4.5.17

Herätkää! ja Ainoa oikea suhtautuminen yliluonnolliseen

Kävipä niin hassusti, että sain kuluneeseen työmiehen kouraani Herätkää! lehden nro 2/2017. Siinä on kansijuttuna jännittävät yliluonnolliset ilmiöt. Sivuilta löytyy varoituksia tuosta yliluonnollisuudesta, joka on sitä epäjumalallista yliluonnollisuutta. Ei mitään uutta Jehovan alla, mutta sitä selatessani (odottelin ruokani lämpenemistä) huomasin miten selkeällä tavalla JT:t tekevät aivopesuaan.

Mikä on Raamatun kanta okkultismiin? juttu sisältää perinteiset tarinat. Pahoja henkiä on oikeasti olemassa. Ne ovat muinaisia enkeleitä, jotka päättivät uhmata Jumalaa. Nämä pahat enkelit johtavat miljoonia ihmisiä harhaan. Siksi pimeiden voimien äärellä on oltava äärimmäisen varovainen.

Nimetön esimerkki läpyskässä oli mm. Michael, joka uteliaisuuttaan luki okkultismiin liittyviä kirjoja. Fantasiakirjat houkuttelivat samaistumaan henkimaailmassa seikkaileviin sankareihin. Seuraavaksi Michael siirtyi kovempaan kamaan. Hyllyyn ilmestyi taikuuteen ja Saatanaan liittyviä kirjoja. Kunnes Michael luki Raamattua. Yllätys, hän totesi kiinnostuksensa kohteen olevan vaarallinen. Okkultiset opukset eivät tuo kunniaa Jumalalle, joten teki listan kaikista vähänkin okkultismiin viittaavista kirjoistaan. Ne heitettiin roskiin.

Toinen esimerkki on nimensä muuttanut Maria. Hän teki ennustuksia ystävilleen tarot-korteilla. Maria tutustui Raamattuun. Hän ymmärsi heti, että ennustusvoimat eivät tule Jumalalta. Ne tulevat niiltä pahoilta hengiltä. Tarot-kortit heitettiin roskiin ja sielu pelastui. Nykyään Maria kertoo toisille niistä tosiasioista, joita oppi Raamatusta.

Ja niin edelleen ad infinitum.

Yhdessäkään Herätkää! lehdessä ei kuitenkaan kerrota miten kriittisellä ajattelulla voisi selvittää onko ihminen joutunut huijauksen vai henkiolennon kohteeksi. Tarot-kortteihin liittyy elokuvista tuttua väärinkäsitystä, joka mielletään ennustamiseksi. Vaikka kortteja voidaan käyttää myös pelkästään itsetutkiskeluun ja elämäntilanteiden arvioimiin. Ilman mitään yliluonnollisuutta tai noituutta. Michael ja Maria eivät opi skeptisyyttä. Heille ei kerrota miten yliluonnollisiin väitteisiin saa ja pitää suhtautua kriittisesti.

Eikä Herätkää! lehdessä missään nimessä saisikaan kertoa sellaisesta ajattelusta. Kultti ei kestäisi sitä, että jäsenille opetettaisiin kriittisen ajattelun alkeita. Niitä voitaisiin soveltaa väärään kohteeseen. Eli todistajien omiin opetuksiin. Siksi yliluonnolliseksi miellettyihin asioihin täytyy reagoida tietyllä tavalla. Eli heittämällä yliluonnolliset kamat suoraan roskiin.

11 comments:

Anonymous said...

> Kunnes Michael luki Raamattua. Yllätys, hän totesi kiinnostuksensa kohteen olevan vaarallinen.

Hmm, eli siis siirryttiin kovempaan kamaan ja lopulta kiinnostus ajoi raamattuun -> havaitsi tämän olevan vaarallista, mutta miksi sitten raamattu ei lentänyt roskiin jos kerran totesi että se oli vaarallista? Vähän JT:n logiikka ontuu mutta mitäs pienistä. :D

Anonymous said...

Eikö huutaja nikiltä tule mitään kommenttia tähän juttuun?

Anonymous said...

Tarot ennustukset ovat irtonumeroita, uskonto on kestotilaus.

Anonymous said...

Huutaja taisi huutaa äänensä käheäksi tai sormensa solmuun. Uskomuslääkäri varmasti määrännyt taukoa saarnaamisesta tai sitten lääkkeet ovat alkaneet tehota.

Anonymous said...

Jehovan Todistajat eivät ole oikeita kristittyjä.

Anonymous said...

Mitä? Jehovat eivät ole oikeita? Mihin tuo perustuu? Siihenkö että niillä on vähän eri käsitys parista pikkuseikasta jossa on kyse vain eräästä mahdollisesta raamatun tulkinnasta. Vai johtuuko se siltä että halutaan pitää pesäeroa kun firman tytäryhtiön maine on niin huono että pelätään sen pilaavan loputkin oman firman maineesta? Nyt kiinnostaa ihan oikeasti ne syyt.

Anonymous said...

Jehovan Todistajat eivät vietä ollenkaan joulua kuten kristityt.

Anonymous said...

Millä objektiivisilla kriteereillä voidaan arvioida mikä on oikeaa kristillisyyttä? Kiinnostaako se edes ketään? Jokainen lahkohan väittää että juuri he ovat oikeita kristittyjä ja vähät välittää muiden (vääräuskoisten) mielipiteistä.

Yleisemmin, jokainen uskonto väittää edustavansa sitä oikeaa jumalaa tai jumalia. Millä kaikkien hyväksymillä kriteereillä voidaan arvioida asiaa? Niinpä niin.

Anonymous said...

Kovastihan sitä on aikojen saatossa yritetty ratkaista, välilllä sotien ja toisinajattelijoita lahdatenkin, mutta ei ainakaan vielä niillä konsteilla ole selvää saatu.

Anonymous said...

Kappas vain, uudenlainen lähestymistapa kun uskonto pakottaa ihmiset toimimaan tietyllä tavalla. Vastaavia odotellessa...
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201705032200118868_u0.shtml?_ga=2.179592996.18123301.1494415603-786480099.1413269922

Mielenkiintoiseksi asian tekee se että ko. henkilö toki tuomittiin oikein väärän ilmiannon perusteella mutta ketään ei tunnu kiinnostavan ihmisoikeusmielessä miksi hän toimi kuten toimi ja kuinka suuri rooli uskonnollisella indoktrinaatiolla on asian kanssa.

Jorma Teräs said...

öö? Ihanko tosissas et muka ymmärtänyt? Pitääkö se muka sulle siis selittää erikseen? No, sen vuoksi, kun sielä raamatussa opetetaan että ne on vaarallista ja pahaa!! Onkohan oma logiikkasi jotenki viallinen? Vai etkö vaan tiedä mikä raamattu on?