31.1.16

OneCoin ei uppoa

Bitcoin on varmaan monelle tuttu asia. Sillä on useita etuja verrattuna valtioiden tuottamille valuutoille. Internetin murtaessa maiden rajoja tulevat avoimet a kansainväliset valuutat varmasti vain yleistymään. Siinä mielessä Bitcoinin tarinaa kannattaa tarkkailla. Sen suosion lisääntyessä apajille tulee myös kilpailijoita. Ja niiden joukossa on tietenkin huijareita.

Yksi huomiota herättänyt uutuus kryptovaluutoissa on OneCoin. Se rantautui ryminällä Suomeen viime vuonna. Kuunnellaan ensin miten sitä markkioivat tahot kehuvat uutta valuuttaa.VAU! Tuon videon jälkeen olisi hullua jättää sijoittamatta kolikkoihin. Myös sitä suosittelevat verkkosivut eivät jätä tulaa epäilyille.

OneCoin on ylivoimainen kilpailijoille teknologisen konseptinsa ja markkinointistrategiansa ansiosta. 

  Nyt jos koskaan sinulla on mahdollisuus rikastua tällä viisaalla ja ennakoivalla tavalla. Ole osa tulevaisuutta tänään!

Mutta mitä ihmettä. Tämä mullistava elektroninen valuutta ei ole vielä saatavilla ja käytössä kuten BitCoin pari muuta kryptovaluuttaa. Et pääse shoppailemaan vielä shoppailemaan OneCoinilla samalla tavalla kuin jo tehdä Bitcoineilla. Sen sijaan pääset OneCoinin tuomaan onneen osallistumalla sen käyttöön ohjaaville kursseille. OneCoinia voi toistaiseksi käyttää vain teoreettisesti käyttäjien verkoston sisällä. Kauppapaikkoja on luvattu avattavan tämän vuoden kesään mennessä, kun käyttäjien käyttöön on louhittu vaadittavat 30 % kaikista 2,1 miljardista OneCoin-kolikosta. Louhinta on siis laskentatapa jolla näitä kryptokolikkoja luodaan tietokoneella. Kun tämä välietappi saavutetaan, niin OneCoin tulee koko maailman tietoisuudeen Bitcoinin syrjäyttäjänä, kuten mainosvideoille kehutaan. Tällä hetkellä OneCoin on vain bulgarialaisen sisäpiirin arvioitavana oleva idea, taltioituna bulgarialaiselle tietokoneelle. OneCoinin avautuminen yleiseen käyttöön on viivästynyt kerta toisensa jälkeen, mutta se on tavallista näin mahtavan innovaation taipaleella.

Sen sijaan pääset toistaiseksi vain osalliseksi OneAcademyn kursseihin. Kolikkojen sijaan voit ostaa koulutuspaketteja. Maksamalla näistä kursseista saat kaupanpäällisiksi optioita OneCoineja, joita voit sitten käyttää OneCoin-käyttäjien kanssa. Sitten joskus. Annetaan OneCoin-Finlandin kertoa lisää näistä kursseista:

Koulutuspaketit


 

Koulutuspaketteja on hankittavissa 100 € - 12500 €  hintahaarukassa. Lisäksi veloitetaan kertaluonteinen 30 € rekisteröintimaksu. Koulutuspaketti sisältää talouskoulutusta OneAcademylta sekä maksuttomia tokeneita. Käytä aikaasi tutustuaksesi materiaaleihin ja kryptovaluuttojen maailmaan.

 

Koulutuspaketit:

Starter 130 €, sisältää 1.000 tokenia ja saa yhden splitin)

Trader 530 €, sisältää 5000 tokenia ja saa yhden splitin)

Pro Trader 1030 €, sisältää 10.000 tokenia ja saa yhden splitin)

Executive Trader 3030 €, sisältää 30.000 tokenia ja saa yhden splitin)

Tycoon Trader 5030 €, sisältää 60.000 tokenia ja saa kaksi splittiä)

Näillä em. paketeilla kannattaa odottaa ensin splitit ennen kuin niitä kannattaa/saa laittaa louhintaan.

 

Uutuutena on myös paketti nimeltään Premium Trader 12530 €, joka sisältää 150.000 tokenia, jotka saat laittaa louhintaan heti. Paketti saa kaksi splittiä, jonka jälkeen Sinulla on 600.000 tokenia. Tällä paketilla voit louhia edullisemmin kuin em. paketeilla, siis yhtä tokenia edullisemmalla vaikeusasteella. Vaikka saat laittaa tokenit louhintaan heti, saat silti myös splitit.

 

Tässä hyvä strategia:

Jos ostat Tycoon Trader-paketin (5030 €) ja korotat sen saman tien Premium Trader-paketiksi (12500 €), saat 4 splittausta. Pääset heti louhimaan ja myös jokaisen splitin jälkeen tulevat uudet tokenit menevät jälleen samantien louhintaan ja saat louhia alhaisemmalla vaikeusasteella (-1 tokeni) kuin muilla paketeilla. 

Joten miksi edes kannattaa epäröidä tämän mahtavan tilaisuuden äärellä? No ehkä siksi, että kursseille osallistumista myydään verkostomarkkinointina. Se itsessään ei tietenkään tee asiasta huijausta. Sinun ei edes tarvitse tietää mitä ja miten kryptovaluutta toimii. Eikä miettiä miten OneCoinin arvoa määritellään, kuka valvoo sen kurssin kehitystä, tai muita peruskysymyksiä. Ongelmana on se miten OneCoin -jäsenet saavat viipaleen tuotoista, jos onnistuvat värväämään lisää jäseniä. 

Pyramidihuijauksessa itse tuote on yhdentekevä. Pyramidihuijausten perusideana on verkostomarkkinoinnin yhdistäminen jäsenien lisäyksestä saataviin tuottoihin, kun jäsenien tuotoista menee veronsa ylemmän tason jäsenille. Aivan alussa kelkkaan hypänneet tienaavat jotain. Myöhemmät jäsenet joutuvat lypsetyksi.

OneCoinin käyttämä värväys/sponsorointi on luettavissa mm. heidän käyttämistään koulutuspapereista. Ideana on saada houkuteltua lisää jäseniä. Muodostaa verkostoja jäsenistä. Ja poimia bonukset uusien jäsenien myymistä koulutuspaketeista. Luvatut voitot ovat hurjia ja varmoja.


Keskusrikospoliisi päätti viime vuoden puolella, ettei OneCoin ole sellaisenaan rikollista toimintaa. Suosittelen ignoroimaan tässä tapauksessa KRP:tä, jos harkitset rahojesi sijoittamista.

Entä vastalauseet syytöksiin OneCoin-puolustajan suusta?  Yle haastatteli Tommi Vuorista.

Suora kysymys siitä, onko OneCoin pyramidihuijaus, saa napakan vastauksen.
- Ei! Pyramidihuijauksessa myydään ilmaa, ei ole mitään todellista, maksetaan pääkallorahaa kaikista jotka liittyy. Meillä yhtiö myy koulutusta kryptovaluuttoihin ja kaupankäyntiin yleensä, siis talouskoulutusta, Vuorinen perustelee.

Perkele sentään, kun toimittaja ei painostanut tuon enempää. Pyramidihuijauksen kannalta ei ole väliä onko siinä mitään konkreettista tuotetta. Tai sillä että kaupatut koulutusmateriaalit on kopioitu muualta, kuten Petteri Järvinen havainnollistaa Havaintoja digimaailmasta blogissaan.

Tämän pitäisi olla viime vuoden sulaneita loskakasoja, mutta sain pari päivää sitten tietää, että OneCoinia markkinoidaan vieläkin. Jopa Suomessa. Eräs henkilö oli menettänyt työttömyysetuutensa. Pian hänelle tyrkytettiin OneCoinia facebook-chätin kautta. Siksi kannattaa olla valppaana ja tukea tuttavaa, jos hänelle yritetään myydä OneCoinia. Suosittele häntä perehtymään aluksi vaikkapa OneCoinin perustaja Ruja Ignatovan menneisyyteen.

Tänä vuonna on varmasti mielenkiintoista seurata miten OneCoinin puolustajat selittävä yhä uudelleen myöhästyvää yleistä ja julkista valuutan käyttöönottoa.

1 comment:

Skiriki said...

Jos haluaapi lukea lisää hilpeyksiä näistä virtuaalivaluutoista, niin Buttcoin (myös Twitterissä ja Redditissä) on siihen sopiva paikka.

http://www.buttcoinfoundation.org/