1.2.16

Yli 9000 miljoonaa italialaista protestoi

Matematiikka, tuo norsunluutorneissa elävän eliittiluokan salaperäinen taikavoima, on jälleen pienen kiistan kohteena. Eli miten voimme jollakin tapaa laskea miten monta ihmistä osallistui tiettyyn tapahtumaan. Kyseinen tapahtuma oli Roomassa järjestetty mielenilmaus nimeltään Perhepäivä. Sillä pyritiin osoittamaan Italian parlamentille, että kansan syvät ja leveät rivit ovat perusarvojen puolella. Suurta homoliittokiistaa kun levitellään parlamentin ylähuoneen tapetille.

Aamulehti mainitsee osallistujia olleen tuhansia.

Helsingin sanomat kertoi osallistujia olleen kymmeniä tuhansia.

CNN arvioi luvun liikkuneen myös kymmenissä tuhansissa.
 
France24 on myös kymmenien tuhansien kannalla.

Reuters kirjoittaa kymmenistä tuhansista osallistujista.


Il Post Viola huomauttaa, että samalla paikalla järjestettiin Rolling Stonesin konsertti, jonne saapui 74 000 ihmistä. Silloin Circus Maximus oli tupaten täynnä.

Mutta Perhepäivän järjestäjien mukaan paikalle saapui peräti kaksi miljoonaa ihmistä. Joten Perhepäivän n. 2 miljoonaa ihmistä näyttävät salaperäisesti olevan tavallista pienempiä ihmisiä. Yleensäkin Circus Maximukselle järjestettäviin konsertteihin arvioidaan kaupunginhallinnon suunnalta mahtuvan vain 350 000 ihmistä. Siitä on pitkä matka edes siihen yhteen miljoonaan.

Kotimaiset Aito Avioliittolaiset olivat luonnollisesti innoissaan näistä ilmoitetuista luvuista. Esim. kristillisdemokraatti Janne Suuronen hehkutti miljoonaa osallistujaa. Ja kommenteissa hän osoitti lukeneensa CNN:n uutista tapahtumasta liian suurella kiirellä.

CNN kirjoitti että 80 kaupungissa ja järjestäjien mukaan 2 miljoonaa.
Aika vaikuttava määrä ihmisiä pelkästään yhdessä paikassa CNN:n kuvassa.
Valheellisella vähättelyllä tehdään politiikkaa.

Ne 80 mielenosoitusta järjestettiin edellisen viikonlopun aikana. Ja niissä huudettiin tukea samaa sukupuolta oleville pareille.

One weekend after demonstrators staged rallies in more than 80 cities to show support for the legislation, a large crowd packed Rome's Circus Maximus ruins to express the opposite view.

Itse parlamentin kiistana on rekisteröidyn parisuhteen salliminen samaa sukupuolta oleville pareille. Ehdotettu laki on pääministeri Matteo Renzin ajama. Italia ei ole päässyt edes noin pitkälle kehityksessään. Äänestyksestä tulee varmasti tiukka ja sanoisin valmiin pessimistisesti, että kamppailu tulee jatkumaan saapasvaltiossa vielä pitkään. Itseäni tyrmistyttää kuitenkin eniten se, että jotkut ihmiset ottavat katolisen kirkon mielipiteitä mitenkään vakavasti vielä sataan vuoteen. Kirkon moraalinen auktoriteetti paloi itsesytytettynä tuhkaksi, kun he suojelivat lapsia raiskanneita pappeja. Toivon, että myös kaikki kahdeksan miljoonaa blogini lukijaa ovat kanssani samaa mieltä.

No comments: