daily Mail, HuffingtonPost, BuzzFeed,  ja People lehden viihdeuutisiin. Samalla tälle ilmiölle vihaiset skeptikot hakkaavat näppäimistöjään blogiensa äärellä.

Yksi monista täytettä tarjoavista ennustajista on Meksikon suurvelho Antonio Vazquez. Hän antoi tittelin itselleen, sillä kukapa velhon parran nostaa ellei velho itse. Vazquez on jakanut tietouttaan jo yli 30 vuoden ajan.

Miehen metodi näyttäisi olevan se klassinen tapa päteä ennustamisessa. Tee julkisesti useampi selkeä ennustus. Ihmiset muistavat vain osumat. Eivätkä ne edes ole vaikea ennustaa ei-velhojen taidoilla. Vazquez ennusti pari vuotta sitten, että ISIS tekee terrori-iskuja Euroopassa. Ja Hugo Chavezin syövän palautumisen. Nämä toteutuvat!

 Tuoreimmassa tarot-tilaisuudessaan suurvelho ilmoitti, ettei Donald Trumpista tule republikaanien presidenttiehdokasta. Ei sinällään radikaali ennustus, sillä varsinaiseen vaaliin on vielä monta kuukautta aikaa. Ja politiittisen pelikentän kommentoijat ovat puhuneet samaa Trumpin nykyisestä kannatuksesta. Ennen näiden ennustusten tarkastelua on syytä tarkistaa millä tavalla velhous on mennyt pieleen edellisten vuosien ennustuksissa.

Pieleen menneet ennustukset unohtuvat. Internetin aikakaudella voimme kuitenkin tarkistaa erittäin helposti minkälaisia väitteitä on esitelty lehdistölle. Suurvelho tiesi, ettei Obama voita itselleen toista kautta. Väärin. Vuonna 2009 hän tiesi, että Yhdysvallat lähettää sotajoukkojaan etelärajalle ja valloittaa alueita Meksikosta. Väärin. Ja niin edelleen. Aivan samaa kamaa kuin edesmenneen Sylvia Brownen kanssa.

Yksi asia on kuitenkin erittäin varma. Vazquezilla riittää asiakkaita vuodesta toiseen. Hänen on pakko olla hyvä ennustaja. Miksi muuten hän olisi uutisssa vuodesta toiseen?

No comments: